Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις Δ.Ο.Υ Χολαργού και Ζωγράφου

Τα ξημερώματα Κυριακής 12 και Τετάρτης 15 Αυγούστου επιτεθήκαμε στις Δ.Ο.Υ Χολαργού (Ελ.Βενιζέλου 100) και Ζωγράφου(Πολυφήμου 1) σπάζοντας τις πόρτες τους.Οι Δ.Ο.Υ πέρα από το πλούσιο έργο τους στην οικονομική καταστολή των καταπιεσμένων, εφαρμόζουν και ''στέλνουν'' τα πρόστιμα στους ανυπότακτους και τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Το 2010,επί Πασοκ,εισάγεται το πρόστιμο των 6.000 ευρώ για τους ανυπότακτους.Οποιος προχωρά στην ανυποταξία και ακόμα περισσότερο στην ανυποταξία που συνδυάζεται με δημόσιο πολιτικό λόγο(ολική άρνηση στράτευσης)πρέπει να δεχτεί μια μίξη οικονομικής καταστολής και δικαστικών διώξεων .Το επιτάσσουν οι καιροί που λένε...

Οι διακρατικοί ανταγωνισμοί,ο εθνικισμός και μιλιταρισμός αυξάνονται πολύ έντονα.Οι κυρίαρχες τάξεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πολέμου.Η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου ξεπεράσματος της οικονομικής και πολιτικής κρίσης του καπιταλισμού οδηγεί σε αδιέξοδα.Το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των ήδη υπάρχοντων και δημιουργίας νέων περιφερειακών πολέμων, αλλά ακόμα και ενός Γ Παγκοσμίου πολέμου φαίνεται ως ένα από τα πιθανά σενάρια για τα επόμενα χρόνια.

Όπως ήταν αναμενόμενο μέσα σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό κράτος αναβάθμισε την κατασταλτική πολιτική του και την συνεχίζει μέχρι τώρα.Οποιος με αντιθεσμικό τρόπο δεν υποτάσσεται στον στρατό πρέπει να τιμωρηθεί προς παραδειγματισμό...

Ας βγάλουν όσα μαστίγια θέλουν...Δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την δεκαετία του 1980 και αρχές 1990,τότε που οι ανυπότακτοι φυλακίζονταν.Δεν εμπόδισε συντρόφους από το να κάνουν αυτήν την επιλογή.Πριν από αυτούς, στην πορεία της ιστορίας, εκατοντάδες χιλιάδες αρνήθηκαν να πολεμήσουν κάτω από τα λάβαρα των κυρίαρχων και πολέμησαν εναντίον τους .Με πάθος και χωρίς να φοβηθούν το βαρύ τίμημα.

Ολοι αυτοί δεν έχουν δεχτεί και δέχονται τις συνέπειες των πράξεων τους μάταια.Μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα.Νέες αρνήσεις θα ξεπηδάνε.

Η αλληλεγγύη σε όσους καταστέλλονται θα είναι διαρκείς.

Τα ξημερώματα Κυριακής 12 και Τετάρτης 15 Αυγούστου επιτεθήκαμε στις Δ.Ο.Υ Χολαργού (Ελ.Βενιζέλου 100) και Ζωγράφου(Πολυφήμου 1) σπάζοντας τις πόρτες τους.Οι Δ.Ο.Υ πέρα από τον πλούσιο έργο τους στην οικονομική καταστολή των καταπιεσμένων, εφαρμόζουν και ''στέλνουν'' τα πρόστιμα στους ανυπότακτους και τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

''Πόλεμος στον πόλεμο''

Η εναντίωση μας στον στρατό είναι πάρα πολύ κρίσιμη στην σημερινή συγκηρία.Στον ελληνικό χώρο βλέπουμε τους τελευταίους μήνες γύρω από το Μακεδονικό και τον ανταγωνισμό με την Τουρκία

-την πολεμική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού

-το κλίμα εθνικής ενότητας

-την διάχυση του κλίματος πολεμικής ετοιμότητας στο σύνολο των καταπιεσμένων

Στις πολεμικές κραυγές των κυρίαρχων απαντάμε .Καμία στρατηγική η ''τακτική'' συμμαχία με καμία ''προοδευτική δημοκρατία'', κανένα κράτος, κανένα αφεντικό.Καμία εθνική ή διαταξική ενότητα.

Βαθιά αλληλεγγύη με τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες σε όλη τη γη .Από κοινού επίθεση στο τώρα, σε κράτη και αφεντικά που μας θέλουν υπάκουους και πρόθυμους να αλληλοσκοτωθούμε.Αν γίνει διακρατικός πόλεμος, αγώνας και από τις δύο μεριές των συνόρων.Μαζικές ανυποταξίες,σύγκρουση με τον κρατικό μηχανισμό και σαμποτάζ στην παραγωγή .Να κάνουμε πράξη το σύνθημα''πόλεμος στον πόλεμο''.

