Θέλετε πραγματικά να μιλήσουμε με εικασίες;

Τα πραγματικά σενάρια για τη δολοφονία της Ζάκι/Ζακ

Δεκαοχτώ μέρες μετά την άγρια και χωρίς «ελαφρυντικά» δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, με κλωτσιές «απλών ανθρώπων» πάνω στη βιτρίνα ενός «κοσμηματοπωλείου» της Ομόνοιας και με «νόμιμη βία» λίγα μέτρα παρακάτω, σε δημόσια θέα, ενώπιον δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων και, ύστερα, εκατομμυρίων θεατών, κάποιες ομάδες - «σπείρες» θα τις έλεγε κανείς με την ορολογία του «αστυνομικού ρεπορτάζ» - επιχειρούν ακόμα να θολώσουν τα νερά.

Οι ομάδες αυτές εκμεταλλεύονται την εξουσία τους και τις διασυνδέσεις τους για να θολώσουν τα πραγματικά δεδομένα που αποκαλύφθηκαν μετά την κατακραυγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν κανείς ανατρέξει στα «ρεπορτάζ» των τηλεοπτικών καναλιών, τα δημοσιεύματα των έντυπων φυλλάδων και τα άρθρα των διαδικτυακών παραμάγαζών τους για να δει τί έλεγαν τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία, θα δει να παίζουν, σχεδόν αυτολεξεί, όσα κατέθεσαν στις απολογίες τους οι δύο συλληφθέντες ως δράστες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης.

Είναι πολύ πιθανό ότι και ο τρίτος δράστης, με το μαύρο φανελάκι, που δεν τον αναζήτησε καμία «αστυνομική πηγή», θα έλεγε ίσως τα ίδια. Άλλωστε, οι αστυνομικοί των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ που έφτασαν στο περιστατικό για δείρουν τον ετοιμοθάνατο και να περάσουν χειροπέδες στο πτώμα, φαίνεται πως είχαν συνεννοηθεί και με τον εικονολήπτη του Star που ήταν παρών: «Έχεις γαμηθεί να τραβάς. Πήγαινε εκεί και περίμενέ με», του είπαν.

Γιατί και τι «να περιμένει» ο εικονολήπτης; Ήδη φόρτωναν τον πεθαμένο στο ασθενοφόρο. Είναι εξαιρετικά πιθανό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν οι αυτόπτες, οι αστυνομικοί να συνεννοήθηκαν το σενάριο της «απόπειρας ληστείας» με τον ακροδεξιό μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά και τον συναυτουργό «κοσμηματοπώλη» Σπυρίδωνα Δημόπουλο. Εξαφανίζοντας, παράλληλα, τον τρίτο συναυτουργό του φονικού, τον τύπο που φαίνεται στα βίντεο να δέρνει, με το μαύρο φανελάκι. Άλλωστε, με όσα είναι γνωστά για τα «κοσμηματοπωλεία» - ενεχυροδανειστήρια της Ομόνοιας, καμία εντύπωση δεν θα προκαλούσε αν αποκαλυπτόταν ότι πρόκειται για κάποιον που πουλάει προστασία στην περιοχή. Μια δραστηριότητα στην οποία, εξ ορισμού, κάποιος επιδίδεται μόνο αν έχει εξασφαλίσει τα κατάλληλα κονέ με τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα γεγονότα της δολοφονίας, η απόκρυψη συγκεκριμένων αυτοπτών, που ήταν δίπλα στους αστυνομικούς της Ζ και της ΔΙΑΣ και, μάλιστα, συνομίλησαν μαζί τους, προκαλεί την εύλογη απορία, κατά πόσο είχαν παρακολουθήσει τα γεγονότα αστυνομικοί με πολιτικά που μετά «εξαφανίστηκαν». Η παράβαση των καθηκόντων τους, άλλωστε, οδήγησε στον θάνατο ενός ανθρώπου και θα μπορούσαν να τους καταλογιστούν και ποινικές ευθύνες για τη μη παρέμβασή τους.

Το παραπάνω σενάριο, επιβεβαιώνεται από την διαπιστωμένη κωλυσιεργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και την έλλειψη συνεργασίας της με την ανακριτική διαδικασία. Είναι σχεδόν προφανές ότι οι αστυνομικοί της ΔΕΕ περίμεναν να περάσει και η προθεσμία απολογίας του μεσίτη στον ανακριτή, πριν αποστείλουν τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής εξέτασης (που κανονικά βγαίνουν σε 2-3 μέρες), ώστε να μη κινδυνεύσει ο, κατά τα βίντεο, δράστης να προφυλακιστεί για τις εν ψυχρώ ενέργειές του.

Άγνωστο παραμένει και το «επιχειρησιακό παρελθόν» των αστυνομικών των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στα τελευταία στάδια του φονικού, καθώς αντιμετωπίζουν μια απλή ΕΔΕ, η οποία είναι αδιαφανής διαδικασία και διεξάγεται σε «οικογενειακό περιβάλλον». Συνήθως οι αστυνομικοί διαβαίνουν αβρόχοις ποσί τις ΕΔΕ, ακόμα και σε υποθέσεις όπου τα τεκμήρια των παραβάσεών τους έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το βάρος της προστασίας των αστυνομικών και των κατηγορουμένων έχει πέσει τώρα στις πλάτες των βαθιά διασυνδεδεμένων «δημοσιογράφων» του λεγόμενου «αστυνομικού ρεπορτάζ», όπως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος του «Βήματος», που χαρακτηρίζεται από καλά πληροφορημένες πηγές ως «παλιά καραβάνα της αντιτρομοκρατικής». Πράγμα που δεν είναι εύκολο να διαψευσθεί, καθώς το σύνολο των δημοσιευμάτων που υπογράφει έχουν γραφεί για να υποστηρίξουν φανταστικά σενάρια της ΔΑΕΕΒ, που απέρριψαν ακόμα και οι δικαστές - ελλείψει και του παραμικρού στοιχείου - όπως οι «ληστές με τα μαύρα» και οι διώξεις πλήθους ανθρώπων για «συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που όμως δεν είχαν καμία σχέση με την οργάνωση και τελικά αθωώθηκαν.

Η πιθανότητα, με βάση τα παραπάνω, για τον φόνο του Ζακ να αποτελεί έγκλημα μίσους είναι πολύ μεγάλη. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη και η, τεκμηριωμένα, γενική συνάφεια των αστυνομικών με ακροδεξιές οργανώσεις που «κουμπώνει» με την ιδιότητα του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά ως μέλους δικτύου ακροδεξιών / εθνικιστών.

ΥΓ: Είδατε τί ωραία «σενάρια» που βγαίνουν από τις «εικασίες», «πληροφορίες» και «διαρροές» της άλλης πλευράς, αυτής που δεν κάνει πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License