Φυλακίστηκε ως τρομοκράτης επειδή έγραψε στο Facebook ενάντια στην αστυνομία

ΗΠΑ: Έγραψε στο Facebook κάτι ενάντια στην αστυνομία και τον φυλάκισε το FBI ως τρομοκράτη. Άρχισαν να τον παρακολουθούν όταν βρήκαν βίντεο με εμφανή πρόσωπα από μια πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στην οποία συμμετείχε.

Ο αφροαμερικανός Rakem Balogun έγραψε κάτι στο Facebook ενάντια στην αστυνομία και έγινε το πρώτο θύμα μιάς μυστικής επιχείρησης του FBI ενάντια σε "μαύρους εξτρεμιστές".

Κοιμόταν όταν ξύπνησε από τις αγριοφωνάρες των μπάτσων που έκαναν έφοδο σπίτι του. Τον πήραν με τα εσώρουχα και πίστευε οτι οι αστυνομικοί είχαν κάνει απλά ένα λάθος. Σοκαρίστηκε όταν του είπαν οτι τον παρακολουθούσαν επί χρόνια ως ύποπτο τρομοκρατίας επειδή είχε γράψει κάτι στο Facebook ασκώντας κριτική στην αστυνομία.

"Είναι τυραννία στη χειρότερη μορφή της" είπε ο 34χρονος. "Δεν έχω κάνει τίποτε παράνομο, δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν".

Κρατήθηκε στη φυλακή επί πέντε μήνες. Οι εισαγγελείς προσπάθησαν να τον κατηγορήσουν αλλά απέτυχαν. Ενώ ήταν κλεισμένος στη φυλακή ο 34χρονος έχασε το σπίτι του.

Ο Rakem Balogun είναι το πρώτο θύμα μιάς μυστικής επιχείρησης του FBI που αφορά παρακολούθηση "μαύρων τρομοκρατών".

Το FBI άρχισε να τον παρακολουθεί όταν βρήκε σε ένα ακροδεξιό site ένα βίντεο με εμφανή πρόσωπα από μια πορεία ενάντια στην αστυνομική βία, όπου συμμετείχε και ο Rakem Balogun. Από το πρόσωπό του ταυτοποιήθηκε και άρχισαν να παρακολουθούν το Facebook του στο οποίο είδαν οτι έγραφε ενάντια στην αστυνομία.

Η περίπτωση αυτή δείχνει πόσο σημαντικό είναι να κρύβονται τα πρόσωπα σε φωτογραφίες/βίντεο και να μην επιτρέπεται σε άγνωστους φωτογράφους να τραβάνε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μιάς διαδήλωσης, όπως επίσης και να αποφεύγονται δρόμοι που λειτουργούν κάμερες όπου έχει πρόσβαση η αστυνομία. Με μια πρόταση: Αν έχουν καταγραφή του προσώπου σου τότε σε έχουν ήδη φακελώσει!

https://www.theguardian.com/world/2018/may/11/rakem-balogun-interview-black-identity-extremists-fbi-surveillance

από που δεν εχει 15/11/2018 12:23 μμ.


φακελο στην αστηνομια δεν υπαρχει.Το εχει δηλωση και η ιδια η αστηνομια.Τωρα να μην δειχνουμε και οτι πεταμε μολοτοφ ενταξη.Δεν ειπα να κανουμε τα σκηνικα χωρις αποκρυψη

από Πρώην εξαρτημένος του Facebook 16/11/2018 12:29 μμ.


Η περίπτωση αυτή επίσης δείχνει πόσο πρέπει να μείνουμε μακρια απο το Facebook και πόσο εκτεθειμένοι είναι όσοι ακόμη το χρησιμοποιούν. 

Αρκετα με το αίσχος του Facebook!


Ισχύει το οτι δεν υπάρχει αναρχικός χωρίς φάκελο στην αστυνομία, ούτε καν απλός διαδηλωτής ή απλός περιστασιακός επισκέπτης σε καταλήψεις. Και στο Facebook γίνεται μαζική παρακολούθηση. Έχουν φάκελο για κάθε μέλος και απλό συνοδηπόρο αριστερών πολιτικών κομμάτων καθώς και για απλούς επισκέπτες σε φεστιβάλ όπως το αντιρατσιστικό, δεν θα είχαν φακέλους για τους αναρχικούς;

Γνώμη μου αλλά αν το σύστημα ήθελε να μας μαζέψει όλους πιστεύω οτι θα μπορούσε να το κάνει. Το οτι δεν το κάνει σημαίνει οτι έχουν το λόγο τους. Και πιστεύω ο λόγος είναι οτι θέλει να υπάρχει ανοιχτό κίνημα για να φακελώνονται όσοι εμφανίζονται σε στέκια, πορείες και εκδηλώσεις.

από Εξωφρενών 24/11/2018 9:40 μμ.


Τι λέτε βρε, εσείς εδώ παραπάνω. Σαν να λέτε "μην πηγαίνετε στις καταλήψεις και στις πορείες". Άντε, σταματήστε να τρομοκρατείτε τον κόσμο, ιδίως τα νέα παιδιά. Είτε φακελώνουν παρακρατικοί είτε όχι, εμείς θα επιμένουμε στα δικαιώματά μας και στις ελευθερίες μας. Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται. Ο φοβισμένος δεν είναι ελεύθερος. Ή με το σύστημα ή αγωνιζόμενος-η. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους ελεύθερους χώρους! Συμμετέχουμε μαζικά, για να φοβούνται αυτοί. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για τον καναπέ, που θέλουν αυτοί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License