Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Ομοσπονδίας Αργεντινής για τα κατασταλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών

Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Ομοσπονδίας Αργεντινής για τα κατασταλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ενόψει και της συνόδου G20 στο Μπουένος Άιρες

post image

Μπροστά στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον ελευθεριακών χώρων, καταγγέλλουμε την προσπάθεια κοινωνικού και μιντιακού στιγματισμού του αναρχισμού ως του νέου δημόσιου εχθρού. Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών, τις κατασταλτικές επιθέσεις και τις πολιτικές διώξεις για να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας και να αποσπαστεί η προσοχή από την λεηλασία εξελίσσεται.

Τα τελευταία γεγονότα σηματοδοτούν την συνέχεια των κρατικών πολιτικών όσον αφορά την αύξηση του μιλιταρισμού τη θεμελίωση του φόβου και τη φυλάκιση των κοινωνικών αγωνιστών. Σε αυτή την συγκυρία συμπίπτουν με τις προετοιμασίες της οχύρωσης και “ασφαλούς διεξαγωγής” της επόμενης συνόδου των G20 στο Μπουένος Άιρες, μια στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να δείξει στους εγκληματίες του παγκόσμιου κεφαλαίου την ικανότητα της να ελέγχει ένα λαό που οι πολιτικές της καταδικάζουν στη φτώχεια και την καταπίεση.

Στον χαρακτηρισμό “τρομοκράτες ή εισβολείς” που ήδη επιβάλλεται στους πρόσφυγες και στους μουσουλμάνους, τώρα προστίθενται και οι αναρχικοί. Δεν μπορούν να εξουδετερώσουν τον τρόπο ζωής και οργάνωσης όποιου αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση ,την ατομική ιδιοκτησία και τους ιεραρχικούς θεσμούς, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ελευθερία μέσα από την εξάπλωση της ελεύθερης σκέψης, την αλληλοβοήθεια,την οριζοντιότητα και την αυτοδιαχείριση. Αξίες για τις οποίες δίνουμε μάχες στους χώρους που δημιουργούμε συλλογικά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η ελευθεριακή δυναμική αντέχει.

Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής (Federación Libertaria Argentina – IFA)

[Μετάφραση: Ερ.]

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License