10 Σεπτέμβρη στο Λόφο του Στρέφη: κάγκελα ξεκάγκελα

Το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτέμβρη εισέβαλε συνεργείο του Δήμου Αθηνών στο Λόφο του Στρέφη για να περιφράξει περιμετρικά το ταρατσάκι του Αστέρα. Εντός λίγης ώρας από την αποχώρηση του συνεργείου, κόσμος από τη γειτονιά που δεν ανέχτηκε ούτε για μια μέρα αυτή τη φυλακή που πάνε να χτίσουνε στο Στρέφη, γκρέμισαν όλα τα κάγκελα μαζί με τον τοίχο.

post image

Το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτέμβρη εισέβαλε συνεργείο του Δήμου Αθηνών στο Λόφο του Στρέφη για να περιφράξει περιμετρικά το ταρατσάκι του Αστέρα. Σκοπός, δηλωμένος από το συνεργείο: να αποκλειστεί η πρόσβαση στο κόσμο, να μην περνάει, ούτε φυσικά να κάθεται κανείς, και προφανώς να απαγορευτούν μια και καλή οι εκδηλώσεις. Μέσα σε μερικές ώρες, το συνεργείο με τη συνδρομή ασφαλιτών, οι οποίοι επόπτευαν όλη τη περιοχή καθ'όλη τη διάρκεια των εργασίων, είχαν ολοκληρώσει το πρώτο κομμάτι της περίφραξης.  

Η επιχείρηση του κράτους στο Στρέφη ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι με την απαγόρευση ελεύθερων εκδηλώσεων, που πρακτικά υλοποιήθηκε με τη στρατοπέδευση των ΜΑΤ μέσα και γύρω από το Στρέφη. Απαγόρευσαν συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης, πάρτυ, θεατρικά και αθλητικά δρώμενα. Τραμπουκίσανε γείτονες, διώξανε παιδιά από τα μπασκετάκια και θαμώνες από το δασάκι, με τη δήλωση ότι επιβάλεται απαγόρευση κυκλοφορίας, ένας ματάς μάλιστα δήλωσε χαριτολογώντας, 'όπως στη χούντα'.

Τώρα επιχειρούν να εγκαταστήσουν την απαγόρευση με μόνιμη περίφραξη. Πρόκειται για την αφαίρεση από το χάρτη των Εξαρχείων ενός ελεύθερου χώρου, ιστορικού για τη γειτονιά. Η εισβολή του κράτους στο Στρέφη αποτελεί στρατηγική κίνηση για την καθυπόταξη της αντίστασης σε αυτή τη γειτονιά.

Εντός λίγης ώρας από την αποχώρηση του συνεργείου, κόσμος από τη γειτονιά που δεν ανέχτηκε ούτε για μια μέρα αυτή τη φυλακή που πάνε να χτίσουνε στο Στρέφη, γκρέμισαν όλα τα κάγκελα μαζί με τον τοίχο.

Ο ΣΤΡΕΦΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License