Ρουβίκωνας: Μαζική παρέμβαση στη γειτονιά του Ζωγράφου

Μοιράστηκαν πολλές χιλιάδες κείμενα σε περαστικούς σε μαγαζιά, καφενεία, σούπερμάρκετ, συζητήσαμε με πολύ κόσμο και είναι βέβαιο ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

post image

Το Σάββατο 13 Οκτώβρη αρκετές δεκάδες μελών της συλλογικότητάς μας βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους του δήμου Ζωγράφου διανέμοντας το πολιτικό μας κείμενο που σε αδρές γραμμές περιγράφει το πολιτικό μας πλαίσιο, την εκτίμηση της συγκυρίας και αποτελεί κάλεσμα προς τον καθένα και την καθεμιά απο την κοινωνική βάση να ενώσει τις δυνάμεις του\της με μας. Τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια του πλατιού πολιτικού ανοίγματος που εγκαινιάσαμε την προηγούμενη χρονιά και στόχος τους δεν είναι απλά να διανείμουμε μια προκήρυξη αλλά να εμπλακούμε και σε ζωντανούς διαλόγους με τους ανθρώπους της δικής μας κοινωνικής θέσης, φίλους ή αντίπαλους των ιδεών και των πρακτικών μας. Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άμεση διαλεκτική των οργανωμένων δυνάμεων του αγώνα με τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους, κάθε στρατηγική παρέμβασης υποχρεωτικά θα καταλήξει στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή αν δεν θέλει να ματαιοπονεί. Όπως ήταν αναμενόμενο συναντήσαμε δείγματα από όλο το φάσμα των πιθανών αντιδράσεων στην παρουσία μας, συνολικά όμως πρέπει να πούμε ότι η εικόνα ήταν ιδιαίτερα θετική και ελπιδοφόρα αν και ως αναρχικοί έχουμε πλήρη επίγνωση των κινδύνων που συνιστά η ανάθεση. Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε σαφές στους πάντες ότι αυτό που ψάχνουμε δεν είναι υποστηρικτές αλλά συντρόφους/ισσες πρόθυμους και πρόθυμες να σταθούμε μαζί στο μεγάλο έργο της ριζικής κοινωνικής, πολιτικής και ταξικής αλλαγής. Απο την άλλη είναι πάντα ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι η μαγική εικόνα καταδίκης όσων αγωνίζονται απο τα ΜΜΕ και τον καθεστωτικό συρφετό δεν βρίσκει αληθινό έδαφος στην βάση... Μοιράστηκαν πολλές χιλιάδες κείμενα σε περαστικούς σε μαγαζιά, καφενεία, σούπερμάρκετ, συζητήσαμε με πολύ κόσμο και είναι βέβαιο ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License