Πάτρα: συγκέντρωση για την δολοφονία του ζακ στην ομόνοια

συγκέντρωση για την δολοφονία του ζακ στην ομόνοια κυριακή 23/09 στις 18:30 στην πλατεία όλγας

Την πέπμτη 21/9 ένα άτομο προσπαθεί να αφαιρέσει λεφτά και κοσμήματα απο το κοσμηματοπωλέιο Di Angelo στην ομόνοια. Στην προσπαθειά του να διαφύγει απο το κατάστημα εγκλωβίζεται μέσα σε αυτό και προσπαθώντας να σπάσει την τζαμαρία για να βγεί γίνεται αντιληπτός απο τον ιδιοκτήτη  του μαγαζιού και ένα άλλο άτομο. 

Στην συνέχεια προσπαθώντας να διαφύγει απο την κάτω πλευρα της βιτρίνας του μαγαζιού βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ιδιοκτήτη και άλλα άτομα  που ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά τον ξυλοκοπούν στο κεφάλι μη επιτρεποντάς του να διαφύγει. 

Έπειτα απο λίγη ώρα πεθαίνει απο τα χτυπηματα..

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ 

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ 

ΑΝΑΡΧΙΚ@

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9 ΣΤΙς 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

 


Ομόνοια, οδός Γλαδστώνος, κοσμηματοπωλείο Di Angelo, 21/9/2018. Ένα άτομο στην προσπάθειά του να αφαιρέσει λεφτά και κοσμήματα, παγιδέυεται εντός του μαγαζιού. Χωρίς να έχει απειλήσει κανέναν, μιας και το κοσμηματοπωλείο ήταν άδειο, ψάχνει διέξοδο και προσπαθεί να σπάσει τη τζαμαρία. Γίνεται αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες/αφεντικά και τον ξυλοκοπούν άγρια ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά κατά την προσπάθειά του να περάσει μέσα από τη βιτρίνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την απεγκλώβισή του και ενώ βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση, η βία πάνω του συνεχίζεται για να υπενθυμίσει τον ρόλο των κυρίαρχων και των τιμωρών στις ζωές μας.

Τα ΜΜΕ ηγήθηκαν στην ενημέρωση του γεγονότος, κόβοντας και ράβοντας το συμβάν στα μέτρα τους, πλάθοντας άλλη μια φορά την αλήθεια προς κατανάλωση των πολιτών με στόχο τον εφησυχασμό τους. Το ηρωικό καθήκον των νοικοκυραίων αφυπνίζεται, το πάθος για την υποτιθέμενη αυτοδικία τούς κυριαρχεί, τα ματσό ένστικτά τους οφείλουν να βγουν στην επιφάνεια και εξαπολύουν την τιμωριτική τους βία μόνο και μόνο επειδή στην προκειμένη περίπτωση μπορούν. Εκμεταλλευόμενοι τον εγκλωβισμό του, τον ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου, εκτονώνοντας τον κανιβαλισμό τους, και όλα αυτά στη λογική της υπεράσπισης της ιδιοκτησίας τους. Τα ΜΜΕ προφταίουν να τον παρουσιάσουν ως άλλο ένα εξαρτημένο άτομο, δίνοντας το κυριότερο άλλοθι στους δολοφόνους του, νομιμοποιώντας έτσι, το θάνατο ενός ακόμα περιθωριοποιημένου ατόμου.

Σε αυτή την πράξη αποδίδεται το δίκιο. Στην πράξη ενός ατόμου να αρνηθεί τις καπιταλιστικές σταθερές και προσταγές που το θέλουν να μην ξεφεύγει από τους προκαθορισμένους τρόπους παραγωγής του εισοδήματος και των εξόδων του. Η αθλιότητα της κοινωνικής πραγματικότητας γίνεται αντιληπτή καθώς η δολοφονία έρχεται να τιμωρίσει τις/τους αποκλίνουσες/-οντες και τις/τους περιθωριοποιημένες/-ους που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

Στους καιρούς που το κράτος και οι μηχανισμοί του περιθωριοποιούν και δεν διστάζουν να σκοτώσουν οποιαδήποτε και οποιονδήποτε δεν ακολουθεί τον επιβαλλόμενο τρόπο ζωής και πρότυπά του, δεν θα αφήσουμε καμία δολοφονία να γίνει καθημερινότητα. Αντίθετα, οπλίζουμε τις επιθυμίες μας απέναντι σε αυτές τις συνθήκες και αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ

αναρχικ@

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License