Στις 13/10 προβήκαμε στην κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου στο κέντρο της πόλης. Με βάση ,την ελλιπή απ’ ότι φάνηκε, έρευνα που κάναμε, ξέραμε ότι το συγκεκριμένο χρέπι ανήκει στην εκκλησία Α.Ε.. Λίγες ώρες μετά την είσοδό μας, ήρθε ο ένας απ’ τους δύο ιδιοκτήτες σε κατάσταση σύγχυσης με απειλητική και επιθετική συμπεριφορά απέναντι μας. Παραμείναμε και συνεχίσαμε τις εργασίες αποκατάστασης παρά τις νέες πληροφορίες, αφού τασσόμαστε κατά της ιδιοκτησίας είτε αυτή είναι ιδιωτική είτε κρατική, και ιδιαίτερα αφού δε στερούμε χρηστικά το σπίτι από κανέναν καθώς ήταν παρατημένο να ρημάζει 15 χρόνια. Τη Δευτέρα έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο ιδιοκτήτες ,παρουσία δικηγόρου, με διαλλακτική συμπεριφορά, προσπαθώντας δήθεν να καταλάβουν τις προθέσεις μας και ταυτόχρονα προωθούσαν με την οικονομίστικη διαλεκτική τους μια «λύση». Τότε, τους καταστήσαμε σαφές ότι δε μας ενδιαφέρει η χρησικτησία του κτηρίου αλλά μόνο η χρήση του, και ότι δε δεχόμαστε να συμμετέχουμε σε κανενός είδους εξαρτώμενες σχέσεις, πόσο μάλλον οικονομικές, αντ’ αυτού στηρίζουμε την πρακτική της κατάληψης. Με πυξίδα την αλληλεγγύη, οι εργασίες συνεχίστηκαν με τη στήριξη και τη βοήθεια συντρόφων και συντροφισσών, από τα Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Την Τετάρτη 17/10, και ώρα 06:20 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης. Έντονη ήταν η στρατικοποίηση, με την παρουσία 3 διμοιριών (μπλε ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, και διαφόρων ειδών μπάτσων), οι οποίες κατέκλεισαν τα στενά σοκάκια της γειτονιάς, παρατεταγμένες γύρω από το σπίτι. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 5 συντρόφων/ισσων και 2 τετράποδων φίλων, που μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ιωαννίνων και παρέμειναν μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι. Μετά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους αναγνώστηκε το κατηγορητήριο,με τις εξής κατηγορίες: 1)διατάραξη οικιακής ειρήνης, 2)κλοπή ρεύματος και νερού, 3)άρνηση δακτυλοσκόπησης και συμπληρωματικά σε δύο συντρόφισσες η κατηγορία της παράνομης βίας. Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 13/11 στα δικαστήρια Ιωαννίνων.Από την μεριά μας θέλουμε να είναι ξεκάθαρο σε κάθε μικρό ή μεγάλο ιδιοκτήτη, που θυμήθηκε την "περιουσία" του λίγο αργά...ότι όταν μιλάμε για καταλήψεις δε μιλάμε απλά και μόνο για ντουβάρια, αλλά για εστίες αγώνα, και εν τέλει για αναχώματα ενάντια σε κάθε εξουσία και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

10.100.1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΨΗΣ

 

Non Serviam

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License