4η δίκη Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση


4η δίκη Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση

Tην Πέμπτη 29/11/2018, 9:00 π.μ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών ανά την επικράτεια που αποδίδονται στην οργάνωση. Είναι γνωστό ότι η αντιτρομοκρατική δια του διευθυντή της υποστράτηγου Μπάκα υποδείκνυε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών και στον εισαγγελέα που ερευνά θέματα ''τρομοκρατίας'' Ευτ. Νικόπουλο, να συσχετίσουν και να συνενώσουν τουλάχιστον έως και 9 υποθέσεις ληστειών τραπεζών (που εξετάζονται σε αυτή τη δίκη και χρονολογούνται από το 2008 - 2015) με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα σε μια προσπάθεια απολιτικοποίησης και απονοηματοδότησης της δράσης της οργάνωσης φορτώνοντας παράλληλα με επιπλέον κατηγορίες και καταδίκες, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη. (To εν λόγω έγγραφο είχε κατατεθεί από τον Ν.Μαζιώτη στην έναρξη της δίκης)

Υπευνθυμίζουμε πως ο Επαναστατικός Αγώνας και τα μέλη του Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για απαλλοτριώσεις ληστειών που σκοπό είχαν την χρηματοδότηση και την συνέχιση της δράσης της οργάνωσης.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση όσοι εμπλέκονται ή ερευνάται η εμπλοκή τους σε αυτές τις ληστείες κατηγορούνται τόσο με τον άρθ. 187Π.Κ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης όσο και με τον 187Α με σκοπό την χρηματοδότηση του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα κατηγορούνται και δικάζονται πρωτόδικα: Ο Ν.Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η Μαρία Θεοφίλου, ο Γ. Πετρακάκος, οι Θεμιστοκλής και Φώτης Ασημακόπουλος, ο Μάριος Σεϊσίδης, ο Κώστας Σακκάς, ο Παναγιώτης Ασπιώτης,ο Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου (ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του λίγο πριν την  σύλληψή του σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ κατά την οποία και συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου, Γ. Πετρακάκος και Γρηγόρης Τσιρώνης). Επόμενη δικάσιμος: Δευτέρα  3/11/18.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License