Θεσσαλονίκη-Πατρα: Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε σχολεία

βίντεο απο την παρέμβαση: www.youtube.com/watch?v=q7_ekp5YApU&feature=youtu.be

post image

Το βράδυ της Δευτέρας 10-9, παραμονής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αντιφασιστικές παρεμβάσεις με σπρέι, πανό, τρικάκια και αυτοκόλλητα σε σχολεία της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης απο πρωτοβουλία συντροφισσών και συντρόφων της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών Πάτρας και της κατάληψης Terra Incognita.

Στις 18-9-13 νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν τον αντιφασίστα Παύλο Φυσσα στο Κερατσίνι.

5 χρόνια μετά και ενώ η δίκη της ΧΑ βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ο εκφασισμός της καθημερινότητας εντείνεται διαρκώς. Με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα και την συσπείρωση του εθνικού κορμού, όλα τα ψύγματα του εθνικιστικού τόξου(οργανωμένα τάγματα εφόδου, παραστρατιωτικοί θύλακες, γραφικοί χριστιανοταλιμπάν κ.α.) βρίσκουνε ξανά χώρο στη δημόσια σφαίρα. Μέσα από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που αποτελλούν πλέον τη νόμιμη συγκάλυψη του φασισμού ξεπηδούν φασιστικά μορφώματα υπεύθυνα για επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους, πογκρόμ σε μετανάστες και επιθέσεις σεξιστικού περιεχομένου σε άτομα της lgbtqi κοινότητας.

Απέναντι στον εθνικό παροξυσμό, τους διαχωρισμούς και τις περιφράξεις με βάση το φύλο και τη φυλή, την πατριωτική υστερία και τις επικίνδυνες αστειότητες για την ανωτερότητα του έθνους ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Να ενισχύσουμε τα κοινωνικά και ταξικά αναχώματα ενάντια στην εθνική ενότητα. Να πολεμήσουμε τον φασισμό χτυπόντας τη ρίζα του-το κράτος και τον καπιταλισμό.

Όλοι στις κινητοποιήσεις για το Θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License