Σαμποτάζ στην ΕΥΔΑΠ και στο ΙΝ.Ε.ΓΣΕΕ

Πριν μερικές μέρες κόψαμε την παροχή νερού στο κτήριο του ΙΝ.Ε.ΓΣΕΕ στην οδό Μπενάκη, κλείνοντας και τσιμεντάροντας τη βάνα και το ρολόι της ΕΥΔΑΠ...

Πριν μερικές μέρες κόψαμε την παροχή νερού στο κτήριο του ΙΝ.Ε.ΓΣΕΕ στην οδό Μπενάκη, κλείνοντας και τσιμεντάροντας τη βάνα και το ρολόι της ΕΥΔΑΠ.

Αυτό το σαμποτάζ ήταν μια πράξη αντιποίνων για τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στα κρατικά σχέδια καταστολής των καταλήψεων.

Ο έλεγχος των βασικών μέσων επιβίωσης, νερό κι ηλεκτρικό, από το κράτος και το κεφάλαιο, αποτελεί συνθήκη εκμετάλλευσης κι εργαλείο καταστολής. Με την ευκολία που η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ κόβουν αναγκαίες ροές από φτωχόσπιτα και κατειλημμένους χώρους (αυτοδιαχειριζόμενα πάρκα, στεγαστικές δομές, πολιτικές και κοινωνικές εστίες), με την ίδια ευκολία μπορούμε κι εμείς να στερήσουμε τους ίδιους πόρους από κρατικές-καπιταλιστικές υποδομές και να αποδιοργανώσουμε τους προϋπολογισμούς αυτών των ελεγκτικών εταιρειών. Το σαμποτάζ στο ΙΝ.Ε.ΓΣΕΕ ήταν μια πρακτική που μπορεί να επεκταθεί και να οξυνθεί.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο κτήριο με αφορμή τη διακλαδική απεργία της 1 Νοέμβρη, που οργανώθηκε από τη βάση. Μ' αυτή την πράξη σαμποτάζ σε μια υποδομή του κρατικού συνδικαλισμού και αλληλεγγύης στις καταλήψεις, εκφράζουμε το πρόταγμα της κοινωνικής απαλλοτρίωσης όλων όσων μας στερούν οι εκμεταλλευτές μας για να μας κρατάνε μισθωτούς σκλάβους.

Να τελειώνουμε με τους κρατικούς δουλέμπορους, που αφού με τα μνημόνια έχασαν τον διαπραγματευτικό ρόλο τους, έγιναν έμποροι προγραμμάτων ελαστικής “απασχόλησης”, επενδύοντας στην φτώχεια και στον φόβο που την συνοδεύει.

Να τελειώνουμε με τους τεχνοκράτες, που κάνουν αναλύσεις, μελέτες κι αναπτυξιακά σχέδια πάνω στα κορμιά μας. Να τελειώνουμε με τον γλοιώδη ανθρωπισμό των κρατιστών. Τα πάντα μας ανήκουν και θα τα απαλλοτριώσουμε. Δεν θα κάτσουμε σαν ετοιμοθάνατοι να κοιτάμε δείκτες στην οθόνη της εντατικής την ώρα που μας βγάζουν απ' τη ζωή.

Να τελειώνουμε με τους δερβέναγες των κοινωνικών πόρων και τους νταβατζήδες της εργασίας. Να τελειώνουμε με όλα τα αφεντικά και τους θεσμούς τους. Να τελειώνουμε με όλες τις μεσολαβήσεις και τις αναθέσεις. Να τελειώνουμε με το πολιτικο-οικονομικό καθεστώς που τρέφεται ακόμα από το αίμα μας. Να μην περιμένουμε κανέναν νέο μεσσία. Να τελειώνουμε συνολικά με τον κρατισμό.

Η δικτατορία του κεφάλαιου θα πέσει με την αυτοοργάνωση και την άμεση δράση από την βάση. Με την εξέγερση στα κάτεργα και στις γειτονιές. Με μαχητικές απεργίες διαρκείας, που ξεκινούν και οργανώνονται με την πρωτοβουλία του καθενός που βιώνει την εκμετάλλευση. Με την επίθεση στην ιδιοκτησία εδώ και τώρα και την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε μέσο επιβίωσης, πάλης, δημιουργίας κλπ. Με την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License