[ΛΙΒΑΔΕΙΑ] ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ...

Κείμενο της ΡΗΞΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που μοιράστηκε στην πόλη στις 6 Οκτωβρίου και την επομένη, στον πρώτο αγώνα της ομάδας.

post image

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ...

 

Οδός Γλάδστωνος, Ομόνοια, Αθήνα. Στις 21/9/2018, τρεις μέρες μετά την πέμπτη επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη Νίκαια, ένας ακόμη άνθρω­πος δολοφονείται.

Ο άνθρωπος που πέφτει νεκρός είναι ο Ζακ Κωστόπουλος. Οροθετικός, με σεξουαλικές προτιμήσεις που απέχουν από τη σεξουαλική “κανονικότητα”, ενεργός ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Άγνωστο ακόμη πως, ο Ζακ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα κοσμηματοπωλείο. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ξυλοκοπείται άγρια, στην αρχή από τους νοικοκυραίους ιδιοκτήτες καταστημάτων και στη συνέχεια από τους... άνδρες της επιβολής της έννομης τάξης. Και όλα αυτά, μπροστά στα μάτια ενός πλήθους που, εκτός μιας και μόνης εξαίρεσης, παρακολουθεί άπραγο, αν όχι επιδοκιμάζοντας.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, δεν είναι το μαχαίρι του χρυσαυγίτη που αφαιρεί ζωή.

Είναι τα χτυπήματα που δέχεται από τον δήθεν “απειλούμενο” ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, οι κλο­τσιές του “αγανακτισμένου” γείτονα του κοσμηματοπώλη, τα βίαια χτυπήματα των “ΔΙΑΣ”, που περνούν χειροπέδες σε έναν αναίσθητο άνθρωπο που αιμορραγεί και που τον παραδίδουν νεκρό στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η είδηση του θανάτου του Ζακ, γίνεται είδηση μόνο και μόνο επειδή το περιστατικό τυγχάνει να βιντεοσκο­πηθεί και να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Τα ΜΜΕ σπεύδουν να αναλάβουν το γνωστό τους ρόλο. Αυτόν της μαζικής παραπληροφόρησης, της δαιμονοποίησης του θύματος, την υπεράσπιση της “Αγίας Ιδιοκτησίας” των μικροαστών. Το θύμα παρουσιάζεται ως θύτης, ως ένοπλος ληστής που απειλεί ζωές και προσπαθεί να αρπάξει τον μόχθο του τίμιου βιοπαλαιστή. Ως πειστήριο, μάλιστα, εμφανίζεται ένας εκ των δολοφόνων (ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου) να δίνει συνέντευξη σε κανάλια και λοιπούς ρεπόρτερ, ισχυριζόμενος ότι απειλήθηκε η ζωή και η περιουσία του. Τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες, ξεκινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας άτυπος βομβαρδισμός απόψεων και θέσεων που φανερώνουν από τη μια τον πουριτανισμό της ελληνικής κοινωνίας και από την άλλη το πόσο εύκολα, πια, αφομοιώνει και αναπαράγει η ίδια η κοινωνία την εικόνα και την αφήγηση που επιλέγουν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ και οι... διαρροές της ΕΛΑΣ.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που εφαρμόζεται στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου, έρχεται να μας δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο την εικόνα μιας κοινωνίας που κατρακυλά προς τον φασισμό. Όσο διαρ­κούσαν τα χρόνια της υποτιθέμενης οικονομικής ανάπτυξης και πανηγυρίζονται έξαλα οι “εθνικοί άθλοι” του Euro 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων, οι περήφανοι νεοέλληνες “ανέχονται” τη διαφορετικότητα. Όταν όμως η φούσκα σκάει και η οικονομική κρίση χτυπά, ποιους άλλους, τους μέχρι πρότινος “άξιους των αρχαίων συνεχιστές”, το αποτέλεσμα είναι να ξυπνήσουν τα πιο συντηρητικά ένστικτα και οι ένοχοι να ανα­ζητηθούν όπου αυτό είναι πιο εύκολο και πιο βολικό. Δηλαδή στον μετανάστη, τον τοξικοεξαρτημένο, τον ομοφυλόφιλο, τον κοινωνικά περιθωριοποιημένο. Κράτος, παρακράτος και ΜΜΕ είναι αυτοί που ενορχη­στρώνουν την επίθεση προς τους αδύναμους, φροντίζοντας να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένο­χοι.

Από τη μεριά μας, ως αυτοργανωμένο αθλητικό εγχείρημα, αλλά και αντιφασιστική συλλογικότητα, αισθα­νόμαστε μέρος της κοινωνίας και επιθυμούμε να θέσουμε προς αυτήν τη δική μας οπτική για την πραγματι­κότητα που βιώνουμε και να δείξουμε ότι μέσα από την κοινή προσπάθεια υπάρχει τρόπος να ξαναπάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει, από αυτούς που πραγματικά μας το στερούν. Ότι υπάρχει τρόπος να βάλουμε ένα φραγμό στις φασιστικές συμπεριφορές και ιδεοληψίες που τείνουν να καταλάβουν ολοένα και μεγαλύτερο δημόσιο χώρο.

Όχι, οι ζαρντινιέρες δεν ξυλοκοπούν φοιτητές, η σφαίρα δεν εξοστρακίστηκε στο σώμα του Αλέξη, κα­μιά οροθετική δεν απείλησε τη ζωή κανενός ευυπόληπτου πολίτη, τον Σαχτζάτ Λουκμάν δεν τον μαχαί­ρωσαν οι δύο χρυσαυγίτες γιατί παρεμπόδιζε την κυκλοφορία, τον Παύλο δεν τον σκότωσαν για το πο­δόσφαιρο, τον Ζακ δεν τον σκότωσε καμιά βιτρίνα...

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Εικόνες:

από vidura 07/10/2018 11:15 μμ.


σε μορφή pdf.

από απο την παρεμβαση 10/10/2018 12:04 πμ.


post image

.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License