ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Για αυτό απαιτούμε να επισκεφθούν τις φυλακές εκπρόσωποι του υπουργείου ώστε να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους κρατούμενους για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα. Οφείλουν να ακούσουν και την δική μας φωνή που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες του φασιστικού ποινικού κώδικα που ισχύει σήμερα.

Εν αναμονή της μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο δικαιοσύνης δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στις εξελίξεις.

Ζούμε σε μια χώρα που η "δικαιοσύνη" εκτελεί τις παραγγελίες της αστυνομίας, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές που φτάνουν δυο ζωές, ενω οι τηλεφωνικές υποκλοπές με την αυθαίρετη ερμηνεία τους και το ποινικό παρελθόν του κατηγορουμένου αποτελούν στοιχεία ενοχής.

Η ελλαδα αυτή την στιγμή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προφυλακισεων καθώς και ισοβιτων κρατουμένων (το 10% φυλακισμένων εκτίουν ποινές ισοβιων)

Ο απαρχαιωμένος ποινικός κώδικας που ισχύει απο το 1955 ευνοεί την δικαστική αυθαιρεσία και την βιομηχανία κατασκευής ενόχων.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί πρέπει να γίνουν πράξεις χωρίς παγίδες και εξαιρέσεις.

Για αυτό απαιτούμε να επισκεφθούν τις φυλακές εκπρόσωποι του υπουργείου ώστε να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους κρατούμενους για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα.

Οφείλουν να ακούσουν και την δική μας φωνή που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες του φασιστικού ποινικού κώδικα που ισχύει σήμερα.

Για αυτό συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή τόσο του σωφρονιστικού κώδικα οσο και για τον ποινικό και σε πρώτη φάση κρατάμε ανοιχτά τα κελιά μας κατά το μεσημεριανό κλείδωμα (12:00 -14:00) καθώς και το προαύλιο το απόγευμα εως τις 18:0

ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΏΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων Αντρικών Φυλακών Κορυδαλλού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License