Για τις συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης στην εργολαβική εταιρεία "my services" στο ΕΚΠΑ

Ενημέρωση σχετικά με την ακραία εκμετάλλευση και τρομοκρατία των εργαζόμενων στην εργολαβική εταιρεία "my services" στο ΕΚΠΑ

Γαλέρα at “my services” . . .

Εδώ και πολλά χρόνια η φύλαξη και ο καθαρισμός των πανεπιστημιακών κτηρίων ανατίθεται σε εργολαβικές ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες αντλούν τεράστια υπερκέρδη από την ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων τους καθώς επιδίδονται σε συστηματική παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας που ορίζει τους «κανονικούς» όρους και συνθήκες εκμετάλλευσης.

Τα τελευταία 2 χρόνια, στο ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), η φύλαξη των πανεπιστημιακών κτηρίων έχει ανατεθεί στην εργολαβική εταιρεία “my services”, ενώ εδώ και περίπου ένα χρόνο ανέλαβε η ίδια εταιρεία και τον καθαρισμό τους.

Σε αυτό το διάστημα, οι εργοδοτικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί έχουν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Παρά τη συμβατική δέσμευση για την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι πληρώνονται με πλαφόν το εικοσάευρω την ημέρα, χωρίς να αναγνωρίζονται τριετίες, οικογενειακά επιδόματα, άδειες Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, εξαιρέσιμα μεροκάματα για Κυριακές και αργίες, ενώ όσοι δουλεύουν τα Σάββατα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους εισπράττουν μόνο το ένα από τα 4 Σάββατα που έχει ο μήνας. Ταυτόχρονα ποτέ δεν πληρώνονται τη μέρα που προβλέπεται, υπογράφουν αποδείξεις είσπραξης, όπου δεν αναγράφεται ποτέ το προβλεπόμενο ποσό και τα τραπεζικά extrait παρουσιάζονται παραποιημένα σε σχέση με τα πραγματικά ποσά που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Τα καλοκαίρια είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται διπλοβάρδιες, για να αποφύγουν το υψηλότερο εργοδοτικό κόστος στις ασφάλειες και τις κρατήσεις

Η ασκούμενη τρομοκρατία για όσους διαμαρτύρονται είναι εκφοβισμός, κλήση στα γραφεία της εταιρείας για επίπληξη, απόλυση σε όσους ζητούν τα δεδουλευμένα, μαζί με απειλές για τη ζωή τους.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στις πρυτανικές αρχές και, γενικότερα, στη διοίκηση του πανεπιστημίου και, επομένως, συμβαίνει με την ανοχή αν όχι με την αρωγή τους.

Μήπως είναι, πια, καιρός να κάνουμε κάτι;

Εργαζόμενοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών


Εκτος απο τα παραπανω οι εργαζομενοι συναδερφοι δεν εχουν εισπραξει ουτε ενα ευρω απο το επιδομα καλοκαιριου και απο την καλοκαιρινη αδεια... μιλαμε για ποσα ανων 600 με 700 ευρω ο καθενας.... βεβαια το φλεγον θεμα ειναι οτι οι ανωτεροι του εκπα γνωριζουν αλλα δεν κανουν τιποτα.....οι εργαζομενοι ειναι σε απογνωση(μας λενε ετσι και μιλησεις θα φυγεις εμμεσα)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License