Σκλαβενίτης: Δουλειά την Κυριακή


Παιδιά είμαι αδερφή ενός εργάτη του Σκλαβενίτη στη Ν.Ιωνια. Την Κυριακή είναι τα καταστήματα ανοιχτα και ο Σκλαβενίτης υποτίθεται ότι κάνει την διαφορά με το να λέει πως "η Κυριακή είναι για την οικογένεια" και όλος ο κόσμος να τον επιβραβεύει διότι δεν γνωρίζουν. Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσαν στους υπαλλήλους ότι την Κυριακή θα πάνε κανονικά από τις 3 ως τις 8 το βράδυ να δουλέψουν για την ανακαίνιση που αποφάσισαν να κάνουν τα αφεντικά τους. ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ!!!! Το πιο άσχημο απ' όλα αυτά είναι η υποκρισία και το ευαίσθητο προφίλ που θέλει να περάσει ο Σκλαβενίτης για τις Κυριακές ενώ ταυτόχρονα βάζει τους προϊσταμένους και τους διευθυντές τσιράκια του να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να κάνουν κάτι τέτοιο. Εμένα προσωπικά ο αδερφός μου δεν θα πάει με τις όποιες κυρωσεις όμως είναι πολλοί που φοβούνται. Θέλω να μαθευτεί το γεγονός αυτό που γίνεται εντελώς μυστικά 2 μέρες πριν την Κυριακή. Να μαθευτεί παντού να σταματήσει η άγνοια και η απάθεια των ανθρώπων.

από Αναρχικός εργάτης 03/11/2018 1:52 μμ.


Κι ακόμα καλύτερα θα κάνει ο αδερφός σου που δεν θα πάει.Δεν μπορούν να του κάνουν απολύτως τίποτα πέρα από το να τον πρήξουν στο μπλα-μπλα.Είναι εθελοντική η παρουσία στις ανακαινίσεις, και αυτοί που πήγαιναν έως τώρα είναι όσοι θέλουν να κάνουν 'καριέρα'.

 Εννοείται ότι και στον Σκλαβενίτη οι εργαζόμενοι πιέζονται για να δουλέψουν παραπάνω, η δουλειά εντατικοποιείται διαρκώς, και βέβαια την αυτοκρατορία του την έχτισε πάνω στον κόπο, σε τραυματισμούς και σε πίεση προς τους χιλιάδες εργαζόμενούς του.Κι αυτοί που πραγματικά δίνουν ρέστα σε αυτή τη διαδικασία ειδικά τον τελευταίο χρόνο,είναι τα κάθε λογής τσιράκια διευθυντές-προϊστάμενοι οι οποίοι βασίζονται στην άγνοια εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, αλλά και στην καθημερινή πίεση που ασκούν, προκειμένου να χειροτερέψουν οι συνθήκες εργασίας. Η διαφορά με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, είναι ότι όντως απολύει πάρα πολύ δύσκολα, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να απαντάει κανείς σταθερά 'όχι' στις εκάστοτε απαιτήσεις των λακέδων της εργοδοσίας, και να μιλάει και σε συναδέλφους του, για να μην 'ψαρώνουν' από το υφάκι τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License