post image

Ενημέρωση για τη δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας (12-11-18) Δεκάδες αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν σήμερα, Δευτέρα 12/10/2018, στο κάλεσμα της συνέλευσης των κατηγορουμένων της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας και στήριξαν με την παρουσία τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τους 21 διωκόμενους για εκείνη την υπόθεση του Σεπτέμβρη του 2012, μια υπόθεση που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ.

Η δίκη αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά, αφού ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και μέλος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Νίκος Παπαβασιλείου, αλλά και βασικοί (ψευδο)μάρτυρες κατηγορίας απουσίαζαν και πάλι. Έχοντας παίξει, υπό πλήρη κάλυψη και προστασία, τον ρόλο τους στην εφαρμογή του σχεδίου για την εμπέδωση ενός καθεστώτος τρόμου για τους περισσευούμενους, τους φτωχούς, τους Άλλους του κέντρου της Αθήνας, αδυνατούν σήμερα που καλούνται να αναλάβουν και ατομικά την ευθύνη να ανταποκριθούν. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι παρότι καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας, το σύνολο των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων θα τους επιβάλλει να απολογηθούν για τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών στις γειτονιές γύρω από την Πλατεία Αμερικής. Το ίδιο θα κάνει και με τους μπάτσους της ομάδας Δέλτα που εμφανίστηκαν σήμερα δια εκπροσώπων κλαμένοι στα ΜΜΕ, παρουσιαζόμενοι ως θύματα, λίγες μόλις μέρες πριν κληθούν να απολογηθούν για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ το 2012. Όντας συνειδητά μαντρόσκυλα του κράτους και απολαμβάνοντας τη στήριξη των θιασωτών του νόμου και της τάξης, που επαναφέρουν συστηματικά το αίτημα για την επιστροφή τους στην ενεργό δράση, νιώθουν αρκετά σίγουροι ώστε να συνεχίζουν αδιάκοπα να προκαλούν, να στοχοποιούν και να εκτοξεύουν απειλές σε κάθε συνάντησή μας μαζί τους. Όπως ακριβώς έκαναν και σήμερα επιτιθέμενοι ανεπιτυχώς σε συντρόφους μας.

Ας μη γελιέται κανείς από την ψευδή πραγματικότητα που κατασκευάζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Από τις ψευτοσυναισθηματικές κενώσεις των δυσαρεστημένων με τις τελευταίες κρίσεις εκπροσώπων των ενστόλων. Από τις κατηγορίες για soft πολιτικές αστυνόμευσης εναντίον της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης της πιο βίαιης υποτίμησης της τάξης μας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και των πολεμοχαρών συμμαχιών στην ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε τηλεοπτικά την επανισχυροποίηση του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Ν. Δένδιας.

Η απόκρουση της επίθεσης των φασιστών κάτω από την Πλατεία Αμερικής τον Σεπτέμβρη του 2012 και η σημερινή απόκρουση της επίθεσης του “αγαθοεργούς τάγματος” της ΕΛΑΣ ας διαβαστούν ως αυτό που είναι: η δική μας μικρή εξαγγελία ενάντια στην εποχή των δολοφόνων.

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας Συγκέντρωση Αλληλεγγύης 29/11/2018, Δικαστήρια Ευελπίδων, 9:00 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License