ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΏΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ - "ΤΈΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ"

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Πριν λίγες μέρες το υπουργείο δικαιοσύνης εξήγγειλε την αλλαγή του ποινικού κώδικα που οι απαρχαιωμένες διατάξεις του ισχύουν από το 1955.

Αυτό είναι από τα βασικότερα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα κρατούμενων , ώστε να σταματήσει η δικαστική αυθαιρεσία , οι εξοντωτικές ποινές και τα στημένα κατηγορητήρια της αστυνομίας.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα στις ελληνικές φυλακές , που χιλιάδες κρατούμενοι με χιλιάδες χρόνια φυλακής στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε άθλιες συνθήκες .

Για αυτό μαζί με την αλλαγή του ποινικού κώδικα , απαιτούμε και την ανανέωση των αποσυμφορητικών διατάξεων , που είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η τυφλή τιμωρία του παλιού ποινικού κώδικα που ανακυκλώνει το έγκλημα , δημιουργώντας ανθρώπους χωρίς ελπίδα.

Όμως τα λόγια δεν αρκούν, ούτε σβήνουν τις χαμένες μέρες, μήνες , χρόνια φυλακής

Άλλωστε αυτή την στιγμή δεν έχει αλλάξει τίποτα…. η αστυνομία εξακολουθεί να στήνει κατηγορητήρια , τα δικαστήρια επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές και οι φυλακές είναι γεμάτες από ανθρώπους που κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους.

Για αυτό απαιτούμε μέχρι την Τρίτη 2 Οκτώβρη να έρθουν στην φυλακή Κορυδαλλού εκπρόσωποι του υπουργείου με συγκεκριμένες θέσεις , προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τον νέο ποινικό κώδικα και τις αποσυμφορητικές διατάξεις.

Σε περίπτωση άρνησης της συνάντησης ή αδιαφορίας , από την μεριά του υπουργείου , θα αποδειχθεί ότι όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι κούφια λόγια και δεν έχουμε άλλο περιθώριο παρά να αγωνιστούμε με κάθε μέσο (αποχή συσσιτίου, αποχή μεροκαμάτων, νυχτερινή διαμαρτυρία στα προαύλια) ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Το δικαίωμα να παραμείνουμε άνθρωποι και όχι αριθμοί κλειδωμένοι σε κελιά.

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών

Πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε υπόγειο παράρτημα Α θέση,Α όροφος γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License