Δευτέρα 23 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «Ληστών του Διστόμου»

Δευτέρα 23 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «Ληστών του Διστόμου»

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Δευτέρα 23 Ιουλίου συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»  εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Με βάση τη ληστεία στην Εθνική του Διστόμου Βοιωτίας, ξετυλίγεται ένα πογκρόμ διώξεων. Αρχικά, διώκονται οι Γ. Πετρακάκος, Σπ. Χρυστοδούλου και ο Σπ. Δραβίλας (ο οποίος αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των διωκτών του), ενώ όσο περνά ο καιρός οι κατηγορίες φορτώνονται με τη «μαγειρική» της «αντιτρομοκρατικής» και των δικαστών σε κοινωνικό, φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, αλλά και σε όποιον αναρχικό καταζητούμενο συλλαμβάνεται τη διετία 2014-2016.

Το δημιούργημα των αστυνομο-δικαστικών μηχανισμών, το οποίο διαπράττει  όλες τις ανεξιχνίαστες ληστείες από το 2006 στην Ελλάδα, προσχώρησε και στην Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας το 2012.

Έτσι, ξεκινά μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός Γρηγόρης Τσιρώνης και το μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης (για κάθε ανεξιχνίαστη ληστεία τράπεζας από το 2006 και  για την απόπειρα απαγωγής γνωστού εφοπλιστή). Οι αναρχικοί Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου.

Από τα παραπάνω κατανοούμε τις προθέσεις του κράτους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται σε αυτές με την δράση του  Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α.

Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

 Δευτέρα 23 Ιουλίου - δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στις 9πμ


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

“ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ” 

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License