ΑΛΚΟΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ;

ΑΛΚΟΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ;

ΑΛΚΟΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Ή ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ;

Με έκπληξη κάτοικοι και συλλογικότητες που ζούμε στις γειτονιές της Κυψέλης καιτης περιοχής των Πατησίων πληροφορηθήκαμε τη διοργάνωση δημόσιας εκδήλωσης, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στη δημοτική αγορά Κυψέλης.Περιλαμβάνει δε δημιουργία σκίτσου με άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, μέχρι...τελικής πτώσης. Αυτό άλλωστε οι ίδιοι οι διοργανωτές comicdom και impact humb (διαχειριστές της δημοτικής αγοράς) διαφημίζουν με την αμέριστη στήριξη τηςδημοτικής αρχής και του 6ου δημοτικού διαμερίσματος.

Σήμερα, στην κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε, νέοι, άνεργοι,υποαπασχολούμενοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι καταφεύγουν στις ουσίες -αλκοόλ και ναρκωτικά- για να υπομείνουν τα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν που μας ταλαιπωρούν έρχεται η comicdom, η impacthumb και η δημοτική αρχή για να μας προτείνουν την άφθονη κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης, για... την έμπνευση (αλήθεια οι νηφάλιοι δεν έχουν καθόλουέμπνευση;).

Η απάντηση σε ό,τι μας καταθλίβει και μας αγχώνει δεν είναι η κατάχρηση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης, αλλά η κινητοποίηση των κατοίκων, των συλλόγων γονέωνκαι κηδεμόνων, των ανέργων, των νέων, των πρώην και νυν αλκοολικών καιτοξικοεξαρτημένων στην τοπική κοινωνία της Κυψέλης και των γειτονιών στα Πατήσια ενάντια στις εξαρτήσεις και τη μίζερη πραγματικότητα που ζούμε.

Η κατάληξη της χρήσης αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης δεν είναι άλλη παρά η εξαθλίωση, η παραίτηση και ο αλκοολισμός.

Το δίλημμα λοιπόν είναι: χρήση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης ή αγώνας ενάντια στις εξαρτήσεις;

Πρωτοβουλία Κατοίκων Kυψέλης

Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων, Αχαρνών

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License