Δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά

Δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά

post image

Δόθηκε χθες στον Τουργκούτ Καγιά και επίσημα η υπουργική απόφαση για τη μη έκδοσή του στη Τουρκία. Είχε σταματήσει την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από 53 μέρες και αφού πήρε διαβεβαιώσεις για τη μη έκδοση του και πέτυχε μία πρώτη νίκη με το να του δωθει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Είναι μία σημαντική νίκη παρόλο που εξακολουθούν να κρατούνται 9 Τούρκοι αγωνιστες κουρδικής καταγωγής, διάσπαρτοι στις ελληνικές φυλακές που μπορεί οι μέχρι τώρα αποφάσεις των τοπικών δικαστηρίων να απέρριψαν τα αντίστοιχα αιτήματα έκδοσής τους, εξακολουθούν όμως να κινδυνεύουν, όπως υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο να δικαστούν με βάση τον τρομονόμο 187α. Μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις της Μπακογιάννη που ως λαγός του συστήματος της εξάρτησης ζήτησε την παράδοσή τους στη Τουρκία χαρακτηρίζοντας αυτούς τους αγωνιστές για την ελευθερία στη χώρα τους ως τρομοκράτες. Αγωνιστές που συμμετείχαν με απεργίες πείνας και άλλους τρόπους έκφρασης της αλληλεγγύης τους στον αγώνα για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License