Αγώνας για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη

Αγώνας για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης

Σήμερα το πρωί μαζευτήκαμε στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να εμποδίσουμε την είσοδο του εργολάβου και την εκκίνηση των εργασιών "ευγενοποίησης" του μοναδικού ελευθερου δημόσιου χώρου του Ηρακλείου. Ήμασταν περίπου 50 εμείς, 2 διμοιρίες, 20 καπελάκηδες και αμέτρητοι ασφαλίτες, δύο μηχανηματα μερικοί υπάλληλοι του εργολάβου, ο εργολάβος και ορισμένα καθίκια του δήμου αυτοι. Επέσαν διακριτικά χημικά σε στιλ αμπούλας και υποχωρήσαμε σαν σώμα ενωμένο υπό το ντου που μας έκαναν όλοι οι παραπάνω. Δεν έγινε καμία σύλληψη και δεν χτύπησε κανείς. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που κάναμε χωρίς να ρισκάρουμε μαζικές συλλήψεις. Εγινε απολλυτως σεβαστή η απόφαση της συνέλευσης (να μην ρισκάρουμε τίποτα αν δεν κρίνουμε ότι έχουμε τη δυναμική) και το πολιτικό ήθος όσων είμασταν εκεί και όσων δεν ήμασταν. Δεν συνθηκολογήσαμε, απαιτήσαμε κάποια μίνιμουμ και αντισταθηκαμε όσο μπορούσαμε. Αυτήν την ώρα έχει εγκατασταθέι ο εργολάβος υπο την προστασία 30 μπάτσων κι πολλών ασφαλιτών και έχει περιφράξει το πάρκο μας. Αυτά προς ενημέρωση. Καλούμε όλους και όλες που πιστεύουν ότι αυτός ό αγώνας μπορεί να λειτουργήσει σαν πεδίο δημιουργίας πολιτικού ήθους, επαναστατικών συνειδήσεων και ανασύνταξης-ανασύνθεσης του κινηματικού κοινού του Ηρακλείου και του κόσμου που αντιστέκεται στην επέλαση της βαρβαρότητας να παρευρεθούν στην αποψινή συνέλευση στις 18:00 στο πάρκο γεωργιάδη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License