Iνδία:Οί "χριστιανικές σταυροφορίες" δέν μένουν πιά αναπάντητες


post image

Ενας βλάκας Aμερικανός "ιεραπόστολος" νόμιζε ότι είμαστε ακόμη στόν 14 αιώνα,καί επιχείρησε νά διδάξει τόν χριστιανισμό στό νησί πού επικριτικά ονόμαζε τό "νησί τού Σατανά".Η εμμονή του νά "διδάξει τόν Ιησού" τήν Βίβλο καί τά "ευαγγέλια" σέ μιά φυλή ιθαγενών στόν κόλπο τής Βεγγάλης πού εκατοντάδες χρόνια προσπαθεί νά προστατεύσει τό τρόπο ζωής της καί τό ανοσιοποιητικό σύστημα από ξένες ασθένειες τού στοίχισε τήν ζωή.Δέν ήξερε δέν ρώταγε.. αυτό πού οί ανθρωπολόγοι καί οί λογικοί άνθρωποι τονίζουν γιά εκατοντάδες χρόνια,δηλαδή αφήστε τους ήσυχους επιτέλους!

Είναι γνωστό ότι αρκετοί αμερικανοί είναι ανιστόρητοι,ότι δέν ξέρουν από πού βγαίνει ό ήλιος καί πιστεύουν ότι όλος ό κόσμος είναι οί ΗΠΑ ότι ή γή είναι επίπεδη καί έχουν τήν αποκλειστικότητα τής αλήθειας καί τής ελευθερίας αλλά δυστυχώς αυτό δέν είναι "fakenews",κάποιος έπρεπε νά πεί στόν νεαρό ότι "ή αγάπη γιά τόν Ιησού" ειναι ξένη σέ κάποιους πού καί αγαπάνε τήν ζωή τους καί είναι αποφασισμένοι νά προστατεύσουν τήν ευημερία τους καί τήν αγάπη όπως αυτοί τήν ορίζουν.

Ο John Allen Chau, 26 ετών,χτυπήθηκε με βέλη λίγο μετά την αποβασή του στο νησί North Sentinel, μέρος των νησιών Andaman και Nicobar, την περασμένη Παρασκευή.

Το νησί, το οποίο είναι εκτός των ορίων των επισκεπτών πού δέν έχουν αδεια, φιλοξενεί μια φυλή 30.000 ετών που είναι γνωστό ότι αντιστέκεται επιθετικά στους ξένους .Η Sentinelese, όπως είναι γνωστό, προστατεύεται από το ινδικό νόμο για να διατηρήσουν οί φυλές τον τρόπο ζωής τους και να τους προστατεύσουν από τις σύγχρονες ασθένειες στις οποίες δεν έχουν ανοσία.Επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε ψαράδων, συνελήφθησαν γιατί βοηθήσαν τον Chau να φτάσει στο νησί. Η ινδική κυβέρνηση ανέβασε πρόσφατα την απαγόρευση των τουριστών, αλλά ο Denis Giles, ακτιβιστής για τα φυλετικά δικαιώματα των Ανταμάνων, δήλωσε ότι οι κρατικές αρχές εξακολουθούν να δίνουν στους πολίτες άδεια επίσκεψης.Τά "καθρεπτάκια" πού πήγε ό "εκσυχγρονιστής", μερικά ψάρια καί μπάλες ποδοσφαίρου δέν φαίνεται νά συγκίνησαν τούς "σατανιστές ιθαγενείς",λές καί δέν ήξεραν νά ψαρέψουν καί νά φτιάχνουν μπάλες..

Το 2004, μετά το ασιατικό τσουνάμι που κατέστρεψε την αλυσίδα νησιών τών Andaman, ένα μέλος της φυλής φωτογραφήθηκε σε μια παραλία στο νησί, ρίχνοντας βέλη σε ένα ελικόπτερο που στάλθηκε για να ελέγξει την επιβιωσή τους.Δύο χρόνια αργότερα, μέλη της φυλής σκότωσαν δύο λαθροκυνηγούς που ψάρευαν παράνομα στα νερά που περιβάλλουν το νησί North Sentinel σύμφωνα με την Survival International.

Η Sentinelese εκτιμάται ότι αριθμεί περίπου 100 άτομα και είναι η πιο απομονωμένη από τις τέσσερις ντόπιες φυλές τών Ανταμάνων,καί ή "πιο απομονωμένη στον κόσμο".Εχει δείξει ξανά και ξανά ότι θέλουν να μείνουν μόνοι και ότι οι επιθυμίες τους θα πρέπει να γίνονται σεβαστές", δήλωσε η Survival International.Η σχετική φυλή Jarawa, η οποία σταμάτησε να αντιστέκεται στην επαφή με ξένους το 1998, προσφέρει μια προειδοποιητική ιστορία, αναφέρει η ομάδα."Τώρα μαστίζονται από εισβολείς στη χώρα τους που κλέβουν τα ζώα που κυνηγούν, φέρνουν αλκοόλ και εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τις γυναίκες τών Jarawa", σύμφωνα με μια έκθεση του 2006 .

"Η βρετανική αποικιοκρατική κατοχή των Νήσων Ανταμάν κατέστρεψε τις φυλές που ζούσαν εκεί, αφανίζοντας χιλιάδες φυλές και μόνο ένα κλάσμα του αρχικού πληθυσμού επιβιώνει τώρα, οπότε ο φόβος του Sentinelese γιά τους ξένους είναι πολύ κατανοητός"..Βρετανοί άποικοι απήγαγαν τέσσερα μέλη της φυλής τον 19ο αιώνα και οι ινδικοί ανθρωπολόγοι κατόρθωσαν να κάνουν περιορισμένη επαφή με την κοινότητα το 1967, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια οί φυλές απομονώθηκαν από τον έξω κόσμο. Η πρώτη επαφή έγινε στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν, παρά τις προσπάθειές τους να κρυφτούν, έξι άτομα από τη φυλή απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στο κύριο νησί του αρχιπελάγους του νησιού Andaman. Δυο αιχμαλωτισμένοι ενήλικες πέθαναν από ασθένεια ενώ τα τέσσερα παιδιά επέστρεψαν καί μολυσμένα από ασθένειες πού κατέστρεψαν τό ανοσοποιητικό σύστημα των κατοίκων.Η φυλή τών Andaman είναι μία από τις τελευταίες απομονωμένες ομάδες στον κόσμο.Εκτός από το Sentinelese, η Survival International λέει ότι υπάρχουν φυλές που ζουν μακριά από την επιρροή του εξωτερικού κόσμου αλλού στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των φυλών Tiger Reserve στο Εθνικό Πάρκο Kaziranga και της φυλής Dongria Kondh στο λόφο Niyamgiri στην πολιτεία Odisha.

''δέν ήξερε,δέν ρώταγε.."

Εικόνες:

από . 27/11/2018 12:33 πμ.


ειναι στο στάδιο της βαρβαρότητας (ολη η ανθρωπότητα εχει περάσει από αυτο το στάδιο σε διαφορετικες χρονικες περιόδους). Δεν νομίζω να ξερουν τι σημαινει ιστορία και καταγραφή. Ο,τι το θεωρούν διαφορετικό το βλέπουν εχθρικό και το εξοντώνουν. Ο τύπος που πήγε εκει ήταν προφανώς τρελός. Τι νοημα εχει να μπαίνει αυτο στο ιντυ;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License