Σχετικά με την επίθεση φασιστών στην κατάληψη 111 [Θεσσ/νικη]

σχετικά με την επίθεση φασιστών στην κατάληψη 111.

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 – 25 φασιστών, αφότου αποκόπηκε από την μαθητική φασιστοπορεία ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποίησε επίθεση στην κατάληψη 111 με άδεια μπουκάλια και πέτρες, με αποτέλεσμα το σπάσιμο δύο τζαμιών. Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για αυτούς έτυχε να μην υπάρχει κόσμος εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτίριο. Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για αυτούς, αυτοί που τους απώθησαν ήταν οι μπάτσοι.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως εθνικιστικά και πατριωτικά αντανακλαστικά έχουν σπαρθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε τάξη, σε κάθε έκφανση αυτής της κοινωνίας – μιας κοινωνίας, η οποία ανέκαθεν παρείχε τα απαραίτητα εργαλεία και εχέγγυα ώστε να ανθίσει η μισαλλοδοξία, οι διάφορες καταπιέσεις, η λατρεία σε κούφια σύμβολα και η ηρωοποίηση κίβδηλων πράξεων, ιδεών και ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το εκφασισμένο υπάρχον, δεν θεωρούμε πως πρέπει να στοχεύσουμε σε κάποιο είδος ηλικιακής διάκρισης ώστε να μετρήσουμε και να αναγνώσουμε ποιους έχουμε δίπλα μας και ποιους απέναντι μας. Όπως έχουμε ‘’ανήλικους’’ συντρόφους, όπως βλέπουμε μαθητές πανελλαδικά να αντιτάσσονται στις φασιστομαθητικές καταλήψεις, όπως έχουμε δίπλα μας (και κάποιοι από εμάς είμαστε) άτομα τέτοιας ηλικίας... έτσι υπάρχουν, αντίστοιχα, ‘’ανήλικοι’’ φασίστες, είτε καθοδηγούμενοι είτε όχι. Όπως και να έχει, θα αντιμετωπιστούν αναλόγως. Για εμάς, όσοι παίρνουν μέρος στις φασιστοκαταλήψεις είναι απέναντι μας, έχουν διαλέξει πλευρά, και δεν μας νοιάζει άμα παίρνουν μέρος σε αυτές συνειδητά ή για να χάσουν μάθημα. Όπως και δεν μας ένοιαζε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αν ο κόσμος κατέβαινε συνειδητά ή για το πανηγυράκι με φωτογραφίες, ποπ κορν και μαλλί της γριάς.

Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια, δεν έχουμε σκοπό να δικαιολογήσουμε κανέναν λόγω άγνοιας, ηλικίας, λόγω του με ποιους κάνει παρέα, λόγω, λόγω, λόγω... λόγοι υπάρχουν πολλοί για όσα επιλέγεις να πράξεις και να πεις καθημερινά. Αυτές μας οι επιλογές είμαστε και σηκώνουμε καθημερινά το βάρος τους. Συνειδητά.

Κατάληψη 111

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License