Ενημέρωση από την παρέμβαση στο αμαξοστάσιο της Ο.Σ.Υ. στο Ρέντη

Αθήνα, Δευτέρα 19 Νοέμβρη 2018

Τη Δευτέρα 19/11 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση-παρέμβαση έξω από το αμαξοστάσιο της Ο.Σ.Υ. Α.Ε του Πειραιά στο Ρέντη. Από τις 4:30 το πρωί και για περίπου μία ώρα μοιράσαμε το κείμενο του Συντονισμού ( https://taxikometopo.wordpress.com/2018/11/18/%cf%83%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%b5%ce%bc-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bc/στους συναδέλφους-οδηγούς που ξεκίναγαν βάρδια.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν να αναδείξουμε τις κοινές ανάγκες και τους κοινούς εχθρούς που έχουμε εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αλλά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που διαμένουν στο camp του Σχιστού από ορισμένους οδηγούς και τον αποκλεισμό τους από τα ΜΜΜ. Να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον έλεγχο και τους αποκλεισμούς.

Βάζοντας μπροστά το αίτημα για ελεύθερη μετακίνηση, αγωνιζόμαστε για να μπορούμε όλοι και όλες, ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι και άνεργοι να μετακινούμαστε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέμβαση.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 25/11 στη μία το μεσημέρι στο Αθλητικό πάρκο Πρέσσοφ, στο Κερατσίνι, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση, με αφορμή τον αποκλεισμό και τις ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον προσφύγων και μεταναστών στα ΜΜΜ.

Ενάντια στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τον έλεγχο, τους αποκλεισμούς και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ελεύθερη μετακίνηση για όλους! Υ.Γ : Για άλλη μια φορά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους κινήθηκαν άμεσα καθώς στην ομολογουμένως καθυστερημένη δημοσίευση της συγκέντρωσης επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και φρόντισαν να έχουν ένα περιπολικό και ένα συμβατικό όχημα, φωτογραφίζοντας μάλιστα και τα συνθήματα που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

Συντονισμός εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License