Χανιά: Ανταπόκριση από δικαστήριο για κουτουρούκι. Δικαίωση εργαζομένων - καταδίκη αφεντικίνας.

Χανιά: Ανταπόκριση από το δικαστήριο της εργατικής διαφοράς, της υπόθεσης κουτουρούκι. Δικαίωση εργαζομένων - καταδίκη αφεντικίνας. ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΚΙ

Εκδικάστηκε σήμερα η εργατική διαφορά (επιθεώρηση εργασίας) για τα δεδουλευμένα που διεκδικούν οι πρώην εργαζόμενοι του μεζεδοπωλείου "κουτουρούκι". Μετά από την πρωτόδικη καταδίκη την αφεντικίνας στις 20 Ιανουαρίου του 2017 και την έφεση που άσκησε η ίδια, εκδικάστηκε στα δικαστήρια Χανίων σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την αφεντικίνα με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή (τελεσίδικη απόφαση), αναγνωρίζοντας τις ποινικές ευθύνες της, για τα δώρα, τα επιδόματα αδείας, τις αποζημιώσεις αδείας και για τους 4 εργαζόμενους.

Η συνέχεια δίνεται την τρίτη 16 Οκτώβρη, που εκδικάζεται η αγωγή των εργαζόμενων που αξιώνουν την καταβολή δώρων, επιδομάτων, αποζημιώσεις αδείας, προσαυξήσεις των υπερωριών, υπερεργασίες, κυριακές, αργίες κτλ.

Στο δικαστήριο μαζεύτηκαν περίπου 30 άτομα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απολυμένους μετά από κάλεσμα που είχαν κάνει οι "αλληλέγγυοι/ες από το χώρο του επισιτισμού" .

Υ.Γ.1 Σαν μάρτυρες υπεράσπισης της αφεντικίνας, παρευρέθηκαν 2 νυν εργαζόμενοι (τους συνόδευαν και 3-4 παρατρεχάμενοι), αξιοθρήνητες φιγούρες και ντροπή της εργατικής τάξης, που ξεστόμισαν μόνο ψέματα σε μία προσπάθεια θυματοποίησης της εργοδότριας. Τους μάρτυρες στόλισαν με συνθήματα οι αλληλέγγυες/οι κατά την έξοδο τους από το δικαστήριο.

Υ.Γ.2 Ωραία παράσταση έδωσε και ο δικηγόρος της εργοδότριας, χωρίς όμως να πείσει την έδρα, γι αυτό το όσκαρ απονεμήθηκε στην αφεντικίνα, για την πολύ καλή δακρύβρεχτη ερμηνεία της....

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, 16/10 ΣΤΙΣ 9:00 π.μ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License