Aναλήψη ευθύνης για την επιθέση σε καταστήμα Pet City

Ως μια ένδειξη της οργής μας για τις δολοφονίες αλλά και της αλληλεγγύης μας σε κάθε ζωντανό οργανισμό που καταπιέζεται επιτεθήκαμε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Αυγούστου σε κατάστημα της αλυσίδας pet city στην oδο Ιωάννίων 1 στο Χαλάνδρι σπάζοντας της τζαμαρίες του.

Εχουν περάσει κοντά τρεις βδομάδες από τις τις πυρκαγίες σε Μάτι-Ραφήνα-Γεράνια ορη. ΜΜΕ, κομμάτα, αφεντικά προσπάθησαν να το εκμεταλευτούν στο φούλ με τρόπο που αρμοζει σε τέτοια καθαρμάτα.

Πάνω στο γενικό κλίμα που επικράτησε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, αφού η τοποθέτηση της αναρχικής ομάδας επίθεσης Santiago Maldonado(https://athens.indymedia.org/post/1590431/)μας καλύπτει.Θέλουμε να επικεντρωθούμε και να να αναδείξουμε ένα ζήτημα . Τα χιλιάδες μη ανθρώπινα ζώα που καήκαν πλάι στους ανθρώπους.

Ως μια ένδειξη της οργής μας για τις δολοφονίες αλλά και της αλληλεγγύης μας σε κάθε ζωντανό οργανισμό που καταπιέζεται επιτεθήκαμε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Αυγούστου σε κατάστημα της αλυσίδας pet city στην oδο Ιωάννίων 1 στο Χαλάνδρι σπάζοντας της τζαμαρίες του.

Ο σπισισμός είναι βαθία συνδεδεμένος με κάθε κρατική και ταξική κοινώνια και ξεκινά να υπάρχει οτάν ανατρέπονται οι αταξικές και ακρατικές κοινότητες .Το να αγνοείτε σαν ζήτημα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη μια αναρχικής επαναστατικής συνείδησης στους καταπιεσμένους για πολλούς λόγους.

Μέσα από την εξημέρωση των ζώων ο ανθρώπος αρχίζει να αποκτά μια βαθία εξουσία πάνω τους.Οριοθετεί τον χώρο που θα ζούν,ελένχει την συμπεριφορά τους.Τα φυλακίζει και στερεί την φυσική ελευθέρια τους και κυριώς την ψυχολογική, δημιουργώντας σχέσεις εξάρτησης ζώου-αφέντη. Στην ζωική παραγώγη κυριαρχούν η λογική του διευθύντη (αυτού που παίρνει την απόφαση)και του διευθυνόμενου(αυτού που την εκτελεί).Το κυνήγι της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας(''σκοτώνουν τα αλόγα όταν γεράσουν'').

Αυτές οι συμπεριφορές συνδέονται με την συνολική ανάπτυξη εξουσιαστικών σχέσεων και αλληλοτροφοδοτούνται με διαφορές άλλες ''τεχνικές'' επιτήρησης ,ελενχού και τιμώριας που αναδύονται .

Οι πρώτες φυλακές γεννιούνται,η σεξουαλική καταπίεση επιβάλλεται στα παίδια,οι κυριάρχοι προσπαθούν να κάνουν την εργάσια των σκλάβων πειθαρχημένη και αποδοτική.Απο το δουλοκτητικό σύστημα της αρχαιότητας έως τον καπιταλισμό όλες αυτές ο πρακτικές εξιλίχθηκαν μαζί με την σπισιστική ιδεολογία...

Κατί ακομή πολύ σημαντικό είναι πως η υποδούλωση και εκμετάλευση των ζώων ενισχύει μια πανίσχυρη άποψη.Πως δικαιούται κάνεις να υποδουλώσει έναν άλλο ζωντάνο οργανισμό αρκεί να ''αποδείξει'' πως είναι ''δυνατότερος'' και ''εξυπνότερος''.

Αμέτρητη βία και ωμοτήτες έχουν διαπραχθει στο όνομα της .Κάθε ρατσιστική ιδεολογία βασίζεται στην ''ανωτερότητα ''μιας φυλής απέναντι μιας αλλής.Κάθε εμφύλος διαχώρισμος και πατριαρχική αντίληψη στην '' μεγάλη ψυχική δύναμη και εξυπνάδα'' του αντρα σε αντιθεση με την ''μαλθάκη γυναίκα''.Η εκμεταλευτική σχέση στο ''γαλάζιο'' αίμα ευγενών ,στην ''θειικη εντολή'',στο ''επιχειρηματικό δαιμόνιο''' και την ''τόλμη'' που διαθέτουν οι αυτοδημιουργήτοι μεγιστάνες σε αντίθεση με τους losser φτώχους...Σε όσους κατηγοριοποιούνται τους ψυχίατρους ''τρελοί'' ή ''διανοητικά καθυστερημένοι ''....

Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα το να θεωρείτε ένα τέτοιο ιδεολογήμα ,οπώς ο σπισισμός, ''δευτερέον'' και περνάει στα ψίλα γραμμάτα... Ενώ κρύβει τόσο πόνο και δάκρυα και συνδέεται με χίλια νήματα με τόσα άλλα ζητήματα. .Είναι απόλυτα απαράδεχτο να υπάρχει κακόβουλη ''κινηματική'' κοροιδία(που απέχει έτη φωτός απο την προωθητική κριτική) σε όσους το θέτουν.

Είναι κομβικό να ενισχυθεί και αναπτύχει η αναρχική θεώρια και δράση ενάντια σε κάθε μορφής σπισισμού.

Οπως και σε κάθε εμφύλη,οικονομική,φυλετική ή οποία άλλη μορφή καταπίεσης είναι σημαντικό να βοηθάμε στην σύνδεση των ζητημάτων .Το να ασχολούμαστε μονάχα με μια από τις μορφές καταπίεσης είναι να βλέπουμε το μερικό και να χάνουμε το γενικό.Οσο οι επιμέρους αγώνες δεν συνδέονται από τα υποκείμενα που τους διεξάγουν τόσο θα είναι μερικοί και πιθανά αφομιώσημοι.Στον σπισισμό συγκεκριμένα έχει φανεί πως το κράτος προσπαθεί να πετύχει εν μέρη αυτήν την αφομιώση με τις χιλιάδες ''φιλοζώες'' ΜΚΟ,την εμπορευματοποιήση μέσω των βήγκαν μαγαζιών και προιοντών και λοιπές υποκριτικές πρακτικές στα πλαία του ευαισθήτου-πρασινού καπιταλίσμου.

Αν δεν πεφτούμε στην παγίδα της μερικής οπτικής στα πράγματα μπορούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να βάλλουμε βάσεις για την δημιουργεία ενώς αναρχικού κινήματος με στρατηγικό ορίζοντα.Την συντριβή κράτους εκμετάλευσης από την επανάσταση που θα ανοίξει τον δρόμο για τις ομοσπονδιοποιήμενες αναρχικές κοινότητες .

Τον μόνο τρόπο για να υπάρξει η ολική απελεύθερωση της γης και κάθε ζώου, ανθρώπινου και μη και.Οσές''νησίδες ελευθέριας'' και να φτιαχτούν η τεράστια πλειοψήφια των καταπιεσμένων ζωντανών πλασμάτων θα υποφέρει, όσο δεν γκρεμίζεται το εξουσιαστικό οικοδόμημα.Να επιτεθούμε σε όλες τις κολώνες του...

Αγώνας για την ολική απελευθέρωση

Αγώνας για την αναρχία

αναρχικές-οι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License