Οι κύκλοι φιλελευθερισμού, σοσιαλδημοκρατίας, και ο νεοφασισμός

Πώς μας κοροϊδεύουνε δεκαετίες τώρα με σοσιαλδημοκρατίες και κουραφέξαλα. Πώς συνδέεται ο νεοφιλελευθερισμός με το νεοφασισμό.

Ο καπιταλισμός ιστορικά κάνει υποχωρήσεις μόνο μπροστά σε απειλή από το εργατικό κίνημα. Αν δεν πιέζουν οι εργαζόμενοι-άνεργοι-φοιτητές-μαθητές (με μία λέξη προλετάριοι) για αλλαγές τότε οι καπιταλιστές δεν δίνουν τίποτε ακόμα κι αν ψοφάνε άστεγοι στους δρόμους.

Δυο τρόπους έχει ο καπιταλισμός να χτυπάει το προλεταριάτο: η ανεργία και τα ψεύτικα κοινωνικά κινήματα.

Η ανεργία ήταν ανέκαθεν η προτιμώτερη στρατηγική του καπιταλισμού για να χτυπάει τους προλετάριους και να κάθονται ήρεμοι χωρίς να επαναστατούνε. Την ανεργία τη δημιουργεί επίτηδες ο καπιταλιστής για να μην έχει τη δύναμη να επαναστατήσει ο εργάτης.

Όταν η ανεργία δεν φτάνει, πάγια στρατηγική του καπιταλισμού είναι να δημιουργεί δικά του πολιτικά κινήματα που να τραβάνε τους προλετάριους μακρυά από τα πραγματικά επαναστατικά κινήματα. Όσο τα ψεύτικα κινήματα είναι ελεγχόμενα από επιχειρηματίες δεν είναι επικίνδυνα για το σύστημα όσο αντικαπιταλιστικά κι αν είναι τα συνθήματα ή τα προεκλογικά προγράμματά τους.

Οι καπιταλιστές πρώτη φορά αισθάνθηκαν απειλή από το κομμουνιστικό κίνημα και τη Σοβιετική Ένωση κι έτσι δημιούργησαν την Σοσιαλδημοκρατία. Το κόλπο ήταν να τραβήξουν τους προλετάριους ψηφοφόρους μακρυά από τα επανασταστικά κόμματα και να τους κλείσουν μέσα στα καθοδηγούμενα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Ανάλογο φαινόμενο εμφανίστηκε και στην Αμερική με το όνομα New Deal υποστηριζόμενο από την οικονομολογική θεωρία του Keynes.

Με τη σοσιαλδημοκρατία, το New Deal, και τον κεϋνεσιανισμό οι καπιταλιστές μπόρεσαν να κρατήσουν τους προλετάριους μακρυά από τον κομμουνισμό. Οι προλετάριοι έπεσαν στη παγίδα καθώς κοιτούσαν τις άμεσες ανάγκες τους και δεν καταλάβαιναν οτι με την εγκατάλειψη της επανάστασης έθαβαν το τάφο τους.

Όταν οι καπιταλιστές κατάφεραν να διαβρώσουν τη Σοβιετική Ένωση από μέσα και να βάλουν δικό του πράκτορα (τον Γκορμπατσώφ) στο Σοβιετικό Κομμουνιστικό Κόμμα και διέλησαν την ΕΣΣΔ, τότε η σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα) δεν ήταν αναγκαία πλέον.

Η σοσιαλδημοκρατία λοιπόν αντικαταστάθηκε από τον νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή το μοντέλο οικονομικής πολιτικής που στην Ελλάδα γνωρίσαμε με τον γέρο Μητσοτάκη και τον Σιμήτη, και συνεχίζεται ως τις μέρες μας με τον Τσίπρα.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ουσιαστικά επιστροφή στον φιλελευθερισμό του 19ου αιώνα, τότε που δούλευαν παιδιά στα εργοστάσια, αλλά επίσης και επιστροφή στη σκλαβιά. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι και μια μορφή αμερικανικού ιμπεριαλισμού καθώς και η προετοιμασία για το πολίτευμα που θέλουν οι καπιταλιστές: τον παγκόσμιο ρατσιστικό νεοφασισμό.

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει σαν βασική αρχή τη μαζική μετανάστευση και τα ανοιχτά σύνορα. Ο σκοπός των καπιταλιστών είναι να δημιουργηθούν γκέτο μεταναστών σε κάθε πόλη, και γι'αυτό μαζί με το νεοφιλελευθερισμό προωθείται ο νεορατσισμός. Όταν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί θα προωθηθεί η κατάργηση της δημοκρατίας και η αντικατάστασή της από τον νεοφασισμό τύπου Χρυσή Αυγή. Αυτό θα γίνει παγκοσμίως, με καθεστώτα τύπου Trump, AfD, FN κλπ. Αυτά τα καθεστώτα θα είναι ρατσιστικά και οι μετανάστες στα γκέτο θα γίνουν σκλάβοι χωρίς μισθό, ενω. οι λευκοί θα εργάζονται για μισθούς πείνας κι αν αντιδρούν θα τους κάνουν σκλάβους κι αυτούς.

Οι καπιταλίστες δουλεύουν με μια κυκλική στρατηγική: όταν υπάρχει κομμουνιστικός κίνδυνος προωθούν τη σοσιαλδημοκρατία, όταν έχουν νικήσει τους κομμουνιστές προωθούν το νεοφιλελευθερισμό μέχρι να φτάσουν στο νεοφασισμό. Ο νεοφασισμός σταματάει τον κύκλο καθώς θα είναι το τελικό πολίτευμα από το οποίο δεν θα υπάρχει τρόπος διαφυγής ή επανάστασης λόγω απόλυτου τεχνολογικού ελέγχου και παρακολούθησης πάνω στους προλετάριους.

Με την άνοδο του Trump βρισκόμαστε στη τελευταία ιστορική φάση του νεοφιλελευθερισμού και στην έναρξη του νεοφασισμού. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για επανάσταση. Άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον μετά την επικράτηση του νεοφασισμού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License