[Λάρισα] προβολή: "newen mapuche"

Το ντοκιμαντέρ "NEWEN MAPUCHE, η δύναμη των ανθρώπων της γης" προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους για πρώτη φορά ξεκινώντας ένα ταξίδι προβολών σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις.

post image

Κυριακή 18 Νοέμβρη, 20:00

Λάρισα, κοινωνικός χώρος paratod@s, Φαρμακίδου 4

Το ντοκιμαντέρ NEWEN MAPUCHE της Έλενα Βάρελα, καταγράφει την ιστορία του λαού Mapuche, μιας κοινότητας ιθαγενών της νότιας Χιλής. Μια ιστορία του αγώνα τους απέναντι στις εταιρίες υλοτομίας που λυμαίνονται τη γή και το νερό. Αγώνα για την ανάκτηση της γης τους ενάντια στις κατασταλτικές πολιτικές του χιλιανού κράτους. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο και πριν τη δολοφονία του νεαρού Mapuche Alex Lemun, η σκηνοθέτιδα Έλενα Βάρελα ξεκινά ένα ερευνητικό ταξίδι με έναν σκοπό: να μιλήσει για την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων αγώνα της κοινότητας Mapuche μέσα από μια ταινία που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ντοκιμαντέρ με στοιχεία φιλμ noir ή κατασκοπείας.Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η Έλενα Βἀρελα συλλαμβάνεται, κατηγορείται και καταδικάζεται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση, ληστείες, επιθέσεις κλπ. ενώ κατάσχεται και το υλικό των γυρισμάτων της ταινίας. Μετά από δύο χρόνια παραμονής στη φυλακή έχοντας βιώσει προσωπικά την πολιτική δίωξη και κρατική καταστολή, η Έλενα Βἀρελα ολοκληρώνει το έργο της διηγούμενη πια την ιστορία μέσα και από τη δική της εμπειρία.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License