Βραζιλία: απαγόρευση του κομμουνισμού με 5 χρόνια φυλακή και πρόστιμα για όσους χρησιμοποιούν το σφυροδρέπανο

αναδημοσίευση από καθεστωτικό

Ένα από τα πρώτα σχέδια νόμου που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας του φασίστα Μπολσονάρο και αν δεν μεσολαβήσει κάτι θα γίνει νόμος του κράτους, το έχει επεξεργαστεί ο γιός του προέδρου. Αν νομίζατε ότι ο γιός θα είναι διαφορετικός από τον πατέρα-κατά το κλασικό μοντέλο που θέλει τα παιδιά να είναι πιο προοδευτικά από τους γονείς τους-κάνατε λάθος.

Στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι «το μήλο θα πέσει κάτω από το μηλιά» και όπως προκύπτει θα είναι σάπιο.

Με βάση την εξαγγελία του πατέρα του ότι «θα εξαφανίσει τους περιθωριακούς κόκκινους και την πάλη των τάξεων» (δεν πρωτοτυπεί βεβαίως γιατί εμείς εδώ την έχουμε καταργήσει από τη δεκαετία του '70 όπως διαβεβαίωνε ο τότε υπουργός Εργασίας της Δεξιάς Λάσκαρης) δείτε τι σκαρφίστηκε το νοσηρό μυαλό του διαδόχου: Προτείνει τιμωρία των απολογητών του κομμουνισμού με ποινές από δύο έως και πέντε χρόνια (σ. σ πολύ ελαστικό τον βρίσκω με τους εχθρούς του καθεστώτος) και πρόστιμα σε όποιους παράγουν, διανέμουν και χρησιμοποιούν σύμβολα προπαγάνδας όπως το σφυρί και το δρεπάνι και όσα άλλα σχετίζονται με τον κομμουνισμό.

Απορώ όμως γιατί δεν προτείνει να απαγορευτούν τα συγκεκριμένα εργαλεία και στη φυσική μορφή τους για να μην μπαίνουν στον πειρασμό οι πολίτες να κάνουν επικίνδυνους συνειρμούς.

Όσοι περίμεναν ότι η εκλογή Μπολσονάρο θα προκαλούσε την οργή των δυτικών δημοκρατιών, ιδιαίτερα εκείνων που εμφανίζονται πολύ ευαίσθητες σε θέματα ελευθεριών, μάλλον διαψεύδονται. Την ίδια απογοήτευση θα νιώσουν και εκείνοι που ζητούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις, σαν κι αυτές που επιβλήθηκαν από τις Η.Π.Α και την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βενεζουέλα. Όλα κι όλα, φασίστας είναι ο άνθρωπος δεν είναι Μαδούρο.

Ελπίζω πάντως να μην πάρουν ιδέες από τον Μπολσονάρο και το τέκνο του μερικοί δικοί μας δεξιοί. Κάποιοι εξ αυτών κινούνται στο ίδιο ιδεολογικό μήκος κύματος κι αν τους δοθεί η ευκαιρία ενδεχομένως να τολμήσουν να περάσουν στην πράξη για να διασκεδάσουν τους φόβους τους ότι θα καταργηθούν τα Χριστούγεννα, θα απαγορευτούν οι φάντες, θα αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία. Άλλωστε αναζητούν τρόπους ώστε να μην επιτραπεί ποτέ ξανά στην Αριστερά να κυβερνήσει και να πάψει επιτέλους να είναι η Ελλάδα η θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη, αφού, όπως λένε, είμαστε η μοναδική χώρα που τιμά τους κομμουνιστές ενώ παντού αλλού τους κλείνουν στη φυλακή.

http://www.efsyn.gr/arthro/sfyri-kai-drepani-na-katargithoyn

(Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License