-Οι επιθέσεις είναι επίσης μια απάντηση στην καταδική(στις 2/8)συντρόφου από την Θεσσαλλόνικη που κατηγορούνταν για το τσάκισμα των φασιστων του Ιερού Λόχου.

Το όλο πολεμικό-εθνικιστικό κλίμα ίσως να μην έχει κορυφωθεί πουθενά αλλού στην Ελλάδα όσο στην Θεσσαλονίκη.Το συλλαλητήριο της 21 ιανουαρίου συσπείρωσε ένα σημαντικό μέρος του κρατικού μηχανισμού.Με κεντρικό τον ρόλο του στρατού και με τον πρώην αρχιστράτηγο του Γενικού Επιτελείου Φράγκου Φραγκούλη να είναι ο ''αστέρας'' της μέρας.Με την εκκλησία, να κινητοποιεί τους πιστούς,πολιτιστικοί σύλλογοι να χορεύουν στο εθνικιστικό ταμ-ταμ.Και στο πολιτικό φάσμα μια βεντάλια που ξεκινούσε από τους φασίστες και έφτανε έως την πατριωτική αριστερά.

Η κυβέρνηση μπορεί να ένιωθε μια μικρή ενόχληση από την αντικυβερνητική χροιά του συλλαλητήριου όμως σε καμία περίπτωση δεν το θεωρούσε κάτι ξεκάθαρα εχθρικό .Είναι παραπάνω από φανερό πως η εθνική ενότητα και η πολεμική ετοιμότητα είναι κεντρικές στην κρατική αντζέντα.Για αυτό εξηγείτε η συνεργασία Ματ-φασιστών στην επίθεση στο εκχ σχολείο,η ελευθερία κινήσεων που δόθηκε ώστε να καεί η Libertaria.Για αυτό εξηγείτε το άσυλο στους φασίστες που τους επόμενους μήνες επιτέθηκαν σε μετανάστες ,σε άτομα που δεν ''πληρούσαν'' τα ''στρειτ''πρότυπα ,μα και για δεύτερη φορά τον Ιούλιο στο εκχ σχολείο.

Οι συντρόφισσες,σύντροφοι,αρκετές απο τις εκεί συλλογικότητες έχουν απαντήσει με αποφασιστικότητα σε όλα αύτα.

Υπήρξε πανβαλκανική πορεία τον Μάρτη .Αντιπολεμική τον Ιούνιο απέναντι στο πολεμικό κλίμα.Οι επιθέσεις στα σπίτια υψηλόβαθμων στελέχων του ΝΑΤΟ και του δικαστικού συστήματος από το Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Θεσσαλονίκης και την Οργάνωση Αναρχική Δράση.Σημαντικά χτυπήματα στους φασιστές με πιο προσφάτο την επίθεση στον Ιερό Λόχο και αρκέτες ακόμη πρωτοβουλίες.

Όλες αυτές οι κινήσεις (χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν συνοδευτεί και από λάθη)όχι μόνο στήνουν αναχώματα στον αντίπαλο μα δείχνουν πως αν υπάρχει θέληση μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις.

Και το να μπορούμε να σταθούμε σε δύσκολες καταστάσεις είναι ένα πρώτο βήμα για να το πάμε παραπέρα.Να δημιουργούμε εμείς τα γεγονότα, να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων.Βασισμένοι σε μια στρατηγική στόχευση δημιουργίας ενός επαναστατικού αναρχικού κινήματος να αναβαθμιστούμε πολιτικά,στο επίπεδο των μεταξύ μας σχέσεων,πάνω στην οργανωτική μας συγκρότηση.Να βάλλουμε τις βάσεις ώστε να ανατρέψουμε την μιζέρια και την ηττοπάθεια.

Η πορεία στην περίδο της ΔΕΘ είναι φανερό πως θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή.Είναι κρίσιμο να προετοιμαστούμε σε πανελλαδικό επίπεδο για να ενισχύσουμε τα μπλοκ και τις πρωτοβουλίες των συντροφισσών και συντρόφων στην Θεσσαλονίκη.

Γιατί όσα χιλιόμετρα και να μας χωρίζουν μας ενώνει η συντροφική αλληλεγγύη .Αυτός ο αγώνας είναι κοινός...

Μέχρι την επανάσταση και την αναρχία.

 

αναρχικές-αναρχικοί για την ανυποταξία στον κόσμο της εξουσίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License