Ρωσία: Aναρχικοί-βομβιστές και η επιχείρηση των ειδικών υπηρεσιών εναντίον αναρχικών. Καλούμε σε αλληλεγγύη.

Προφανώς, εξαιτίας όλων αυτών των πιέσεων και της κρατικής τρομοκρατίας, η νεότερη γενιά αναρχικών θα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ένοπλου αγώνα και της νόμιμης διαμαρτυρίας - σε κάθε περίπτωση, θα κατονομάζεσαι ως τρομοκράτης και θα βασανίζεσαι.

post image

Λάβαμε, 8/11/2018

Ρωσία: Aναρχικοί-βομβιστές και η επιχείρηση των ειδικών υπηρεσιών εναντίον αναρχικών. Καλούμε σε αλληλεγγύη.

Οι ειδικές υπηρεσίες στη Ρωσία ετοιμάζονται να καταστρέψουν το αναρχικό κίνημα. Το πρόσχημα είναι οι βομβιστικές επιθέσεις των νεαρών αναρχικών.

Ο 17χρονος αναρχικός Mikhail Zhlobitsky ανατίναξε τον εαυτό του στο κτίριο της FSB της πόλης του Αρχάγγελσκ το πρωί της 31ης του Οκτώβρη. Πριν από την έκρηξη, δημοσίευσε μηνύματα στο ‘Vkontakte’ κοινωνικό δίκτυο και στο ‘Rechi buntovshchika («Ομιλίες του επαναστάτη »)’ συνομιλία στην πλατφόρμα Telegram (t.me/rebeltalk). Σε αυτά τα μηνύματα αρκετά λεπτά πριν από την έκρηξη προειδοποίησε για την προετοιμασία της δράσης, και κατονόμασε τους λόγους - προπαγάνδα για τη δράση και προς εκδίκηση για τα βασανιστήρια και τις κατασταλτικές μεθόδους της FSB εναντίον των αναρχικών.

Ο 14χρονος υποτιθέμενος σύντροφος του Mikhail συνελήφθη από ειδικές υπηρεσίες στη Μόσχα στις 2 Νοεμβρίου. Ειδικές υπηρεσίες κατηγορούν τον Kirill Kuzminkin για την προετοιμασία μιας βομβιστικής επίθεσης στη νεοναζιστική πορεία. Ο Kirill αρνείται την κατηγορία. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία για την παραγωγή των εκρηκτικών βρέθηκαν στο σπίτι του Κirill. Ο πατέρας του Kirill ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συστατικά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων, και πως οι ειδικές υπηρεσίες προσπαθούν να παρουσιάσουν τον έφηβο ως τρομοκράτη.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία και οι ειδικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα ανακρίνουν αναρχικούς, σοσιαλιστές, αντιφασίστες, ακόμη και φιλελεύθερους.Οι συνδρομητές της "Narodnaya Samooborona (Αυτοάμυνα των Ανθρώπων)", η μεγαλύτερη ρωσική αναρχική πηγή και το "Rechi buntovshchika ('Ομιλίες του Εναπαστάτη ') ", η αναρχική συνομιλία στο Telegram, όπου το μήνυμα του Mikhail Zhlobitsky σχετικά με την επικείμενη επίθεση στην FSB δημοσιεύτηκε, ελέγχονται μαζικά. Για παράδειγμα, στο Κρασνοντάρ, περίπου εκατό άνθρωποι κλήθηκαν να μιλήσουν με την αστυνομία. Ερωτήθηκαν για τη στάση τους απέναντι στον αναρχισμό, τη "Narodnaya Samooborona" και τη δράση του Zhlobitsky. Αναφέρεται ότι η αστυνομία και οι ειδικές υπηρεσίες σκοπεύουν να ελέγξουν όλους τους συνδρομητές της ομάδας "Narodnaya Samooborona"στα κοινωνικά δίκτυα - πρόκειται για 26 χιλιάδες ανθρώπους.Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας, νέες εγκληματικές υποθέσεις εναντίον αναρχικών έχουν ήδη εμφανιστεί. Στις 4 Νοεμβρίου, ένας ντόπιος αναρχικός, ο Vyacheslav Lukichev κρατήθηκε στο Καλίνινγκραντ, είναι γνωστός στο αναρχικό περιβάλλον για την προστασία των ζώων και αντιφασιστικές δραστηριότητες. Ο Vyacheslav κατηγορείται για δημόσια προπαγάνδιση τρομοκρατίας για τη δημοσίευση στον «Προμηθέα», αναρχικό κανάλι του Τelegram (t.me/class_war), του προθανάτιου μηνύματος του Mikhail Zhlobitsky.Παρά το γεγονός ότι το μήνυμα αυτό δημοσιεύθηκε από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ο Vyacheslav αντιμετωπίζει πλέον επτά χρόνια φυλάκισης. Είναι προφανές ότι μια τέτοια επιλεκτική "δικαιοσύνη" συνδέεται με τις αναρχικές απόψεις του Vyacheslav και το μίσος των ειδικών υπηρεσιών στους αναρχικούς και τον «Προμηθέα». Η FSB προσπάθησε να κατηγορήσει την κοπέλα του Vyacheslav για το έγκλημα αυτό, αφού πήρε την ευθύνη πάνω του για να τη σώσει.Έχουμε όλους τους λόγους ν’ανησυχούμε ότι αυτές οι απαγορεύσεις είναι μόνο η αρχή ενός νέου μεγάλου κύματος καταστολών εναντίον των Ρώσων αναρχικών.

