Σύλληψη και φυλάκιση 60χρονης επιπλοποιού για το δέμα-βόμβα στη Μέρκελ

Η συγκριμένη δημοσίευση πέρα από την υπερβολή των μπάτσων/δικαστών κλπ που κατηγορήσαν και φυλάκισαν μια άσχετη γυναίκα για το δέμα βόμβα , είναι και μια πολύ κακή και ύποπτη υπόθεση και δείχνει στο μέλλον πως θα χειριστούν αντίστοιχες υποθέσεις

Μία περιπέτεια ξεκίνησε για 60χρονη γυναίκα, πρώην ιδιοκτήτρια καταστήματος με έπιπλα σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, που φυλακίσθηκε πριν από μερικές ημέρες -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- για την αποστολή δέματος-βόμβα στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πριν από οκτώ χρόνια!

Πρόκειται για μία άγνωστη όσο και απρόσμενη εξέλιξη στις έρευνες για το εγχώριο «αντάρτικο πόλης», λίγες ημέρες μετά την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το αποτύπωμα της 60χρονης φέρεται να βρέθηκε, μετά από πολυτετή ανάλυση των γερμανικών αρχών, στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που θεωρείται «ανενεργή» απέστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού.

Ανάμεσα στους η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με φερόμενο αποστολέα το «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών», ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στην περίπτωση του ιταλού πρωθυπουργού το αεροσκάφος είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπολόνια για να εξουδετερωθεί το εκρηκτικό πακέτο. Αντίστοιχα πακέτα είχαν αποδέκτες τη Eurojust, τα κεντρικά της Europol, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οκτώ πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι για την ανατίναξη του πακέτου με παραλήπτη την κυρία Μέρκελ, που έγινε εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων της καγκελαρίας, η αστυνομία του Βερολίνου χρησιμοποίησε ειδικό όχημα εξοπλισμένο με ρομπότ.

Το συγκεκριμένο εύρημα από το τρομοπακέτο με αποδέκτη την κυρία Μέρκελ στάλθηκε προ μερικών εβδομάδων από την Γερμανία στην ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές Αρχές. Υπήρξε άμεση ταυτοποίηση, αφού η 60χρονη είχε κατηγορηθεί για ορισμένες υποθέσεις οικονομικής φύσεως, μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ., και έτσι υπήρχαν αποτυπώματά της στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δήλωσε άγνοια για το πως βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σημείωσε ότι προχωρούσε σε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία. Σύμφωνα με άλλες πηγές έγινε έρευνα και σε άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της -κυρίως νεαρά άτομα- χωρίς και πάλι να βρεθεί οποιαδήποτε διασύνδεση με μέλη των «Πυρήνων» ή άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ερωτήματα, όμως, προκάλεσε η απόφαση προφυλάκισής της για το δέμα βόμβα στην Άνγκελα Μέρκελ. Κι αυτό γιατί σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις εύρεσης αποτυπωμάτων άσχετων ατόμων σε γιάφκες ή σε βιβλία τρομοδεμάτων κλπ. δεν είχαν ληφθεί τέτοιου είδους αποφάσεις.

Πηγή συστημικός-καθεστωτικός τύπος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License