Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

post image

Στις 26/6 ανακοινώθηκε στους πολιτικούς κρατούμενους Δ. Μπολάνο, Γ. Νικολόπουλο, Μ. Νικολόπουλο, Π. Αργυρού, Γ. Τσάκαλο, Χ. Τσάκαλο, Κ. Γουρνά και Δ. Κουφοντίνα κλήση για ανωμοτί κατάθεση, μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με πειθαρχικό παράπτωμα για εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24/2/18, ως απάντηση στη βίαιη μεταγωγή του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Ο λόγος είναι ότι αν αποδοθεί στους συντρόφους η συγκεκριμένη κατηγορία κακουργηματικής φύσεως θα σταματήσει η χορήγηση αδειών όσων πολιτικών κρατουμένων παίρνουν ήδη και θα μπει φρένο στη χορήγηση αυτών που δικαιούνται άδεια μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης αφού θα είναι πλέον υπόδικοι.

Μέσω των αδειών και των αποφυλακίσεων το κράτος προσπαθεί να υποτάξει τις αντιδράσεις μέσα στις φυλακές όμως οι συγκεκριμένοι πολιτικοί κρατούμενοι μην υπολογίζοντας για άλλη μια φορά το ατομικό τους συμφέρον αντέδρασαν στην πρωτοφανή απαγωγή- μεταγωγή του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου και φυσικά επειδή η αντίσταση δεν μένει ατιμώρητη τον Σεπτέμβρη (έπειτα από αναβολή) θα εξεταστεί η παραπομπή τους ή όχι σε δίκη.

Οι μεθοδεύσεις των διωκτικών μηχανισμών για την παύση χορήγησης αδειών σε πολιτικούς κρατούμενους δεν μας εκπλήσσουν αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να βάλουν φρένο στην ελευθερία όσων αντιστέκονται ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που μάχονται με αξιοπρέπεια και ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την ελευθερία τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αναρχική Πρωτοβουλία Ίου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License