10 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται...

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη, είμαστε εδώ, στους δρόμους της ταξικής και κοινωνικής πάλης ενάντια σε κυβερνήσεις και αφεντικά, κόντρα στην κρατική βαρβαρότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, του ελέγχου και της πειθάρχησης της ζωής μας, ενάντια στη λεηλασία μισθών και συντάξεων. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κανονικότητα που κεφάλαιο και κράτος επιχειρούν να επιβάλουν από κοινού με τη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ.

post image

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη, είμαστε εδώ, στους δρόμους της ταξικής και κοινωνικής πάλης ενάντια σε κυβερνήσεις και αφεντικά, κόντρα στην κρατική βαρβαρότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, του ελέγχου και της πειθάρχησης της ζωής μας, ενάντια στη λεηλασία μισθών και συντάξεων. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κανονικότητα που κεφάλαιο και κράτος επιχειρούν να επιβάλουν από κοινού με τη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 έβγαλε ξανά στους δρόμους μαθήτριες/ές, φοιτήτριες/ές, εργαζόμενες/ους, άνεργες/ους, μετανάστριες/ες, υπερβαίνοντας τις θεσμικές πορείες–λιτανείες, το τελετουργικό των πολιτικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών που αναπαράγουν το σύστημα.

Στην εξέγερση του Δεκέμβρη βγήκαν στον δρόμο οι “αόρατες” εργάτριες στο δουλεμπόριο της καθαριότητας. Φτιάχτηκε η μαγιά των σωματείων που με διαδικασίες βάσης, με γενικές συνελεύσεις, με ταξική ενότητα ξεσκέπασαν τον ρόλο τής τότε κυβέρνησης της δεξιάς και του κρατικού μηχανισμού που στήριζε, με την κάλυψη του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και μοίραζε εκατομμύρια ευρώ στους δουλέμπορους εργολάβους για τον καθαρισμό νοσοκομείων, μέσων μαζικής μεταφοράς κ.ά., από μετανάστριες κυρίως που εξαναγκάζονταν να υφίστανται τον σεξισμό των αφεντικών για ένα κομμάτι ψωμί και ένα ένσημο.

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη από τους μηχανισμούς καταστολής, η σημερινή πορεία γίνεται σε μια περίοδο όπου οι φασίστες της χρυσής αυγής και των υπόλοιπων εθνικιστικών συμμοριών επιχειρούν να μπει στα σχολεία ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Αυτοί που οι πρόγονοί τους ήταν χαφιέδες των Γερμανών ναζί, μαυραγορίτες και ταγματασφαλίτες. Αυτοί, που δολοφόνησαν τον αντιφασίστα ράπερ Παύλο Φύσσα, που σκότωσαν και σακάτεψαν δεκάδες μετανάστες, έρχονται να δηλητηριάσουν τη νεολαία με την επίκληση της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας. Αυτοί που δεκαετίες τραγούδαγαν “έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε βόρεια Ήπειρο, την αγαπώ πολύ” υποκριτικά καταγγέλλουν ότι απεμπολείται η “μοναδικότητα του έθνους”, λόγω της αναγνώρισης της μακεδονικής εθνότητας από το ελληνικό κράτος. Αυτοί που οι πρόγονοί τους είχαν ως ιδεολογία τη Μεγάλη Ελλάδα ενώ μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922, όταν οι 1.500.000 μικρασιάτες/ισσες πρόσφυγες ζήτησαν καταφύγιο, τους έβριζαν τουρκόσπορους και παστρικές. Αυτοί που, όταν ήρθαν στη “μητέρα πατρίδα” οι κάτοικοι της νότιας Αλβανίας και αίφνης έπαψαν να είναι βορειοηπειρώτες αλύτρωτοι αδελφοί, ήταν οι πρώτοι που τους τραμπούκιζαν: “δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ...”. Απέναντι στην ιδεολογία, στην ψευδή συνείδηση του εθνικισμού λέμε: “κανένα έθνος δεν μας ενώνει, κανένα σύνορο δεν μας χωρίζει”.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες περί της “συμφωνίας των Πρεσπών”, καθώς εντάσσεται στον σχεδιασμό ΗΠΑ, Ε.Ε και ΝΑΤΟ που, αφού ματοκύλισαν τη Γιουγκοσλαβία, την Ασία και την Αφρική, ισχυροποιούν τη γεωπολιτική κυριαρχία τους και στα Βαλκάνια. Εμφανίζονται ειρηνοποιοί, ενώ επιδιώκουν φτηνά μεροκάματα και σιγή νεκροταφείου. Αν δεν το επιβάλουν με την οικονομική κυριαρχία, δεν θα διστάσουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια. Απέναντι στους ισχυρούς που ξαναμοιράζουν τον κόσμο αντιτάσσουμε την ταξική ενότητα και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Αυτές τις μέρες τον δρόμο δείχνουν οι μαθήτριες/ές που δεν άφησαν τα λουμπενοποιημένα τμήματα της νεολαίας να χρησιμοποιήσουν τη λανθασμένη αντίληψη: “η κατάληψη είναι καλή, γιατί δεν κάνουμε μάθημα”. Με τη δράση τους αυτή μπαίνει στην πράξη φραγμός στη μεθόδευση των φασιστοειδών να αποκτήσουν δύναμη μες στα σχολεία και αποδεικνύεται ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν στα μουσεία, δεν αφομοιώνονται, αλλά και ότι τα συνθήματα: αυτές οι νύχτες είναι του Αλέξη και ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί, δεν είναι εικόνες του χτες στις ειδήσεις, αλλά βίωμα και προοπτική για την απελευθέρωση όλων από την εκμετάλλευση από τα αφεντικά και την κρατική βαρβαρότητα.

Όλες/οι την Πέμπτη 6/12/2018 στην πορεία μνήμης και αγώνα στις 12:00 στα Προπύλαια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ στην ιδιωτική εκπαίδευση

erganidekp@riseup.net

erganidekp.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License