Βασικές αρχές προσωπικής ασφάλειας

Η εξέγερση απαιτεί ο κάθε εξεγερμένος να γνωρίζει κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Εξεγερμένε, εξεγερμένη,

Ο αγώνας για ελευθερία απαιτεί πάντα να ακολουθείς τις εξής βασικές αρχές προσωπικής ασφάλειας:

1. Μη μιλάς προς τα έξω για παράνομες πράξεις με τις οποίες έχεις κάποια σχέση (είτε τις έχεις κάνει εσύ είτε τις έχει κάνει κάποιος σύντροφος γνωστός σου)

2. Φρόντιζε να μη γνωρίζουν άσχτετοι τη γειτονιά και τη διεύθυνση που κατοικείς.

3. Μη λες σε ασχέτους πού εργάζεσαι ή σε ποιούς κοινωνικούς χώρους κινήσαι και μιλάς για πολιτικά θέματα.

4. Ποτέ μα ποτέ να μη φαίνονται πρόσωπα σε φωτογραφίες. Ούτε άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσωποποιήσουν κάποιον (πχ τατουάζ).

4α. Μόλις επεξεργαστείς τις φωτογραφίες για να κρύψεις τα πρόσωπα καλό θα είναι να καταστρέψεις τις ορίτζιναλ φωτογραφίες που εμφανίζουν πρόσωπα, ακόμα κι οι σύντροφοι δεν έχουν σχέση με παράνομες ενέργειες. Προσοχή: Σε φωτογραφικές μηχανές και κινητά που βγάζουν εικόνες σε φορμά DNG RAW τα πρόσωπα είναι πάντα εμφανή ακόμα κι αν έχεις κάνει επεξεργασία στο JPG, γι'άυτό να σβήνεις πάντα το DNG RAW όταν δεν το χρειάζεσαι πλέον. Το σβήσιμο πρέπει να γίνεται με ειδικά εργαλεία που κάνουν "δυνατό" σβήσιμο γιατί υπάρχει τρόπος ανάκτησης των δεδομένων από κανονικό σβήσιμο.

5. Προσοχή στο facebook και παρόμοια μέσα, καλύτερα μη τα χρησιμοποιείς αν δεν τα χρειάζεσαι.

6. Μη πετάς έγγραφα ή άλλα πράματα στα σκουπίδια, κάψε τα έγγραφα, μια μικρή φωτιά στο μπαλκόνι μέσα σε ένα τενεκέ είναι η ασφαλέστερη λύση. Οι καταστροφείς εγγράφων δεν κάνουν σωστή δουλειά.

7. Για οτιδήποτε εκτυπώνεις με εκτυπωτή υπολογιστή μπορούν να ξέρουν οτι δυο χαρτιά βγήκαν από τον ίδιο εκτυπωτή, επειδή κάθε εκτυπωτής έχει μοναδικό τρόπο που βάζει το μελάνι πάνω στο χαρτί. Ακόμα καλύτερα να μη βγάζεις προς τα έξω καμία πρωτότυπη εκτύπωση από εκτυπωτή αλλά μόνο φωτοτυπίες από φωτοτυπικό μηχάνημα σε κάποιο ασφαλές μέρος που δεν βλέπουν τί φωτοτυπείς και δεν υπάρχει κάμερα (και κάψε τη πρωτότυπη εκτύπωση μόλις βγάλεις όσες φωτοτυπίες χρειάζεσαι).

8. Οι πληροφοριοδότες του εχθρού συχνά φοράνε πάνω τους μικρο-συσκευές καταγραφής.

9. Για να αναγνωρίσεις έναν πληροφοριοδότη (ή άτομο που θα μπορούσε εύκολα να δεχτεί να γίνει πληροφοριοδότης) κοίταξε για ψυχολογικά σημάδια όπως σεξισμό, μισογυνισμό, ρατσισμό, ανδριλίκη, πατριωτισμό, ελιτισμό, εξουσιομανία, στρατοκαβλίαση, επιθυμία για πλουτισμό και χρήματα, ομοφοβία ή τρανσφοβία, γενικά οτιδήποτε ψυχολογία που δείχνει συντηρητισμό και μόλυνση από τη κουλτούρα του εχθρού. Ειδικά οι μισογυνιστές και σεξιστές είναι σχεδόν σίγουρο οτι κάποια στιγμή θα τους πλησιάσει ο εχθρός για να τους κάνει πράκτορες, αν δεν είναι ήδη. Όποιος δεν σέβεται τις γυναίκες είναι σίγουρα εν δυνάμη πράκτορας. https://incite-national.org/2010/07/15/why-misogynists-make-great-informants-how-gender-violence-on-the-left-enables-state-violence-in-radical-movements/

10. Ο πράκτορας μπορεί να μπει στη συνέλευση σαν μακροχρόνιος σύντροφος και να σας πείσει να κάνετε κάτι παράνομο ή βίαιο, συχνά δίνοντάς σας τα απαραίτητα εργαλεία ή την απαραίτητη πρόσβαση για τη παράνομη ή βίαιη πράξη. Είναι παγίδα για να σας χώσουν μέσα.

