17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Με την κατάληψη του κτηρίου Αβέρωφ, εκτός από τις πολιτικές στοχεύσεις που αναφέρονται στο κείμενο, κρατάμε το πολυτεχνείο ανοιχτό για να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις καταστολής απαντώντας στο ελάχιστο την βία που βιώνουμε καθημερινα από το κράτος. Οι ανοιχτές συγκρούσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός κινήματος, που αγωνίζεται ενάντια στην αφομοίωσή του από την αστική δημοκρατία και το πεδίο μέσα από το οποίο αναβιώνεται και καλλιεργείται η συλλογική μας συνείδηση. Οι πολιτικές διώξεις, οι φυλακίσεις οι κρατικές δολοφονίες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δε σταμάτησαν ποτέ. Άλλαξαν ταυτότητες και υποκείμενα. Τα θύματα ως επί το πλείστον είναι πλέον αόρατα.

Κάθε 17 Νοέμβρη το Πολυτεχνείο παραδίδεται στις κατασταλτικές δυνάμεις και άλλη μία γιορτή τελειώνει. Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο αποδικνείοντας την κυριαρχία του ελληνικού κράτους στο κοινωνικό έδαφος και παραδίδει το μονοπώλειο της διαχείρησης των πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές. Από τις εξεγέρσεις του χθες στα οδοφράγματα του σήμερα, δεν συμβιβαζόμαστε με κανένα κράτος. Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει το Πολυτεχνείο από νωρίς αλλά και μετά την πορεία, με στόχο να ενδυναμώσει την προσπάθειά μας να κρατηθεί ανοιχτό όλη την μέρα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΠΑΡΟΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License