Θεσσαλονίκη-Επίθεση στο σπίτι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη στις 21-11 στη Θεσσαλονίκη

Πόλεμος στην αστική τάξη

Βιομήχανοι και εφοπλιστές, δεν έχετε κανέναν λόγο να κοιμάστε ήσυχοι

Ζούμε εποχές που τα πάντα πουλιούνται και εξ-αγοράζονται. Από το εμπόρευμα, την εργατική δύναμη και την παραγωγική δυνατότητα μέχρι την ηθική και τις συνειδήσεις. Δε θα κάτσουμε με τα χέρια μας σταυρωμένα, τη στιγμή που βλέπουμε τις ζωές μας να χάνονται μέσα στη δίνη της εκμετάλλευσης από τον κόσμο των αφεντικών. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος, στο σπίτι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη, στην οδό Καθηγητού Ροσσίδου 1 τα ξημερώματα της 21ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι οι γραφικές κινητοποιήσεις της ξεπουλημένης και ταξικά προδοτικής ΓΣΣΕ να υποκατασταθούν από άγριες γενικευμένες απεργίες, μέχρι οι ταξικές αντιστάσεις να γεννήσουν ένοπλα εργατικά συμβούλια, μέχρι οι αγώνες για τα αυτονόητα να αγγίξουν τα αδύνατα, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα στο κράτος, τους καπιταλιστές και κάθε εργατοπατέρα: αυτός ο κόσμος που αργοπεθαίνει μέσα στον ατέρμων κύκλο του καπιταλισμού, θα αλλάξει. Θα τον αλλάξουμε εμείς.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης, είναι μια άκρως επιφανής προσωπικότητα του βιομηχανικού και επιχειρηματικού κόσμου σήμερα: Διευθύνων Σύμβουλος της SavvyCan AE–HELLENIC METAL PACKAGING, της BioSolids ΑΕ και μέτοχος της National Can Hellas A.E.. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και του Δ.Ε. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Γ’ αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης–Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας και του ελληνο-κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου. Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων. Ανήκει στο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και τέλος αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικών Κινδύνων.

Αυτό το σκουπίδι αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το πιο απεχθές όργανο της αστικής τάξης στην πόλη μας, τη δράκα του ΣΒΒΕ. Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ξεκίνησε ως μια σταθερή επινόηση 9 επιφανών βιομηχάνων που χρόνια πριν καλέστηκε να εργαστεί πάνω στα κοινά συμφέροντα της αστικής τάξης απέναντι σε κάθε απειλή. Μέσα από τη μελέτη, την προστασία και την υποστήριξη της ανηθικότητας των καπιταλιστικών συμφερόντων στον βορειοελλαδικό τόξο και την ευρύτερη βαλκανική ζώνη κατάφερε, πλάι στον ΣΕΒ, να αποτελεί πλέον ρυθμιστικό παράγοντα στις πολιτικοοικονομικές αποφάσεις ως κοινωνικός εταίρος: ήταν εκεί να πιέζει για την επανέναρξη των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, όταν ανεστάλη η εξορυκτική δραστηριότητα τη στιγμή που βράβευε τον υπερεθνικό αγωγό ενέργειας TAP με το ειδικό «Βραβείο Επενδύσεων» ως τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση αυτή τη στιγμή.

Ταυτόχρονα μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, επιχειρεί μαζί με άλλους φορείς να νομιμοποιήσει την αιματηρή του δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως τη στιγμή που εμφανίζει ως κατεπείγουσα την επένδυση στον αγωγό TAP (ένα έργο-συμβόλαιο των διακρατικών εντάσεων και της πολεμικής προετοιμασίας για τις ΑΟΖ), παρέχει από κοινού με τη διοίκηση του έργου δωρεές κοινωνικής μέριμνας σε ευπαθείς ομάδες και νοσοκομεία.

