Κατασκευασμένες ειδήσεις ενάντια σε μετανάστες!

Το κείμενο που ακολουθεί , μεταφράστηκε από το Rebel Kollektiv (Ιωάννινα) τον Νοέμβριο του 2018. Σκοπός να εξετάσουμε μία αξιόλογη έρευνα που βρήκαμε με θέμα τις κατασκευασμένες ειδήσεις ενάντια σε μετανάστες.

Το κείμενο που ακολουθεί μεταφράστηκε από το Rebel Kollektiv (Ιωάννινα) τον Νοέμβριο του 2018. Σκοπός να εξετάσουμε μία αξιόλογη έρευνα που βρήκαμε με θέμα τις κατασκευασμένες ειδήσεις ενάντια σε μετανάστες. Δεν είναι ένα κείμενο προερχόμενο από αυστηρά κινηματκούς κύκλους αλλά έχει ένα περιεχόμενο που καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν μιας και αποτελεί μια χρήσιμη έρευνα σε διάφορα κράτη. Τώρα, αποφασίσαμε να αναπαράγουμε κατεξαίρεση ένα πιο mainstream κείμενο ενώ είμαστε ενάντια στον θεσμό των κυρίαρχων ΜΜΕ. Αυτό το επιλέξαμε μιας και αποτελεί έρευνα που καταδευκνεύει τις αντιφάσεις και τις ψευδείς ειδήσεις από ΜΜΕ και social media σε διάφορα κράτη. Βέβαια ότι στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων δεν έχει και πολλούς ενδοιασμούς και έχουν κάνει νόμο το τέλμα, δεν συνεπάγεται από πλευράς μας ότι δεν υπολογίζουμε/συμφωνούμε με καμμία δημοσιογραφική έρευνα.

Στο θέμα τώρα τοπικά, λίγο πριν την άνοδο της Χρυσής Αυγής (περίπου 2010) υπήρξαν μαζικά κύματα μεταναστών που επιχειρούσαν έξοδο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας και λιγότερο από την Αλβανία. Η πόλη μας ήταν προφανώς ένας σταθμός σε αυτήν την διαδρομή με αποτέλεσμα να υπάρχουν μετανάστες από αρκετές περιοχές του πλανήτη. Σε αυτή τη συνθήκη, φασισταριά του κερατά που πήραν μια πρώτη απαντηση μαζικά λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Π.Φύσσα διέδιδαν επί μήνες ότι νεαρό ζευγάρι βιάστηκε από ομάδα μεταναστών. Η ιστορία είχε προφανώς διάφορες παραλλαγές με την καταγωγή των μεταναστών, τομ αριθμό, το μέρος, τα θύματα κτλ. Η εισαγγελεία διεξάγει έρευνα επίσημα πια και δεν βρίσκει ότι τοπικό site με επικοινωνία email που ξεκινά από “jasonb….@…” διαδίδει την ψευδή είδηση. Μπορεί ακόμα να ψάχνει αυτό το τόσο δύσκολο ζήτημα.

Σήμερα τόσα χρόνια μετά συνελλήφθει μετανάστης για απεχθές έγκλημα. Του κερατά λοιπόν, πέρασαν 1,2,3,4,5,….,8 χρόνια και πιάστηκε το “λαβράκι”. Αμέσως, όλοι ξεκινούν τα ποσταρίσματα ότι θα τον κρεμάσουν, θα τον βιάσουν και όλα αυτά τα γνωστά λόγια (ή και πράξεις) ανά καιρούς, αγάπης. Ξεχνάμε βέβαια τις υποθέσεις ντόπιων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, την πρόσφατη ενδοοικογενειακή υπόθεση κεντρικού μαγαζάτορα. Ξεχνάμε τον αποτυχημένο νεαρό βιαστή από κοντινό χωριό. Ξεχνάμε την ντρανταχτή περίπτωση του μαγαζάτορα Νότσικα σε ανάλογη υπόθεση λίχα χρόνια πριν που έφτασε ακόμα και να πυροβολήσει μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του, ενώ παράλληλα η τοπική κοινωνία στηρίζει σταθερά έμπρακτα το μαγαζάκι του. Εκεί κανένας δεν πόσταρε τίποτα για τους γιαννιώτες που αρκετοί δεν προφυλακίστηκαν καν. Από την άλλη δεν είναι σωστή η γενίκευση ότι οι γιαννιώτες είμαστε παιδεραστές ή βιαστές, απλά παρατηρούμε τυχαία ότι σε κάθε γειτονιά έχει και κανα δυο κωλόμπαρα το λιγότερο (περιοχές όπως καλούτσιανη εξαιρούνται, είναι παράδοση πια).

Κλείνοντας με την πρόσφατη περίπτωση του μετανάστη, κρίνεται ότι είναι ένοχος (ειδικά στα social media που αρκετοί καλούν από εκεί να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους) μιας και είναι μετανάστης και αυτό αποτελεί από μόνο του κριτήριο ενοχής.

Rebel kollektiv (fb)

Ιωάννινα 11-2018

Το κείμενο που μεταφράσαμε είναι στο παρακάτω link :

http://rebel-kollektiv.tk/2018/11/25/rebel-kollektiv/writings/900/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License