Ενημέρωση σχετικά με την δικάσιμο της 18/10 για την υπόθεση των "Ληστών του Διστόμου"


Στις 18/10 η υπόθεση των «ληστών του Διστόμου»συνεχίστηκε για 8η δικάσιμο με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας από ληστείες τραπεζών σε Π.Φάληρο,Ν.Ηράκλειο και Σπέτσες,αντίστοιχα.

Ο 1ος μάρτυρας ο οποίος ήταν πελάτης του υποκαταστήματος στο Π.Φάληρο και στις προανακριτικές του καταθέσεις φερόταν να αναγνωρίζει κάποιους απ’τους κατηγορουμένους σε ποσοστό 80% ,κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αναγνώρισε κανέναν.Σε ερώτηση της έδρας γιατί τότε στις προανακριτικές του καταθέσεις το έκανε και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό ,ο μάρτυρας τόνισε ότι αυτό έγινε έπειτα από πίεση των ανακριτικών αρχών και ότι ο ίδιος το χει μετανιώσει μιας και θα μπορούσε μάυτό το τρόπο να πάρει κάποιον στο λαιμό του ,ενώ δεν είναι σίγουρος.Στην συνέχεια δήλωσε ότι η πλειοψηφία των όσων είχε καταθέσει κατά την διάρκεια της προανάκρισης δεν ήταν από μνήμης του συμβάντος ,αλλά με την βοήθεια της φαντασίας του, σε συνδυασμό με φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν από τις ανακριτικές αρχές…

Οι επόμενοι 2 μάρτυρες, που ήταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος τράπεζας στο Ν.Ηράκλειο ,δεν είχαν επίσης να συνεισφέρουν οτιδήποτε ενοχοποιητικό για τους κατηγορουμένους και περιορίστηκαν στο να περιγράψουν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της ληστείας ,αναφέροντας ότι οι δράστες δεν πείραξαν κανέναν και ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν.

Στην συνέχεια κατέθεσαν ακόμα 2 μάρτυρες από την ληστεία υποκαταστήματος στις Σπέτσες.Περιέγραψαν πολλές ενδυματολογικές λεπτομέρειες των δραστών, καθώς και χαρακτηριστικά των μεταμφιέσεών τους ,χωρίς ωστόσο να αναγνωρίσουν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιους εκ των δραστών.

Η πολιτική αγωγή για πρώτη φόρα απεύθυνε ερωτήσεις προς τους μάρτυρες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, προσπαθώντας επίμονα να αποδείξει, ότι η ληστεία αυτή έφερε πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της τράπεζας ,προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο γέλια στους παρευρισκόμενους στην δίκη.

Οι ερωτήσεις αυτές επίσης κατέτειναν στον ισχυρισμό ότι τα περιστατικά αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ.187Α Π.Κ .

Η δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των μαρτύρων κατηγορίας για την επόμενη συνεδρίαση στις 8/11 όπου αφορούν ληστείες στις Σπέτσες και στον Αμπελώνα Λάρισας.

(Οι άλλες δικάσιμοι για τον μήνα Νοέμβρη είναι στις 15,22 και 29/11)

Η έδρα επίσης κατά την έναρξη της δίκης αποφάνθηκε ως προς το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Π.Ασπιώτη με περιοριστικούς όρους , ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού 8/11στις 9:30 πμ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License