Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή


post image

Οικολόγοι ακτιβιστές σε ολόκληρο τον κόσμο κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους για να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν επιτέλους σοβαρές ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής εν μέσω προετοιμασιών για τη CO24.

Από τη Μελβούρνη μέχρι την Μπανγκόκ και τη Μανίλα, όπου πραγματοποιείται μια προπαρασκευαστική συνάντηση της COP24, οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από την Ασία και αναμένεται να ακολουθήσουν στη συνέχεια η Ευρώπη, από το Παρίσι μέχρι τις Βρυξέλλες, και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κίνημα αυτό, με τον τίτλο «Σηκωθείτε για το κλίμα» («Rise for climate»), οργανώνεται σε περίπου 100 χώρες, όμως σήμερα το πρωί η κινητοποίηση στην Ασία ήταν μικρή.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση ήταν στη Μανίλα, όπου συγκεντρώθηκαν 800 διαδηλωτές.

Αυτή η ημέρα δράσης αναμένεται να κορυφωθεί με μια μεγάλη διαδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, όπου θα διεξαχθεί από τις 12 Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Σύνοδος Πόλεων και Επιχειρήσεων για το Κλίμα, που διοργανώνει ο κυβερνήτης Καλιφόρνιας, απαντώντας στην αντιοικολογική πολιτική του Τραμπ.

Στην Μπανγκόκ, σχεδόν 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην περιφερειακή έδρα του ΟΗΕ όπου διοργανώνεται έως την Κυριακή μια προπαρασκευαστική συνάντηση της συνόδου για το κλίμα, της λεγόμενης COP24, που θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες στην Πολωνία.

Ορισμένοι κατήγγειλαν την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Καταδικάζουμε τον πρόεδρο Τραμπ που αποσύρθηκε από τις συμφωνίες του Παρισιού», δήλωσε, ανάμεσα στους διαδηλωτές στην Μπανγκόκ, η Λίντι Νατσπίλ, εκπρόσωπος του κινήματος του Ασιατικού Λαού για το Χρέος και την Ανάπτυξη, ενός ασιατικού κινήματος που διεκδικεί μεγαλύτερη εμπλοκή των πλουσίων χωρών, κυρίως της Ουάσινγκτον.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License