Μια απάντηση στις γελοιότητες του Utopia A.D. και τις επιτηδευμένες ανακρίβειες

(Σαν συλλογικότητα που παρεμβαίνει στο δημόσιο χώρο με χαρακτηριστικά κοινωνικής απεύθυνσης , είχαμε αποφασίσει μετά την αποχώρηση από το Vivienda , να μην ξαναασχοληθούμε με αυτοαναφορικές ανοησίες. )

Μια απάντηση στις γελοιότητες του Utopia A.D. και τις επιτηδευμένες ανακρίβειες

(Σαν συλλογικότητα που παρεμβαίνει στο δημόσιο χώρο με χαρακτηριστικά κοινωνικής απεύθυνσης , είχαμε αποφασίσει μετά την αποχώρηση από το Vivienda , να μην ξαναασχοληθούμε με αυτοαναφορικές ανοησίες. )

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Utopia A.D. αρχικά γελάσαμε μέχρι δακρύων , ωστόσο όταν αντιληφθήκαμε την οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης και υπονόμευσης της συλλογικότητάς μας, αναγκαστήκαμε να σπαταλήσουμε πέντε λεπτά από τη συνέλευση μας, προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους .

Αρχικά , οι σχέσεις μας με το συγκεκριμένο στέκι άρχισαν να παγώνουν για τα καλά όταν αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να λογοδοτήσουμε για την σύνθεση των ατόμων της συνέλευσης μας. Σαν να μην έφτανε αυτό , σύντροφος μας , στοχοποιήθηκε από μέλος του Utopia ΑD ενώπιον φύλακα του πανεπιστημίου. ‘Οσον αφορά τον ίδιο το φύλακα , να αναφέρουμε πως κυκλοφορούσε με μπλουζάκια εθνικιστικού περιεχομένου ενώ παράλληλα αράζει ανενόχλητος στο στέκι. Όταν τους επισημάναμε το οξύμωρο της υπόθεσης , υποστήριξαν πως αν επιθυμούσαμε να μάθουμε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του εν λόγω ατόμου , έπρεπε να απευθυνθούμε στους ίδιους. Για να τελειώνουμε με το θέμα του φύλακα και έχοντας πληροφορηθεί για τον τραμπουκισμό και τις απειλές κατάδοσης φοιτήτριας που έγραφε αντιφασιστικά συνθήματα στο χώρο του ασύλου , αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε . Στην πρώτη αναγνωριστική ερώτηση που του έγινε για το αν « η μακεδονία είναι μία και ελληνική» , η απάντηση που πήραμε ήταν σθεναρά καταφατική. Μάλλον, λοιπόν, στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αγώνα , θα πρέπει να ζητάμε την άδεια του Utopia A.D., για να δράσουμε.

Ένα από τα πιο αστεία σημεία της ‘’καταγγελίας’’ εντοπίζεται στην κατηγορία της πολιτικής συγγένειας με οργανώσεις της αριστεράς, ακόμα και με την ΚΝΕ! (sic) . Η παραπάνω κατηγορία βασίστηκε στην κοινή παρουσία μας σε μεμονωμένες ταξικές πρωτοβουλίες με άτομα οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Αφού λοιπόν, φτάνουμε στο σημείο να απολογηθούμε και γι’αυτό, θα υπερασπιστούμε την επιλογή μας και θα δηλώσουμε ευθαρσώς ότι πολιτικά είναι περισσότερο γόνιμη η συνδιαμόρφωση με τα παραπάνω άτομα παρά με τους κατήγορούς μας. Το παρανοϊκό της υπόθεσης είναι ότι κατηγορούμαστε για την παρουσία μας στο φεστιβάλ ‘’Αναιρέσεις’’ και για τη φευγαλέα βόλτα ορισμένων ατόμων της συλλογικότητας σε μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ μάλιστα τα ίδια τα άτομα που μας κατηγορούν γι’αυτό, βρίσκονταν και στις δύο εκδηλώσεις!

Περνώντας στο φλέγον ζήτημα του «βανδαλισμού» τοιχογραφίας με αντιεθνικιστικό σύνθημα στον πανεπιστημιακό χώρο , με μαρκαδοράκι δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα πέρα από το γεγονός ότι κατόπιν διαλόγου μέλους του Utopia με διοικητικό στέλεχος του πανεπιστημίου , αναφέρθηκε από το μέλος του Utopia η φράση : «Πάλι αυτοί οι Camino Libre είναι , θα τους γ…». Αξίζει να σημειωθεί , ότι στο σύνθημα προστέθηκε από άγνωστο (?) δύο μήνες μετά , η υπογραφή της συλλογικότητάς μας.

Εκτός των παραπάνω , στην προσπάθεια στοχοποίησης της συλλογικότητας μας, εντάσσεται και η απαράδεκτη συμπεριφορά στην αντιφασιστική πορεία της 18/09 , όταν φωνάξαμε για τον κομμουνισμό και την αναρχία , και πήραμε επανειλημμένα την απάντηση « Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ» .

Επειδή , οι κατηγορίες είναι αμέτρητες , ας περάσουμε στο ζήτημα της απουσίας μας από το εορταστικό τους τριήμερο, ζήτημα που θίχτηκε σε προηγούμενο καταγγελτικό τους σχόλιο πάλι εις βάρος μας, το οποίο εκείνη τη φορά επιλέξαμε για ευνόητους πλέον λόγους να μην απαντήσουμε. . Κάναμε την πολιτική επιλογή να μην παρευρεθούμε λόγω της στοχοποίησης μας όπως αναλύθηκε παραπάνω , καθώς επιθυμούμε να δομούμε αληθινές και όχι υποκριτικές συντροφικές σχέσεις.

Για την «υπόγεια λασπολογία» που μας χρεώνεται, πρόκειται για σχόλια σε καφενειακές συζητήσεις που μεταφέρθηκαν από καλόπιστους/ ες , σχετικά με την κινητικότητα του αναρχικού χώρου στην Κομοτηνή και τονίζουμε ότι σκοπίμως χρησιμοποιήθηκαν για την συγγραφή του κειμένου τoυ Utopia A.D. , με σκοπό να θίξουν το κύρος της νεοσύστατης συλλογικότητας μας.

Τέλος, ως προς την αμφισβήτηση του αντιιεραρχικού χαρακτήρα της συνέλευσης μας, θεωρούμε ότι δεν αξίζει καν να σπαταλήσουμε χρόνο για να την αποδομήσουμε.

Δεσμευόμαστε πως αυτή θα είναι η τελευταία μας απάντηση σε οποιαδήποτε πρόκληση δεχτούμε, καθώς επικεντρωνόμαστε στις ανοιχτές πολιτικές διαδικασίες και δράσεις μας, που έρχονται και δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε μέρος σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων για τα μάτια μερικών ατόμων.

Υ.Γ. Για την ιστορία το Utopia A.D., που μας κατηγόρησε δημόσια για τα παραπάνω, να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε προβεί στην συγκεκριμένη αισχρή ανακοίνωση https://athens.indymedia.org/post/1553631/

Να αποβάλλουμε από τον χώρο μας συμπεριφορές και νοοτροπίες που οδηγούν στην εσωστρέφεια του.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ CAMINO LIBRE

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License