Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Καμία συμπόρευση με κυβερνητικούς γλύφτες

Για εμάς το ξεπέρασμα και η συντριβή του εθνικισμού δεν μπορεί να επέλθει μέσω ενός μερικού, διαταξικού ή ακόμα και συστημικού “αντιφασισμού”.

Ενάντια στο κράτος, τους κυβερνητικούς γλύφτες και το κεφάλαιο που γεννούν και εκτρέφουν τον εθνικισμό.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 δολοφονήθηκε ο μουσικός Παύλος Φύσσας από ομάδα χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι.

Το γεγονός της δολοφονίας ήρθε σε μία περίοδο που το εθνικιστικό μόρφωμα είχε κορυφώσει την ρατσιστική και λαϊκιστική του δράση και επιχειρούσε σταθερά την διεύρυνση της επιρροής του στα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας και στην νεολαία. Ο θάνατος του Φύσσα από το μαχαίρι του Ρουπακιά σηματοδότησε την αρχή του τέλους της “μάχιμης χρυσής αυγής” και έθεσε τις βάσεις για την μετατροπή του κόμματος από φιλοναζιστικό σε “σύγχρονο εθνικιστικό” στα πρότυπα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς (μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα εξαιτίας των έντονων αντιπαραθέσεων και αποχωρήσεων στο εσωτερικό τους.)

Το μόρφωμα της χρυσής αυγής εμπνέεται ιδεολογικά-πολιτικά-πολιτιστικά από την ναζιστική και φασιστική παράδοση και ως ελληνικό κόμμα αποτελεί άτυπη συνέχεια των ταγμάτων ασφαλείας, των χιτών, των ρουφιάνων της κατοχής, των δικτατόρων συνταγματαρχών και της επεν. Σαν ακροδεξιό μόρφωμα είναι προϊόν του αστισμού, εκπροσωπεί τα συμφέροντα τμημάτων της άρχουσας τάξης και με την αποπροσανατολιστική του δράση λειτουργεί προς όφελος και με σκοπό την αθώωση των αφεντικών, των εκάστοτε κυβερνήσεων, του κράτους και των διωκτικών μηχανισμών του.

Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι και το άλλο πρόσωπο της δημοκρατίας. Ειδικότερα σε καιρούς καπιταλιστικής κρίσης ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος και η αιτία της πολιτικής τους ύπαρξης έγκειται μεταξύ άλλων στην προσπάθεια του καπιταλισμού να ξεπεράσει αλώβητος τα αδιέξοδα του. Η διάχυση του ρατσιστικού, ομοφοβικού και εθνικιστικού δηλητηρίου από τέτοια μορφώματα αποσκοπεί στην δημιουργία διαχωρισμών και ψευδών αντιθέσεων ανάμεσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και να στρέψει την οργή της κοινωνικής βάσης προς τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και άλλα ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας και όχι προς τους τραπεζίτες, τους κεφαλαιοκράτες βιομηχάνους, μεγάλο-επιχειρημματίες και εφοπλιστές, τους κρατικούς αξιωματούχους, το πολιτικό προσωπικό, που είναι οι τύραννοι της.

Για εμάς το ξεπέρασμα και η συντριβή του εθνικισμού δεν μπορεί να επέλθει μέσω ενός μερικού, διαταξικού ή ακόμα και συστημικού “αντιφασισμού”. Μπορεί να επέλθει μόνο από την ανάπτυξη ταξικής και αναρχικής συνείδησης στις τάξεις του προλεταριάτου και των  υπόλοιπων κοινωνικών τάξεων που βρίσκονται υπό καθεστώς εκμετάλλευσης και φυσικά στην νεολαία, μέσα από την οργανωμένη δράση ενός επαναστατικού κινήματος, μέσα από τον αγώνα για το τσάκισμα της αστικής τάξης, την κοινωνικοποιήση των μέσων παραγωγής και την οριστική κατάργηση του κράτους.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ “ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ” ΜΕ ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 Αναρχική πρωτοβουλία Nabat

 Υ.Γ.1 Χθες δημοσιεύσαμε ένα σχόλιο σχετικά με τον ξυλοδαρμό του μέλους της νεολαίας σύριζα. Επαναλαμβάνουμε πως ούτε αλληλέγγυοι σε αυτόν είμαστε, ούτε έχουμε κάποιου είδους ευαισθησία για τον “πόνο” που του προκλήθηκε. Ας αναλογιστεί πρώτα τον πόνο των συνταξιούχων, των ανέργων και των μισθωτών, ας αλλάξει τις επιλογές του και έπειτα να διαμαρτυρηθεί δίκαια για την βία των θρασύδειλων φασιστών

Υ.Γ.2. Το γεγονός ότι η όρμα δήλωσε πως δεν θα αφήσει αναπάντητο τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της από τον σύριζα, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Απλώς ξεπληρώνουν την συμπαράσταση της κυβέρνησης σε πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν από φασίστες, στην οποία και απάντησαν με μηνύσεις στο Α.Τ. ως κλασσικοί λακέδες που είναι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License