Αντιφασιστική Μοτοπορεία 30.09.2012

Αλληλεγγύη στους κατηγορουμένους για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας το Σεπτέμβρη του 2012 https://www.youtube.com/watch?v=WZYXJqX1bK0

post image

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

“...Η υπεράσπιση των δρόμων και των γειτονιών μας απέναντι στους νεοναζί, αποτέλεσε εξαρχής διακηρυγμένο στόχο της κίνησής μας...”

“...Ντόπιοι και μετανάστες μαζί θα αντισταθούμε στη ΧΑ και κάθε είδους φασιστικό και ρατσιστικό μόρφωμα..”

30 Σεπτεμβρίου 2012

Την περίοδο εκείνη, 4 περίπου μήνες από την πρώτη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και με μια πρόσφατα εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, το πολιτικό κλίμα έβραζε. Ο υπουργός Προ.Πο. Δένδιας είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις του, βασικός πυλώνας της ακροδεξιάς αυτής κυβέρνησης που συμπεριλάμβανε ακόμα τον Βορίδη, τον Μπαλτάκο κ.ά. Σκοπός των μοτοπορειών ήταν να απαντήσουν σε όλο αυτό το κλίμα γενικότερα αλλά και ειδικότερα. Η 3η κατά σειρά μοτοπορεία στις περιοχές του κέντρου, δέχεται επίθεση από τους Παπαβασιλείου και Περρή, τάγματα εφόδου που αστυνόμευαν την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η αυτονόητη αμυντική απόκρουση από τη μεριά της μοτοπορείας ήταν και η αφορμή για την επίθεση της ομάδα Δέλτα εναντίων αντιφασιστών-ριών. Οι συλληφθέντες αφού βασανίστηκαν από τα ένστολα γουρούνια κατά την σύλληψη και την παραμονή τους στη ΓΑΔΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 5 μέρες, με εκδικητικούς περιοριστικούς όρους. Λίγο καιρό μετά προστίθεται άλλοι 6 στη δικογραφία με βάση τους αριθμούς πινακίδων από τις μηχανές τους.

12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 - Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Δέγλερη 09.00

6 χρόνια μετά αναμένουμε να δικαστούμε γιατί επιλέξαμε να βάλουμε το μυαλό και το σώμα μας ανάχωμα στο φασισμό. 30 μάρτυρες κατηγορίας αριθμούν κάποιοι τραυματισμένοι “κάτοικοι”, “αγανακτισμένοι” πολίτες και ένστολοι φασίστες δολοφόνοι.

29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 δικαστήρια ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ, ώρα 09.00, κτίριο 9

(17 μπάτσοι κατηγορούμενοι για τα βασανιστήρια εναντίων των συλληφθέντων)

Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και ούτε περιμένουμε να απαρνηθεί τον ταξικό της ρόλο. Αντιληφθήκαμε την κίνησή μας αυτή ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση μαζί τους. Μια κίνηση υπεράσπισης του αναφαίρετου δικαιώματος της αντίστασης, της πολιτικής ανυπακοής, της αλληλεγγύης σε μετανάστες.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας

 

https://athens.indymedia.org/post/1584847/

https://athens.indymedia.org/post/1565098/

https://athens.indymedia.org/post/1583887/

https://athens.indymedia.org/post/1583886/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1554443/

https://athens.indymedia.org/post/1554122/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License