11. Οι πράκτορες μπορεί να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί σας με σκοπό να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη σας. Να μην δέχεστε ποτέ σεξουαλικές σχέσεις με άτομα που δεν είστε σίγουρες οτι είναι έμπιστοι σύντροφοι/συντρόφισσες.

12. Οι κατσαρίδες που στηρίζουν το σύστημα είναι γενικά ηλίθια όντα, δεν καταλαβαίνουν πολλά από θεωρίες, ψάχνουν για εύκολους στόχους όπως κάποιον που ανοιχτά λέει οτι είναι αναρχικός, ή κάποιον που φορά ένα σύμβολο όπως ένα αλφάδι. Είσαι επαναστάτης, δεν είσαι λάιφστάηλ αναρχικός, οπότε μη δείχνεις με τα ρούχα και τους αυτοπροσδιορισμούς τί είσαι, δείχτο με τη συμπεριφορά σου.

13. Μπορεί να σε κατηγορήσουν με εντελώς ψεύτικα στοιχεία ή και καθόλου στοιχεία. Φρόντιζε πάντα να μπορείς να αποδείξεις πού βρισκόσουν ανά πάσα στιγμή. Η ελευθερία σου μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητά σου να αποδείξεις οτι τη τάδε ώρα και μέρα δεν ήσουν εκεί που σε κατηγορούν οτι ήσουν. Έχε υπ'όψιν οτι για κάθε δικό σου μάρτυρα, αυτοί μπορούν να έχουν δέκα δικούς τους ψευδομάρτυρες.

14. Είναι λάθος να αποφεύγεις τις δημόσιες συνελεύσεις και εμφανίσεις για λόγους ασφαλείας. Η δύναμη του κινήματος οφείλεται στην ικανότητά του να δρα δημόσια. Αν το κίνημα αναγκαστεί να κρυφτεί χωρίς να έχει δημόσια παρουσία τότε ο εχθρός θα έχει νικήσει. Η καταστολή προσπαθεί να κάνει το κίνημα να φύγει από το δημόσιο χώρο. Οι δημόσιες συνελεύσεις και δράσεις επιτρέπουν σε νέα άτομα να μπουν στο χώρο και να εκπαιδευτούν ως επαναστάτες.

15. Η δύναμη του κινήματος βρίσκεται στη διάχυση των ιδεών του σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και η ικανότητά τους να παίρνουν πρωτοβουλίες χωρίς ηγέτες. Κάθε νέο μέλος του κινήματος πρέπει να εκπαιδεύεται να σκέφτεται και να δρα ανεξάρτητα ως άτομο χωρίς να χρειάζεται ο πιο "παλιός" να του λέει κάθε τόσο τί να κάνει.

16. Να μην εμπιστεύεσαι ένα σύντροφο αν δεν έχεις πάει σπίτι του και δεν έχεις γνωρίσει τους φίλους του και την οικογένειά του.

17. Μόλις εντοπίσεις πράκτορα μη του πεις οτι τον κατάλαβες. Άστον να πιστεύει οτι δεν ξέρετε οτι είναι πράκτορας και απλά βγάλτον από τον επικίνδυνο χώρο.

18. Ποτέ μη χρησιμοποιείς το ίδιο ψευδόνημο ή το ίδιο email στο internet πάνω απο μια φορά. Τα ψευδόνυμά σου να είναι συνηθισμένα, δηλαδή κάτι που θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας, να μη τραβάνε τη προσοχή.

19. Μην εμπιστεύεσαι το Tor για να δημοσιεύεις (για να διαβάζεις δημόσια προσβάσιμες σελίδες είναι ΟΚ). Ο εχθρός γνωρίζει πώς να παρακολουθεί το Tor και έχει στη διάθεσή του πολλά fake nodes καθώς και δυνατότητες για timing attacks. Να χρησιμοποιείς το δίκτυο I2P το οποίο είναι πιο ασφαλές: https://geti2p.net/en/

20. Αν χρησιμοποιείς Tor, να μπλοκάρεις τα nodes από Ολλανδία καθώς εκεί υπάρχει ένα τεράστιο κατασκοπευτικό data centre εξοπλισμένο για εισοδισμό με spy nodes στο δίκτυο Tor.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License