Τρέξτε, έρχονται οι παραταξιακοί !


Είμαστε από το Αυτόνομο Σχήμα. Δεν έχουμε κάποιο όφελος με το να σε «εντάξουμε». Δεν θέλουμε να μας ψηφίσεις στις εκλογές, δεν θέλουμε να σε πείσουμε πως έχουμε κάποια τέλεια πολιτική γραμμή πουπρέπει να ακολουθήσεις. Είμαστε συμφοιτητές/τριες σου που αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε κάποιεςκοινές αντικειμενικές ανάγκες και συμφέροντα και συλλογικοποιούμαστε με σκοπό να κάνουμε την ζωήμας καλύτερη, τόσο μέσα στην σχολή όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Στην καθημερινότητά μας στην σχολή εντοπίζουμε διάφορα προβλήματα. Από το να μπαίνουν θέματαεκτός ύλης στις εξετάσεις, τον αδικαιολόγητο μηδενισμό γραπτών, την προσπάθεια συγκεκριμένωνκαθηγητών να βάλουν στα μαθήματά τους υποχρεωτικές ασκήσεις και παρακολουθήσεις, αποκλείονταςέτσι απ‘αυτές μεγάλη μερίδα φοιτητών/τριων(π.χ. Αυτούς/ες που εργάζονται), έως και την πρωτοφανήαπόφαση του κοσμήτορα της σχολής να κόψει το wifi στην περασμένη εαρινή εξεταστική, επειδή όλοι/εςοι φοιτητές/τριες είναι κατ‘ επανάληψη εγκληματίες που αντιγράφουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα ζητήματα όμως δεν είναι μόνο ακαδημαϊκής φύσης. Αργά ή γρήγορα θα πας στο εστιατόριο τουπολυτεχνείου. Άμα παραπονεθείς για το φαγητό εκεί, τις ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής, και απορήσειςγιατί πάνω από το εστιατόριο που τρώμε εμείς μέτριας ποιότητας φαγητό, υπάρχει άλλο εστιατόριο μεκαλύτερο φαγητό που τρώνε όσοι/ες έχουν για να πληρώνουν. Άν βρίσκεις τον/την εαυτό/η σουαποκλεισμένο/η από τις μετακινήσεις επειδή δεν αντέχεις το ατέλειωτο στριμωξίδι και τις αναμονές ήεπειδή δεν βγαίνεις να πληρώνεις το αντίτιμο του εισιτηρίου. Αν έρχεσαι από την επαρχία και αδυνατείςνα πληρώνεις το νοίκι και δε σου δίνουν δωμάτιο στις εστίες, παρ‘ όλο που πληρείς τα κριτήρια, επειδήδεν ψήνονται να ξοδέψουν χρήματα για να χτίσουν περισσότερες, θυμήσου ,ότι το να πετάξεις έναπικρόχολο σχόλιο και να το υπομείνεις δεν είναι η μόνη λύση.

Πέρα απο φοιτητές/τριες στην ΣΗΜΜΥ είμαστε καιευρύτερα άτομα που ζουν σε αυτή την κοινωνία καιμελλοντικοί/ες εργαζόμενοι/ες. Αυτό σημαίνει πωςπέρα από τα ζητήματα που περιστρέφονται γύρωαπό την σχολή και το κόστος φοίτησης, μαςαφορούν άμεσα οι εργασιακές συνθήκες καιδιεκδικήσεις, όπως οι αυξήσεις στους μισθούς και ηελάττωση των ωρών εργασίας. Άλλωστε στηνσχολή θα είμαστε 5(και κάτι) χρόνια, στην εργασίαθα είμαστε μια ζωή.

Τέλος, μπορεί οι συνθήκες να μην μας επιτρέπουν να ζούμε ακριβώς την ζωή που θέλουμε, αλλά επιδιώκουμε να ζούμε όσο τοδυνατόν ποιοτικότερα. Γι‘ αυτό επιδιώκουμε συνεχώς την δημιουργία πολιτισμικών προτύπων,διαφορετικών από τα κυρίαρχα, είτε με την δημιούργια δομών που εξυπηρετούν καθημερινές μαςανάγκες(πχ αυτοδιαχειριζόμενα κυλικεία, συλλογικά διαβάσματα στις εξεταστικές), είτε με την ανάδειξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση, είτε με την διαρκή αντίθεσή μας σε φασίστες,τραμπούκους, σεξιστές και παντογνώστες.

Με αυτό το κείμενο δεν προσπαθούμε νασου δώσουμε κάποια ένδειξη τελειότηταςή εξυπνάδας, αλλά να μοιραστούμε μαζίσου την πεποίθησή μας πως δεν είμαστεκαι τόσο διαφορετικοί και πως ενδέχεται να έχουμε κάποιες κοινές ανάγκες και συμφέροντα, τα οποίαείναι πιο αποτελεσματικό να τα δικεδικήσουμε συλλογικά και για όλους/ες, παρά να τα διεκδικεί οκαθένας μόνος του και για την πάρτη του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License