post image

1) Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αλληλεγγύη το βιβλίο με τίτλο "Από τη Δημοκρατία στην Ελευθερία" της συλλογικότητας CrimethInc.

Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«...Νόμοι, δικαστήρια, φυλακές, υπηρεσίες πληροφοριών,εφορίες, στρατοί, αστυνομίες – τα περισσότερα από τα μέσα καταναγκαστικής εξουσίας που θεωρούμε καταπιεστικά σε ένα μοναρχικό ή δικτατορικό καθεστώς, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε μια δημοκρατία. Ωστόσο, όταν μας επιτρέπεται να ψηφίζουμε για το ποιος θα τα εποπτεύει, υποτίθεται πως μας ανήκουν, ακόμη και όταν τα μέσα αυτά στρέφονται εναντίον μας. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα δυόμιση αιώνων δημοκρατικών επαναστάσεων: αντί να καταργήσουν τα μέσα με τα οποία κυβερνούσανοι βασιλιάδες, τα κατέστησαν δημοφιλή.

Η μεταφορά της ισχύος από τους εξουσιαστές στις κοινοβουλευτικές αίθουσες, εξυπηρέτησε την πρόωρη παύση των εξελικτικών κινημάτων από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης. Αντί να πετύχουν μέσω της άμεσης δράσης τις αλλαγές που επεδίωκαν, οι επαναστάτες ανέθεσαν το έργο αυτό στους νέους αντιπροσώπους που ανέλαβαν το πηδάλιο του κράτους – μόνο για να δουν τα όνειρα τους να προδίδονται.Το κράτος είναι πράγματι πανίσχυρο, αλλά αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να πετύχει, είναι ελευθερία για τους υπηκόους του...»

Δυο λόγια για την έκδοση:

Το “Από τη δημοκρατία στην ελευθερία”, εκδόθηκε το 2017 και αποτελεί ένα συλλογικό έργο της αναρχικής συλλογικότητας CrimethInc, που έχει ως “βάση” της τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα συμμετέχει σε πολλές δράσεις παγκοσμίως, μέσω δικτύων. Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός διαλόγου πολλών χρόνων μεταξύ ανθρώπων που έχουν λάβει μέρος σε κοινωνικά κινήματα ανά την υφήλιο και επιπλέον στηρίζεται και περιλαμβάνει πέντε κείμενα-παραδείγματα τέτοιων κινημάτων. Η συγκεκριμένη μετάφραση δεν περιέχει τις πέντε αυτές περιπτώσεις, αλλά το βασικό κείμενο της συλλογικής τοποθέτησης.

Διανέμεται χέρι με χέρι, μέσα από καταλήψεις και στέκια, εκδηλώσεις και άλλες δομές του αναρχικού κινήματος, με ελεύθερη συνεισφορά – ή χωρίς αντίτιμο για όσους δεν έχουν. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τη στήριξη πολιτικών κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές, καθώς επίσης και για την οικονομική ενίσχυση εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης.

 2) Επανεκδόθηκε, επίσης,  το εξαντλημένο βιβλίο με τίτλο "Πως η  ιδεολογία της μη-βίας προστατεύει το Κράτος" του P. Gelderloos.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"..Ένας κατακτημένος πληθυσμός διαπαιδαγωγείται στη μη-βία μέσω της σχέσης του με μια εξουσιαστική δομή που διεκδικεί το μονοπώλιο στοδικαίωμα να ασκεί βία. Ισοδυναμεί με την αποδοχή από τους εξουσιαζόμενους της κρατιστικής πίστης, ότι οι μάζες πρέπει να απογυμνωθούν από τις φυσικές τους ικανότητες για άμεση δράση, συμπεριλαμβανομένης της ροπής τους για αυτοάμυνα και χρήση ισχύος, γιατί αλλιώς θα βυθιστούν στο χάος, σε ένα κύκλο βίας ο οποίος θα προκαλεί πόνο και θα πληγώνει ο ένας τον άλλο.Έτσι η κυβέρνηση είναι ασφάλεια και η ελευθερία είναι σκλαβιά.

Μόνο ένας λαός εκπαιδευμένος να κυριαρχείται από μια βίαιη εξουσιαστική δομή μπορεί να αμφισβητήσει πραγματικά το δικαίωμα και την ανάγκη κάποιου να υπερασπιστεί με τη δύναμη της ισχύος τον εαυτό του ενάντια στην καταπίεση.Ο πασιφισμός είναι επίσης, μια μορφή αποκτημένης με μάθηση ανικανότητας για αυτοβοήθεια, μέσω της οποίας οι διαφωνούντες εξασφαλίζουν την αποδοχή του κράτους, δείχνοντας ότι δεν έχουν ιδιοποιηθεί δυνάμεις (όπως η αυτοάμυνα) τις οποίες διεκδικεί αποκλειστικά το κράτος. Με αυτό τον τρόπο ένας πασιφιστής συμπεριφέρεται σαν ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί το οποίο το δέρνει ο αφέντης του: αντί να δαγκώσει αυτόν που του επιτίθεται, βάζει την ουρά στα σκέλια και δείχνει ότι δε μπορεί να κάνει κακό, υποτασσόμενο στο ξύλο με την ελπίδα αυτό να σταματήσει..."

Διατίθεται με ελεύθερη συνεισφορά σε στέκια, καταλήψεις, εκδηλώσεις και άλλες δομές του αναρχικού κινήματος. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των τυπογραφικών εξόδων και για οικονομική ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

 

Για επικοινωνία:

Εκδόσεις Αλληλεγγύη

e-mail: solidedit@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License