Όπως έχουμε καταλάβει το βάθεμα της κρίσης σημαίνει και βάθεμα της καταπίεσης στις κοινωνικές σχέσεις αφενός και αφετέρου βάθεμα της εκμετάλλευσης ανθρώπινων και φυσικών πόρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα κοινά αγαθά όπως το νερό, ο αέρας, η γη βρίσκονται στο στόχαστρο της “αξιοποίησης” και της “ανάπλασης” με όρους ιδιωτικοποίησης, δηλαδή της εκτροπής τους από τον δημόσιο χαρακτήρα τους και της λεηλασίας τους από την φιλοσοφία του κέρδους. Και το κέρδος μισεί τη φύση γιατί βρίσκεται στον αντίποδα όσων τη συγκροτούν. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αναδυθεί αγώνες για το νερό στο Πήλιο και στη Θεσσαλονίκη, για τις ανεμογεννήτριες σε όλη σχεδόν την επικράτεια αλλά και για τη γη στις Σκουριές της Χαλκιδικής, στη Μεσοχώρα, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ακαδημία του Πλατωνα, στο Ελληνικό, στο Πάρκο Τρίτση, στον Ασύρματο και στο Μπαρουτάδικο. Η σύνδεση όλων αυτών των αγώνων είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ζητούμενο και με αυτό το σκεπτικό καλούμε τους αγωνιστές από το Πήλιο και τον Βόλο που υπερασπίζονται το νερό -και όχι μόνο- για να κατανοήσουμε τις παραμέτρους του αγώνα τους, να αντλήσουμε από την εμπειρία τους και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα. Σας καλούμε να στηρίξετε την εκδήλωση με την ενεργή συμμετοχή σας.

*Αναδημοσίευση από το blog της συνέλευσης αγώνα για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License