Παρέμβαση Αλληλεγγύης με τους Φυλακισμένους Σπουδαστές

Σήμερα το πρωί στις εννέα η ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια στο υπουργείο παιδείας, σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σπουδαστές.

Σήμερα το πρωί στις εννέα η ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια στο υπουργείο παιδείας, σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σπουδαστές.Ειναι γνωστό ότι η αριστερή κυβέρνηση μέσω αριβιστών όπως ο καριερίστας ΓΓ του υπουργείου δικαιοσύνης Ε. Φυτράκης, και λοιπών στελεχών του υπουργείου προσπαθούν να δείξουν ένα πρόσωπο φιλικό προς τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι φυλακές παραμένουν τόποι συνεχούς βασανιστηρίου, οχι μόνο λόγω της ίδιας τους της λειτουργίας στέρησης της ελευθερίας αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης, με το χάλια φαγητό, τις κατσαρίδες και τους κοριούς και με μια επίφαση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που στέλνει στον θάνατο δεκάδες κάθε χρόνο. Με μοναδική έννοια της υπηρεσίας φύλαξης την καταστολή μέσω της αθρόας διανομής νόμιμων ψυχοφαρμάκων που δίνουν με τις χούφτες και μέσω της κερδοφόρου εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.Σε αυτό το περιβάλλον κάποιοι φυλακισμένοι και φυλακισμένες προσπαθούν και καταφέρνουν ξεπερνώντας όλο αυτο τον ζόφο και την απίστευτη γραφειοκρατία να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο. Όμως το υπουργείο δικαιοσύνης όχι μόνο δεν στηρίζει αυτές τις προσπάθειες παρα τα λεγόμενα του και τις φιέστες σε χώρους των φυλακών, όπου μόνο ανεπιθύμητοι είναι, αλλά βάζει επιπλέον προσκόμματα. Σπουδαστές όπως για παράδειγμα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Φάσης δεν λαμβάνουν φοιτητικής άδειας παρά μόνο αν πληρώσουν αδρά την g4s εταιρεία φύλαξης που της έχουν ανατεθεί τα βραχιολάκια ηλεκτρονικής επιτήρησης και όπως ο Π. Ασπιώτης πού παρότι πέρασε στο Πανεπιστήμιο δεν έχει γίνει ακόμα η μεταγραφή του σε σχολή της Αθήνας με κίνδυνο να χάσει το εξάμηνο του και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.Τα παραδείγματα είναι πολλά, και η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης περισσεύει. Η παρέμβαση αυτή έγινε στο υπουργείο παιδείας το οποίο έχει αμεση σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης αφενός οσον αφορά τους φυλακισμένους σπουδαστές αλλά και αφετέρου όσον αφορά τις μετεγγραφές και τις συνθήκες που οι σπουδαστές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα υπό την εποπτεία μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, γνωστής παγκόσμια για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

από @ 16/10/2018 2:14 μμ.


post image

.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License