Κύριε διευθυντάΑναφερόμενος σε ρεπορτάζ (21/7/18) της κ. Μαργαρίτας Πουρνάρα, που καταφέρεται εναντίον της ΕΥΔΑΠ που αποκατέστησε τη σύνδεση του σχολείου Ασκληπιού, Βαλτετσίου και Πρασσά με το δίκτυο αποχέτευσης, θα ήθελα να εκθέσω και μία άλλη εικόνα των πραγμάτων, την οποία η κ. Πουρνάρα δεν θέλησε να αντικρίσει, όταν της πρότεινα να τη συνοδεύσω μέσα στο σχολείο. Τότε, δεν θα είχε καμιά αμφιβολία ότι οι οικογένειες δεν μένουν εκεί επειδή το θέλουν. Επειδή έχω σχέσεις με τη Γερμανία και είμαι πολιτικός μηχανικός, επικοινώνησαν μαζί μου τον περασμένο Απρίλιο ιατροί, μέλη της γερμανικής οργάνωσης Avicenna, που είχαν επισκεφτεί το σχολείο, για να με παρακαλέσουν να εξετάσω γιατί δεν λειτουργεί η αποχέτευση. Διαπιστώνοντας ότι χρήζει απόφραξης η σύνδεση του σχολείου με το κεντρικό δίκτυο, υπέβαλα σχετικό αίτημα στην ΕΥΔΑΠ.

Στις 19 Ιουλίου η ΕΥΔΑΠ –προς τιμήν της– προέβη στην απόφραξη παρά τις αντιδράσεις που δέχθηκε από 2-3 περιοίκους, αλλά και απειλές από φίλους τους στον Δήμο Αθηναίων. Οι αντιδρώντες υποστήριζαν ότι έτσι διαιωνίζεται η κατάληψη. Ποια είναι όμως η κατάσταση;

Στην αυλή του σχολείου υπάρχει ένα λάστιχο με νερό και 10 χημικές τουαλέτες. Οι πρόσφυγες δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση χημικών τουαλετών, χρειάζονται απαραίτητα νερό στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα αυτές να είναι σε απερίγραπτη κατάσταση. Και χρησιμοποιούνται από παιδιά και κορίτσια εφήβους. Τα έβλεπα με τι τρόμο άνοιγαν την πόρτα και μη έχοντας άλλη επιλογή έμπαιναν.

Ναι, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένα κατάλληλο κατάλυμα για αυτούς τους ανθρώπους. Οσο όμως δεν βρίσκεται, δεν μπορούμε να τους έχουμε χωρίς τουαλέτες και να δηλώνουμε ότι είμαστε άνθρωποι. Αλλωστε από την κακοσμία στη γύρω περιοχή και μόνο θα έπρεπε να έχει ειδοποιηθεί από καιρό η ΕΥΔΑΠ.

Δημήτρης Καζολέας

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και TH Karlsruhe

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License