Ή με τις κουκούλες, ή με τις γραβάτες

Μέσα σε μια φαντασιακή συνθήκη εξόδου από τη μνημονιακή πρόσδεση και οικονομικής ανάκαμψης μέσω νέων επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε στις 15,16 Νοέμβρη η 3η Σύνοδος Thessaloniki Summit στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Δεκάδες διακριτά στελέχη της εγχώριας και διεθνούς πολιτικοοικονομικής σκηνής, πρέσβεις και διπλωματικοί αντιπρόσωποι, τραπεζίτες, βιομήχανοι και δημοσιογράφοι χάραξαν από κοινού νέες στρατηγικές έντασης της κοινωνικής και ταξικής εκμετάλλευσης πάνω στη κοινωνική βάση. Η στόχευση είναι μία: να μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, κάτω από τις υπηρεσίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Αυτό δηλώνει η οικονομικοπολιτική συνεργασία και σύνδεση με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ρουμανία για τον έλεγχο των αγορών και τις μεταφορές υδρογονανθράκων-ένα πρώτο απότοκο της οικονομικής ερμηνείας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό δηλώνει η διερεύνηση της επενδυτικής δυνατότητας πάνω από 50 αμερικάνικων εταιρειών κατά τον Αμερικάνο πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Ρ. Πάιατ-γεγονός που θα έρθει να κατοχυρωθεί μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου» στις 13 Δεκέμβρη στις ΗΠΑ (μια συμμαχική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας σε θέματα γεωστρατηγικής, ενεργειακής ανάπτυξης, εξοπλιστικής αναβάθμισης και εκ νέου νατοϊκής στρατοπέδευσης).

Έχουμε καταθέσει και στο παρελθόν τη στόχευση μας για την συνθήκη της μισθωτής εκμετάλλευσης (επιθέσεις σε ATM τραπεζών-μια συμβολή στον αγώνα για την καταστροφή της εργασίας). Πολεμάμε τον καπιταλισμό για να καταστρέψουμε την μισθωτή εργασία μέσα του. Για να διαλύσουμε τις σχέσεις εκμετάλλευσης, να απαλλοτριώσουμε τον καπιταλιστικό και εκκλησιαστικό πλούτο και να τον διαχειριστούμε για να καλύψουμε τις επαναστατικές ανάγκες. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί παραγωγής και κατανάλωσης.

Πόσο ακόμα θα υπομένουμε συλλογικά την αρπαγή και εκμετάλλευση της παραγωγικής μας δύναμης προς όφελος των ισχυρών. Πόσο ακόμα θα χάνουμε ώρες, μέρες, χρόνια, ζωές ολόκληρες στα κάτεργα του εργασιακού εγκλεισμού; Πόσες ακόμα απλήρωτες υπερωρίες, μαύρες μέρες, λευκές νύχτες και κυριακάτικες ώρες εργασίας θα χαρίσουμε στα αφεντικά; Ο καπιταλισμός βαδίζει σε ένα λεπτό σκοινί και εμείς αντί να το κόψουμε, το δένουμε πιο σφιχτά γύρω από το λαιμό μας. Συντρόφισσες και σύντροφοι, η αδράνεια μας συντηρεί και αναπαράγει τον καπιταλισμό τόσο όσο και οι ίδιες οι παραγωγικές του σχέσεις.

Αν κοιτάξουμε φευγαλέα γύρω μας θα δούμε ότι ο πλούτος είναι διάχυτα κατανεμημένος γύρω μας. Μέσα σε τράπεζες και εταιρείες, σε εκκλησίες και βίλες. Μέσα στις τσέπες τον αφεντικών. Μέσα σε στατιστικά θανάτων εργατών, σε ταξικές διώξεις (όπως η πρόσφατη 10χρονη καταδίκη και προφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο), σε απειλές και απολύσεις (χαρακτηριστική ήταν η στρατηγική εκβιασμού εργαζομένων από τις τάξεις του αστικού μπλοκ κατά το δημοψήφισμα για να στηρίξουν την παραμονή στην ΕΕ), σε σεξιστικές παραβιάσεις στους εργασιακούς χώρους, στην ανισότητα, την τυφλή υπακοή, την εγκληματική λατρεία της ιδιοκτησίας. Αυτόν τον πλούτο τον χτίζουμε μέρα με τη μέρα εμείς, με τα δικά μας χέρια. Με το δικό μας αίμα. Ήρθε η στιγμή να τον πάρουμε πίσω.

Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, παίρνοντας μαζί και τις δικές τους. Το οφείλουμε στους δικούς μας νεκρούς. Στους δικούς μας αγώνες. Κρατιστές και τραπεζίτες, πρόξενοι και διπλωμάτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και δημοσιογράφοι όσο δυνατοί και να νιώθεται έχετε ένα τρωτό σημείο: δεν είστε αόρατοι!Χωρίς ίχνος μεταμέλειας σας δίνουμε μια και μόνο υπόσχεση: είστε απλά και μόνο, ονόματα σε λίστες αναμονής.

Να ενισχύσουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, εκτρέποντας τους προς μια επαναστατική προοπτική

Πίστη, στοχοπροσήλωση και αποφασιστικότητα για την επανάσταση: δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πέρα απο τις αλυσίδες μας

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License