Για τις συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης στην εργολαβική εταιρεία "my services" στο ΕΚΠΑ

Ενημέρωση σχετικά με την ακραία εκμετάλλευση και τρομοκρατία των εργαζόμενων στην εργολαβική εταιρεία "my services" στο ΕΚΠΑ

Γαλέρα at “my services” . . .

Εδώ και πολλά χρόνια η φύλαξη και ο καθαρισμός των πανεπιστημιακών κτηρίων ανατίθεται σε εργολαβικές ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες αντλούν τεράστια υπερκέρδη από την ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων τους καθώς επιδίδονται σε συστηματική παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας που ορίζει τους «κανονικούς» όρους και συνθήκες εκμετάλλευσης.

Τα τελευταία 2 χρόνια, στο ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), η φύλαξη των πανεπιστημιακών κτηρίων έχει ανατεθεί στην εργολαβική εταιρεία “my services”, ενώ εδώ και περίπου ένα χρόνο ανέλαβε η ίδια εταιρεία και τον καθαρισμό τους.

Σε αυτό το διάστημα, οι εργοδοτικές πρακτικές που έχουν επιβληθεί έχουν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Παρά τη συμβατική δέσμευση για την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι πληρώνονται με πλαφόν το εικοσάευρω την ημέρα, χωρίς να αναγνωρίζονται τριετίες, οικογενειακά επιδόματα, άδειες Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, εξαιρέσιμα μεροκάματα για Κυριακές και αργίες, ενώ όσοι δουλεύουν τα Σάββατα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους εισπράττουν μόνο το ένα από τα 4 Σάββατα που έχει ο μήνας. Ταυτόχρονα ποτέ δεν πληρώνονται τη μέρα που προβλέπεται, υπογράφουν αποδείξεις είσπραξης, όπου δεν αναγράφεται ποτέ το προβλεπόμενο ποσό και τα τραπεζικά extrait παρουσιάζονται παραποιημένα σε σχέση με τα πραγματικά ποσά που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Τα καλοκαίρια είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται διπλοβάρδιες, για να αποφύγουν το υψηλότερο εργοδοτικό κόστος στις ασφάλειες και τις κρατήσεις

Η ασκούμενη τρομοκρατία για όσους διαμαρτύρονται είναι εκφοβισμός, κλήση στα γραφεία της εταιρείας για επίπληξη, απόλυση σε όσους ζητούν τα δεδουλευμένα, μαζί με απειλές για τη ζωή τους.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στις πρυτανικές αρχές και, γενικότερα, στη διοίκηση του πανεπιστημίου και, επομένως, συμβαίνει με την ανοχή αν όχι με την αρωγή τους.

Μήπως είναι, πια, καιρός να κάνουμε κάτι;

Εργαζόμενοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών


Εκτος απο τα παραπανω οι εργαζομενοι συναδερφοι δεν εχουν εισπραξει ουτε ενα ευρω απο το επιδομα καλοκαιριου και απο την καλοκαιρινη αδεια... μιλαμε για ποσα ανων 600 με 700 ευρω ο καθενας.... βεβαια το φλεγον θεμα ειναι οτι οι ανωτεροι του εκπα γνωριζουν αλλα δεν κανουν τιποτα.....οι εργαζομενοι ειναι σε απογνωση(μας λενε ετσι και μιλησεις θα φυγεις εμμεσα)

από μπλε κουνέλι 18/09/2018 12:34 μμ.


Σωστά όλα αυτά που γράφετε εργαζόμενε/οι απο τα εκπα και βλέπω ξέρετε πάρα πολλές λεπτομέρειες,καλο που γνωριζετε και φωνάζετε αλλά που να βρείτε το δίκιο σας και εμείς το δικό μας;;;

τελοσπάντων το θέμα είναι το εξής:

Οι "κύριοι" αυτοί της myservices ακολουθούν αυτη την τακτική απο την αρχη που ανέλαβαν τα πανεπιστήμια,δηλ. να πληρώνουν τους εργαζόμενους για ωρομισθίους 2,5 ευρώ την ώρα,ενω οι εργαζόμενοι εχουν υπογράψει την Εθνικη συλλογική σύμβαση 495 ευρω δηλ καθαρά,να υπογραφουν οι εργαζόμενοι για 550-650 ευρω ενω παιρνουν 400-450 ευρώ,να καθυστερούν στην πληρωμή τραγικά και πολλά άλλα.....

αλλά..... και αυτό ειναι το φλέγον ζήτημα,οι "κύριοι" αυτοί εχουν ΑΚΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ,πρωτα απ'ολα μεσα στην επιθεώρηση εργασίας έχουν άκρες,αν δεν είχαν θα είχαν βάλει ηδη λουκέτο,δεν μπορεί να έχουν γίνει τόσες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια και από φύλακες και από καθαριστές και ακόμα να "επιβιώνουν";;;και το πιο σημαντικό απ'oλα το οποίο είναι και αυτό που πονάει,γιατί η πικρή αλήθεια πάντα πονάει είναι ότι έχουν άκρες μεσα στα εκπα.

Κάποιοι "ανωτεροι" τα ξέρουν και κάνουν τα στραβά μάτια γιατί απλά έχουν τα δικά τους "συμφέροντα" που μετρούνται σε euro.

Βλέπετε δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι των εκπα τίμιοι και ευσυνείδητοι όπως είστε εσείς,δυστηχώς και 'σεις και 'μεις είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα.

από αντιρρησίας 21/09/2018 4:07 μμ.


21/9 σήμερα και είμαστε ακόμα απλήρωτοι και μιλάμε για τον μισθό του Αυγούστου.

Ολοι τους είναι απαράδεκτοι,από ευγένεια δεν μπορώ να εκφραστώ ελευθερα.

Αλλά τι περιμένεις από μια εταιρεία που ο διευθυντής της ειναι μονίμως ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ

Να πω πως πριν από εναμιση χρονο ενας πρώην συνάδελφος ζήτησε αδεια για να παει στο νοσοκομείο που πεθαινε η καρκινοπαθής μητέρα του,ώστε να είναι κοντά της στις τελευταιες μέρες της και ο άλλος ο αδιαφορος όχι μόνο δεν έδωσε άδεια στον ανθρωπο αλλά τον ειρωνεύτηκε κιόλας,λέγοντας του 'αν πεθάνει η μάνα σου δεν θα έρχεσαι στη δουλειά;' και του απαντά μα εγώ θέλω την αδεια τώρα πριν πεθάνει να είμαι κοντά της,όχι μετά δεν έχει νόημα το μετά.Φυσικά άδεια δεν πήρε και απολυθηκε και από πανω.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License