post image

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Αποτελούμε μια πρωτοβουλία ατομικοτήτων που συγκροτήθηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κατειλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου χώρου στην πόλητων Ιωαννίνων. Έχοντας διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, εμπειρίες καιβιώματα, αποφασίσαμε, στα πλαίσια του πειραματισμού, να καλλιεργήσουμετη δημιουργικότητα που πηγάζει από το φαντασιακό μας.Χτίζονταςτα δικά μας θεμέλια, βάσει της σύνθεσης και τωνχαρακτηριστικών μας, επιθυμούμε μία επιπλέον δομή που δεν αποτελείαυτοσκοπό, αλλά στοχεύει στην εμπλούτιση των κοινωνικών αγώνων, με την ανάδειξη πλουραλιστικών χαρακτηριστικών του α/α χώρου.

Μέσω της αναρχικής πρακτικής της κατάληψης, θέλουμε να τονίσουμε τηνέμπρακτη εναντίωση μας στην ιδιοκτησιακή λογική, στο κληρονομικόδικαίωμα, καθώς και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών που επιβάλλει ηκυριαρχία μέσω των μηχανισμών και των θεσμών της.

Για μας η ιδιοκτησία είναι κλοπή.Δεν στερούμε χρηστικά από κανέναν άνθρωπο το εγκαταλελειμμένο χρέπι των15 τουλάχιστον χρόνων, αλλά μένουμε πιστοί στο ραντεβού μας, δίνοντας ζωή σε ένα ακόμα άδειο σπίτι.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ακόμα σημείου αναφοράς του α/α χώρου,ανοιχτού και προσβάσιμου σε ομάδες και ατομικότητες που θέλουν ναεκφραστούν και να δράσουν μέσα από αυτόν. Συνδιαμορφώνουμε προωθώνταςένα αφορμαλιστικό μοντέλο που ενισχύει τη δημιουργία τυπικών και άτυπωνομαδοποιήσεων. Επιδιώκουμε την αυτοβελτίωση και την αυτοεξέλιξη μέσω τηςαυτομόρφωσης και των μεταξύ μας ζυμώσεων.

Η κοινή μας πολιτική συμφωνία, βασιζόμενη στο αντιεξουσιαστικό πρίσμα,προάγει τα χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης, του αντιφασισμού, τουαντισεξισμού, της αλληλεγγύης και της πολυμορφίας των κοινωνικών αγώνων.Δεν περιμένουμε τίποτα και από κανέναν.

Δεν πιστεύουμε σε ''ειδήμονες''.Μακριά από κάθε λογική ανάθεσης δρούμε οριζόντια και αντιϊεραρχικά.Κάνουμε πράξη στο εδώ και τώρα τον χώρο ο οποίος θα στεγάσει τιςκαθημερινές μας επιθυμίες και ανάγκες, πολιτικές ή δημιουργικές, μέσωτης D.I.Y. κουλτούρας, χτίζοντας ακόμα ένα ανάχωμα ενάντια σ'αυτούς πουγκρεμίζουν τα όνειρά μας.Για αυτούς και όλους τους λόγους του κόσμου ΝΤΟΥ στα άδεια σπίτια!

κατάληψη Non Serviam

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License