ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και μεταξύ των ωρών 14.00-15.00, εμφανίστηκαν στην είσοδο της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών δημοσιογραφικά συνεργεία και ρωτούσαν προβοκατόρικα την γνώμη των φοιτητών/τριων για το φοιτητικό άσυλο. Τους διαμηνύθηκε ότι σε ενδεχόμενο επανάληψης της παρουσίας τους, η κατάργηση ή μη του ασύλου δεν θα επηρεάσει την βαρύτητα των “σωματικών βλαβών” που θα υποστούν, συνεπώς να φροντίσουν τα αφεντικά τους να μην τους ξαναστείλουν, για να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιτότητα των εντεταλμένων υπαλλήλων τους.

Το ζήτημα του ασύλου, η ισχύ και η περιφρούρηση του, αφορά το αδιαμεσολάβητο και ακηδεμόνευτο κομμάτι της αγωνιζόμενης βάσης των φοιτητών/τριων. Η φοιτητική κοινότητα δεν απειλείται από αναρχικές συλλογικότητες και αντιεξουσιαστικά πολιτικά στέκια, αντίθετα βάλλεται συστηματικά από την υποτίμηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων, τα επίπονα προγράμματα διδασκαλίας και τις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών. Το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο (μέρος του οποίου είναι οι καναλάρχες που ελέγχουν και κατευθύνουν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης), είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι των δεινών της σπουδάζουσας νεολαίας.

Την πόρτα στους εντεταλμένους καθεστωτικούς δημοσιογράφους έχουν ανοίξει εδώ και εβδομάδες η πρόεδρος του τμήματος Φ.Π.Ψ. Μαρίζα Φουντοπούλου και η κοσμήτωρ Ελένη Καραμαλέγκου, σπέρνοντας κλίμα τρομοκρατίας στους φοιτητές/τριες και αναλαμβάνοντας την διεκπεραίωση μιας πρωτοφανούς πολιτικής λάσπης και προπαγάνδας, συνολικά κατά του αναρχικού κινήματος. Με αφορμή το στέκι του ρουβίκωνα οι εν λόγω καθηγήτριες και τα τσιράκια τους εντός της σχολής, επιχειρούν μεθοδευμένα να επηρεάσουν αρνητικά την κρίση των φοιτητών/τριων για την δράση και τα προτάγματα γενικότερα των αναρχικών, μπαίνοντας σε ρόλο ιδεολογικών ινστρούκτορων και φυσικά με στόχο να υπερασπιστούν το υπάρχον οικονομικό και πολιτικό καθεστώς, του καπιταλισμού και του κράτους. Όμως δεν θα τους περάσει.

Να τσακίσουμε τα lock out των πρυτανικών αρχών, την αντι-αναρχική υστερία και παραπληροφόρηση, το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Να αγωνιστούμε για την κατάργηση των κυβερνητικών νομοσχεδίων

Υ.Γ. Για όποιο/α ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει από “φιλολογικό ενδιαφέρον” τα μαθήματα των παραπάνω καθηγητριών, ας βγάλει στυλό και μολύβι και ας γράψει: Φουντοπούλου κάθε Δευτέρα 12.00 αίθουσα 438 και Καραμαλέγγου κάθε Τρίτη 12.00 αίθουσα 204. Για αλλαγές στο πρόγραμμα θα ενημερώσουμε, όπως και για την “παρουσία” μας στα μαθήματά τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License