Προφανώς, η FSB πρόκειται να χρησιμοποιήσει την κατάσταση για την καταστολή στο αναρχικό κίνημα και τη "Narodnaya Samooborona", η οποία είναι η μεγαλύτερη αναρχική κίνηση στη Ρωσία σήμερα. Προωθεί τον αναρχισμό στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργώντας τις μεγαλύτερες αναρχικές πηγές ενημέρωσης της χώρας και επίσης πολεμά τους γκάνγκστερ και τους αδίστακτους εργοδότες. Τα τελευταία δύο χρόνια, η "Narodnaya Samooborona" διοργάνωσε σειρά εκστρατειών και δεκάδες ρωσικές πόλεις έγιναν μέλη της. Μετά την εκστρατεία σχετικά με την υπόθεση "Δικτύου", που διοργανώθηκε από τη "Narodnaya Samooborona" το Φεβρουάριο και Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι ειδικές υπηρεσίες άσκησαν πιέσεις ενάντια στην κίνηση. Το Φεβρουάριο, αρκετοί αναρχικοί κρατήθηκαν στο Chelyabinsk, ως ύποπτοι για το κρέμασμα του πανό "Η FSB είναι ο κύριος τρομοκράτης". Αναρχικοί προφυλακίστηκαν από ειδικές δυνάμεις της FSB, μετά από αυτό υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων υποχρεούνταν να ομολογήσουν πως διέπραξαν τη δράση. Η FSB προσπάθησε επίσης να τους διακηρύξει ως τοπικό πυρήνα της "Narodnaya Samooborona", έτσι ώστε να παρουσιάσει το κίνημα ως μια εξτρεμιστική οργάνωση, η οποία, σύμφωνα με τους ρωσικούς νόμους, θα επέτρεπε τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης εγκληματικής υπόθεσης εναντίον των αναρχικών.

Επιπλέον, κατασταλτικές πιέσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα την παραμονή της προεδρικής εκλογής. Το Φεβρουάριο, αρκετοί αναρχικοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την προσβολή του γραφείου του κυβερνώντος κόμματος "Edinaya Rossiya". Το Μάρτιο, την παραμονή των εκλογών, ειδικές δυνάμεις και η πολιτική αστυνομία διεξήγαγε μια επιχείρηση εναντίον αναρχικών στη Μόσχα, πραγματοποιώντας μια σειρά ερευνών στα σπίτια αναρχικών. Ένας από τους αναρχικούς, ο Svyatoslav Rechkalov, ύποπτος κατά την αστυνομία για τη διαχείριση του αναρχικού μέσου Narodnaya Samooborona, βασανίστηκε με ηλεκτροσόκ. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, του απαιτήθηκε να αναγνωρίσει ο ίδιος τον εαυτό του ως τον "ηγέτη των αναρχικών", το διοργανωτή της "Narodnaya Samooborona" και όλων των αναρχικών εκστρατειών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη χώρα. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, στο τμήμα της πολιτική αστυνομίας, του είπαν άμεσα ότι ο λόγος για την καταστολή εναντίον αναρχικών ήταν η αυξημένη δραστηριότητά τους και οι δράσεις τους στις ρωσικές πόλεις

