Ενημέρωση από τη συμμετοχή μας στην πορεία της 1ης Νοέμβρη (διακλαδική απεργία από τα κάτω) και επόμενη συνέλευση του ΣΕΣΕΕΜ

Ενημέρωση από τη συμμετοχή μας στην πορεία της 1ης Νοέμβρη (διακλαδική απεργία από τα κάτω) και επόμενη συνέλευση του ΣΕΣΕΕΜ

post image

Την Πέμπτη 1η Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η διακλαδική και από τα κάτω οργανωμένη απεργία 7 σωματείων (ΣΕΦΚ, ΣΜΕΔ, ΣΥΒΧΨΑ, ΣΒΕΜΚΟ, ΣΣΜ, Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα και ΣΒΕΨΥΚΟΙ, ΣΣΜ στη Θεσσαλονίκη).

Ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση στηρίξαμε την απεργιακή κινητοποίηση με σχετική ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε και στην προπαγανδιστική κίνηση που πραγματοποιήσαμε στον σταθμό της Ομόνοιας τη Δευτέρα 29/10.

Με πανό που έγραφε: “Για κράτος και κεφάλαιο δεν κάνουμε θυσίες - Δημόσιες και ελεύθερες οι συγκοινωνίες - Υπερασπιζόμαστε τις βασικές μας ανάγκες” συμμετείχαμε στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη από τα Χαυτεία, με στάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, στον ΣΕΒ και στη Βουλή και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια. Η πορεία με αρκετό κόσμο (2000 διαδηλωτές) και παλμό έδειξε στον δρόμο τις δυνατότητες και τη δυναμική που δημιουργούνται όταν ο αγώνας οργανώνεται από τα κάτω και ακηδεμόνευτα.

Με την παρουσία μας στην απεργιακή κινητοποίηση και τα συνθήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης επιχειρήσαμε αφενός να αναδείξουμε σε κεντρικό επίπεδο το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης αλλά και να το συνδέσουμε με τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Επόμενη συνέλευση του Συντονισμού την Παρασκευή 9/11 στις 6 μ.μ.

στα γραφεία των σωματείων, Λόντου 6 (Εξάρχεια)

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

επικοινωνία: seseem@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License