Αυτά απέχουν πολύ από τα μοναδικά παραδείγματα καταστολής εναντίον αναρχικών αυτή τη χρονιά. Νωρίτερα, η FSB κατασκεύασε μια εγκληματική δίωξη στις Πένζα και Αγία Πετρούπολη, βασανίζοντας ντόπιους αναρχικούς και κατηγορώντας τους για τη δημιουργία μιας τρομοκρατικής κοινότητας, το (Δίκτυο). Το Φεβρουάριο-Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μια επιδρομή σε ντόπιους αναρχικούς πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία. Ακτιβιστές, επίσης, βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιδρομών. Ένας από αυτούς, ο Ευγένιος Καρακάσεφ (Evgeny Karakashev), είναι ακόμα στη φυλακή με κατηγορητήριο για τρομοκρατία. Ένας άλλος αναρχικός στην Κριμαία, ο Αλέξανδρος Κολτσένκο (Alexander Kolchenko), πήρε δέκα χρόνια στη φυλακή για μια εγκληματική δράση με τον σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ (Oleg Sentsov).

Επιπλέον, την άλλη μέρα μια νέα εγκληματική πράξη ενεργοποιήθηκε για το βετεράνο του αναρχικού κινήματος Ιλία Ρομανόφ (Ilya Romanov). Ο Ρομανόφ ξεκίνησε την αναρχική του δραστηριότητα επί εποχών ΕΣΣΔ και έχει αναγκαστεί σε αρκετές/ποικίλες συνθήκες εγκλεισμού. Τώρα είναι στη φυλακή σε άλλη θητεία για εγκληματική δράση τρομοκρατίας για μια έκρηξη πυροπροστασίας, που κατασκευάστηκε από την FSB. Ο Ρομανόφ άσκησε κριτική στους κανόνες κράτησής στην οποία βρίσκεται, γι’αυτό μια νέα εγκληματική ενέργεια κατασκευάστηκε εναντίον του. Η διοίκηση της φυλακής δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Facebook με το όνομά του και δημοσίευσε σε αυτόν ένα βίντεο με ένα κάλεσμα συμμετοχής στο ISIS. Αυτό ήταν αρκετό για τον Ρομανόφ, ώστε να λάβει μια νέα ποινή φυλάκισης. Η δημιουργία υπόθεσης εγκληματικής ενέργειας αναφέρεται, επίσης, στο Τσελιαμπίνσκ κατά πέντε αναρχικών για γκράφιτι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Στο Irkutsk, συνεχίζονται οι δίκες για τον αναρχικό Dmitry Litvin, ο οποίος κατηγορείται για το άρθρο "προσβάλλοντας τα συναισθήματα των πιστών" δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο πάνω με φόντο την εκκλησία, στο κοινωνικό δίκτυο. Έγιναν επιδρομές ενάντια σε αναρχικούς στο Irkutsk το περασμένο έτος λόγω της δημοσίευσης αυτής της φωτογραφίας. Διαμερίσματα αναρχικών καταστράφηκαν από ειδικές δυνάμεις.

Προφανώς, εξαιτίας όλων αυτών των πιέσεων και της κρατικής τρομοκρατίας, η νεότερη γενιά αναρχικών θα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ένοπλου αγώνα και της νόμιμης διαμαρτυρίας - σε κάθε περίπτωση, θα κατονομάζεσαι ως τρομοκράτης και θα βασανίζεσαι.

Αυτό οδηγεί τους νέους αναρχικούς να κατασκευάζουν βόμβες. Δυστυχώς, το ρώσικο αναρχικό κίνημα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένο και γεμάτο συγκρούσεις, ενώ δεν υποστηρίζει ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της καταστολής. Πολλά αναρχικά κινήματα έχουν ήδη βιασθεί να καταδικάσουν τους νεαρούς βομβιστές και να τους αποκηρύξουν, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αναρχισμό. Προηγουμένως, η καταστολή εναντίον πολλών αναρχικών στη Ρωσία αγνοήθηκε επίσης. Παρά την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών και τη δίωξη των αναρχικών, οι πληροφορίες σχετικά με αυτό αγνοούνται όλο και περισσότερο λόγω προσωπικών αντιπαθειών και συγκυριακών εκτιμήσεων.

Καλούμε σε αλληλεγγύη με όλους τους Ρώσους αναρχικούς που υποβάλλονται σε καταστολή - στην Πένζα, την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα, το Τσελιαμπίνσκ, το Καλίνινγκραντ, το Ιρκούτσκ και την Κριμαία. Η Ρωσία γίνεται μια τρομοκρατική δικτατορία και αυτό αναγκάζει ήδη νέους αναρχικούς να δράσουν με βόμβες.

Επικοινωνία: media_ns@riseup.net

In English

 

Μετάφραση: Ραδιοφράγματα

radiofragmata@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License